Σημείο αναφοράς το 10o Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Μια ιδιαίτερη χρονιά είναι η φετινή για τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης όσο και για το Διεθνές Φεστιβάλ που γιορτάζει τα 10 χρόνια ζωής. 10 χρόνια επιτυχιών, μοναδικών παραστάσεων, βραβεύσεων (με τελευταία τα Tourism Awards 2021), προβολής και εξωστρέφειας του Δήμου σε ολόκληρο τον κόσμο, καταλαμβάνοντας μια σημαντική θέση δίπλα στα μεγάλα Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, ως ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού. 10 χρόνια ανάδειξης περιοχών ιστορικών του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με εκδηλώσεις και δράσεις που το κοινό απόλαυσε, όπως στο μαγευτικό Κάστρο Χλεμούτσι, στην Αγία Σοφία Ανδραβίδας, στα Λεχαινά, στο Αλιευτικό Καταφύγιο Λεχαινών, στην Αρχαία Υρμίνη, στην Βάρδα και στο Κουνουπέλι, στον Σταφιδόκαμπο, στην Κάτω Παναγιά, στο αγαπημένο Λιμάνι της Κυλλήνης κ.α. 10 χρόνια με διάσημους και αγαπημένους καλλιτέχνες που το αγάπησαν και το προέβαλαν, μαζί με την μεγάλη αγάπη του κόσμου που το στήριξε, το αγκάλιασε και το μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, χρόνο με το χρόνο. 10 χρόνια μοναδικών συγκινήσεων, δυσκολιών που ξεπεράστηκαν με πολύ δουλειά, αγάπη και μεράκι για να μην σταματήσει να λειτουργεί ο θεσμός.

Ένα κοινό πολιτιστικό όραμα που ξεκίνησε το 2011 από τον Μουσικοσυνθέτη Γιώργο Βούκανο και νυν καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ μας και τον τότε Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Δημήτριο Αρβανίτη. Ένας Πολιτιστικός θεσμός που έχει την στήριξη και αγάπη όλου του Δήμου ανεξάρτητα από πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, για να συνεχίσει το ταξίδι του. Με ναυαρχίδα το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου – Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου και με το πλούσιο πρόγραμμά του, θα συνεχίσει αυτό το καλοκαιρινό του Ταξίδι και θα υποδεχθεί τους θεατές, για ένα ακόμα καλοκαίρι στις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω covid τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα.

Το 10 ο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης περιλαμβάνει ιδιαίτερες συνεργασίες και εκδηλώσεις που πιστεύουμε θα δώσουν την δυνατότητα της προβολής του Δήμου μας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα τους και την προβολή του τόπου μας με την έννοια του Πολιτιστικού Τουρισμού.

Το Φεστιβάλ με ένα πλήθος εκδηλώσεων έχει ξεκινήσει το Ταξίδι του από τις 20 Ιουλίου έως 29 Αυγούστου!!

Ο Γιάννης Λέντζας, Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης ανέφερε τα εξής: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Αντιπεριφερειάρχη κ Νίκο Κοροβέση που είναι Συνδιοργανωτής στο Φεστιβάλ, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και την προϊσταμένη κα Ερωφίλη Ίρις Κόλλια, καθώς και την προϊσταμένη του Κάστρου κα Νάνσυ Ράλλη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Συλλόγους και τους Εθελοντές που βοηθούν για τη πραγματοποίηση του Φεστιβάλ”.

“Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που στηρίζεται και αγαπάτε αυτό τον μοναδικό θεσμό του Δήμου μας το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, που προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις κάθε καλοκαίρι σε όλους μας και προβάλλει με μοναδικό τρόπο την περιοχή μας”.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10 ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ

 

Ο Γιώργος Βούκανος μουσικοσυνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής μας παρουσιάζει το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ:

“Έχω την ιδιαίτερη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση να σας ανακοινώσω το πρόγραμμα του 10 ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, για μια ακόμα χρονιά, μέσα σε πρωτόγνωρες και ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας, η οποία μας οδήγησε σε ένα νέο σχεδιασμό και φιλοσοφία για το Φεστιβάλ και για αυτό το καλοκαίρι. Είναι απίστευτο να βλέπω αυτό τον θεσμό να αντέχει μέσα στο χρόνο με τέτοια επιτυχία και να μεγαλώνω μαζί του. Είναι ένα Φεστιβάλ, ένα πολιτιστικό όραμα που ξεκίνησε ακόμα πιο παλιά από το 2011.

Το 2001 ήταν η πρώτη μου πρόταση προς τον Δήμο Λεχαινών, να δημιουργήσουμε ένα Φεστιβάλ που θα ήταν αφιερωμένο στον Ανδρέα Καρκαβίτσα. Μια τέτοια πρόταση ήταν πολύ πρώιμη για την εποχή εκείνη. Έτσι μια δεκαετία μετά η πρόταση ωρίμασε, ο πρώην Δήμαρχος Δημήτριος Αρβανίτης με κάλεσε και με πολύ αγάπη και δημιουργήσαμε το αγαπημένο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, που επισκέπτονται χιλιάδες θεατές κάθε καλοκαίρι.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας όχι μόνο αγκάλιασε τον θεσμό αλλά είναι κοντά μου σε αυτό το δύσκολο έργο τα τελευταία χρόνια για να το εξελίξουμε και να το δυναμώσουμε ακόμα πιο πολύ για το καλό του Δήμου μας, προσφέροντας την εμπιστοσύνη και την στήριξή του στις επιλογές μου και το ευχαριστώ ιδιαίτερα για αυτό, αφού μου ανέθεσε την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή”.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αντιπεριφεριάρχη Πολιτισμού Τουρισμού κ. Νίκο Κοροβέση για την βοήθειά του και την άμεση ανταπόκρισή του στην συνδιοργάνωση του Μυστικού Τραγουδιού του Κάστρου. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας την κα Ερωφίλη Ιρις Κόλλια και την κα Νάνσυ Ράλλη καθώς και το Υπουργείο Πολιτισμού για την βοήθεια και την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Ηλείας που προβάλλουν τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ και στηρίζουν με τις καλές κριτικές τους τον θεσμό μας.

Ευχαριστώ το Xenio Festival που είναι υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ, το Ελληνικόν Ειδύλλιο και τον κ. Ανδρέα Ντρέκη για την συνεργασία μας, τo Terra Olympia για την προσφορά των περιβαλλοντικών Δράσεων και των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, τον Περιπατητικό – Φυσιολατρικό Σύλλογο Επτάλοφος και τον κ. Παναγιώτη Αχιλαιόπουλο, τους εθελοντές και τους συλλόγους που με στηρίζουν, τον Νεαρόκοσμο και τον κ. Κώστα Διαμαντόπουλο από την Βάρδα, την Φιλαρμονική Λεχαινών Ορφέας και τον κ. Ανδρέα Μίγκο, την Εστία Σύλλογος Ανδραβίδας – Πεδινής Ηλείας και τον κ. Διονύση Μαράκα, τον Σύλλογο Κάτω Παναγιάς και τον κ. Αντώνη Σοφιανό, το Cine Rodon και τον Πολιτιστικό Οργανισμό στο Σταφιδόκαμπο και τον κ. Γιώργο Αλεβιζόπουλο, τον κ. Σωτήρη Νικολουτσόπουλο και Στάθη Αρβανίτη από το Κάστρο, τους Χορηγούς μας τις ξενοδοχειακές μονάδες, τα Grecotel, το Robinson Club, το Olympia Golden Beach Resort, το Vigla Village, το Hotel Ταξιάρχης και φυσικά όσους εθελοντές είναι κοντά μου στην μεγάλη αυτή πολιτιστική προσπάθεια μας”.

“Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης έχει ξεκάθαρη ταυτότητα. Κυριαρχεί η μουσική και όλα τα είδη της στο πρόγραμμα του και πολύ λιγότερο το θέατρο, δίνοντας έτσι την δυνατότητα μιας αγαστής συνεργασίας και όχι κακού ανταγωνισμού με τα αξιόλογα γειτονικά φεστιβάλ του Νομού Ηλείας.

Το Πολιτισμός Ενώνει ένα πρωτοποριακό σύμφωνο μεταξύ των Φεστιβάλ της Δυτικής Ελλάδας που το δημιούργησα το 2015 ενεργοποιείται με εξαιρετική επιτυχία τόσο με το Διεθνές Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας όσο και με το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας. Το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας προβάλλει και να δώσει βήμα σε νέους καλλιτέχνες αλλά και στους αγαπημένους καταξιωμένους καλλιτέχνες και σχήματα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό με ιδιαίτερο μέλημα να προβληθούν έργα δημιουργών”.

“Ευελπιστώ το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης συμπληρώνοντας την πρώτη του δεκαετία να έχει προσφέρει στο κοινό μοναδικές και αξέχαστες πολιτιστικές εμπειρίες. Εμπειρίες που κάθε καλοκαίρι μαζί με το φετινό θα τις φυλάμε σαν μικρούς θησαυρούς στην καρδιά μας”.

Τέλος, ο Γιώργος Βούκανος ευχήθηκε: “Το Καλοκαιρινό μας Ταξίδι στον πολιτισμό να το απολαύσουμε μαζί στον όμορφο και φιλόξενο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κυρίως με υγεία και με μοναδικές και αξέχαστες στιγμές”.