Αναπάντητο από το 2016 αίτημα για μετονομασία της Κορίνθου σε οδό Κωστή Παλαμά!

Από το 2016 ο Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδας, Λεωνίδας Μαργαρίτης, έχει επίσημα καταθέσει προς τον Δήμαρχο Πατρέων το αίτημα, όπως η οδός Κορίνθου μετονομαστεί σε οδός Κωστή Παλαμά.
Εν τούτοις, ο κ. Πελετίδης, δεν έχει μπει στον κόπο, ούτε να απαντήσει σχετικά!
Η επιστολή- αίτημα του κ. Λεωνίδα Μαργαρίτη, προς τον Δήμαρχο Πατρέων, είναι η ακόλουθη:
Πάτρα 27-10-2016
Αξιότιμο Κύριο
Κώστα Πελετίδη
Δήμαρχο Πατρέων
Ενταύθα
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Στο πρόσφατο παρελθόν η Εταιρεία μας διατύπωσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων το αίτημα της μετονομασίας της οδού Κορίνθου σε Λεωφόρο Κωστή Παλαμά.
Αν και ο προκάτοχος σας Γιάννης Δημαράς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ήταν σύμφωνος με την πρόταση, εν τούτοις το θέμα , δεν εισήχθη ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο, με συνέπεια το αίτημά μας , να παραμένει σε εκκρεμότητα.
Κύριε Δήμαρχε, η Εταιρεία Λογοτεχνών θεωρεί πως η σημερινή ονομασία της οδού επί της οποίας βρίσκεται το σπίτι που γεννήθηκε ο Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς, δεν έχει κανένα ιδιαίτερο συμβολισμό πλην της κατεύθυνσης που οδηγεί ο δρόμος αυτός μέχρι σήμερα, δηλαδή προς Κόρινθο.
Mετά την αναπαλαίωση του σπιτιού που γεννήθηκε ο Εθνικός μας Ποιητής και την εντός του νέου έτους λειτουργία σ’ αυτό της «Στέγης Γραμμάτων ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» η οδός Κορίνθου πλέον θα σηματοδοτεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το σπίτι που γεννήθηκε ο δημιουργός του Ολυμπιακού Ύμνου και θα προσελκύει το ενδιαφέρον και για το μουσείο ενθυμημάτων που θα στεγαστεί και θα λειτουργεί σ’ αυτό.
Με την προτεινόμενη νέα της ονομασία , αποκτά ιδιαίτερη αξία, σημασία και νόημα.
Μάλιστα μετά τη μελετωμένη ρύθμιση της κυκλοφορίας που η οδός θα έχει κατεύθυνση από Αθήνα προς Αρχαία Ολυμπία , η μετονομασία της , σε Λεωφόρο Κωστή Παλαμά, θα έχει εκτός της σχέσης της με την επ’ αυτής κατοικία θα οδηγεί νοερά αλλά και γεωγραφικά προς τον ιερό χώρο της Άλτης της Αρχαίας Ολυμπίας κοιτίδας των αρχαίων αλλά και των συγχρόνων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά το αίτημά μας να εισαχθεί στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, με τη δική σας σύμφωνη γνώμη και να γίνει δεκτή η πρότασή μας περί της μετονομασίας της οδού Κορίνθου σε Λεωφόρο Κωστή Παλαμά.
Είμαστε διατεθειμένοι να διατυπώσουμε και προφορικά στη συνεδρίαση του Συμβουλίου σας τις απόψεις μας αλλά και να παραθέσουμε όποια στοιχεία είναι απαραίτητα και όσες πληροφορίες κρίνονται αναγκαίες για το βάσιμο, σκόπιμο, επωφελές και τιμητικό για την πόλη εγχείρημα της μετονομασίας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς και ιδιαίτερη εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης