ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟ: Ο Γιώργης Μακρίδης δεν μοιάζει με αυτά που ξέραμε…

 

 

Με μια μουσική ειλικρίνεια που αφοπλίζει και με μελωδίες που ορθώνουν ανάχωμα απέναντι στην μουσική πλημμυρίδα και την ευήθεια της εποχής μας, ένας (με αιτία) τραγουδοποιός, παρουσιάζει την πρώτη του ερμηνεία. Δεν είναι όμως και η πρώτη του σύνθεση, αφού όπως θα διαβάσετε παρακάτω στην …τηλεγραφική συνέντευξή του στο “πατρινόραμα”, έχει γράψει τραγούδια και για αναγνωρισμένους καλλιτέχνες.

Μέσα σε έναν κυκεώνα κακέμφατων ακουσμάτων που μας βομβαρδίζουν από παντού,  ο νεαρός Πατρινός τραγουδοποιός μετεωρίζεται πάνω στο πεντάγραμμο, προσδίδοντας καλλιτεχνική ενάργεια και μουσική στίλβη σε μια μελωδία ψυχής. Με μια αξιοθαύμαστη ευλυγισία στην λυγερή ερμηνεία του, ο νεαρός τραγουδοποιός κεντάει ένα υποβλητικό υφαντό στο υφάδι της ψυχής του, με νήματα από ανθεκτικές νότες και πολύχρωμες ανασαιμιές, που συντονίζονται στο εκκρεμές της ψυχής του.

Περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τη συνέχεια…

 

   

 

-Πες μας λίγα λόγια για το τόσο τρυφερό τραγούδι σου “Θεσσαλονίκη”…

“Το τραγούδι “Σαλονίκη” είναι το πρώτο τραγούδι μου που ερμηνεύω εγώ ο ίδιος κι αποτελεί ένα πρώτο δείγμα από έναν προσωπικό δίσκο που -θέλω να πιστεύω- θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Η μουσική είναι δική μου και τους στίχους τους έχουμε γράψει μαζί με τον Μάνο Μακρίδη.”

 

– Που μπορούμε να το ακούσουμε;

‘Μπορείτε να το ακούσετε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και να δείτε το μουσικό βίντεο στο youtube κανάλι της Οrange Records.”

-Διαβλέπω μια αλήθεια να διαπερνά αυτή τη σύνθεση. Περιγράφει μια πραγματική ιστορία;

‘Το τραγούδι είναι μια προσωπική μπαλάντα που περιγράφει ένα συναίσθημα που όλοι, λίγο πολύ, έχουμε νιώσει: Εκεί που λες ότι έχεις ξεπεράσει έναν χωρισμό, κάποια βράδια οι θύμησες επανέρχονται και σε πηγαίνουν, χωρίς να θέλεις, σε μέρη που σου θυμίζουν τα παλιά. Εν προκειμένω, στην όμορφη Σαλονίκη…’

-Οι μουσικές επιρροές σου;

“Μου αρέσουν πολύ οι τραγουδοποιοί, οι άνθρωποι που τραγουδούν κυρίως δικές τους δημιουργίες, όπως ο Θ. Παπακωνσταντίνου, ο Ο. Περίδης, ο Ν. Πορτοκάλογλου, ο Σ. Μάλαμας και πολλοί άλλοι. Επίσης, τρέφω μεγάλη αγάπη για το λαϊκό τραγούδι, παλιό και σύγχρονο.”

-Είναι η πρώτη σου δουλειά;

“Σαν ερμηνευτής ναι. Έχω, όμως, γράψει μουσική σε πολλά τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει άλλοι καλλιτέχνες, ανάμεσά στους οποίους κι ο Σ. Γονίδης, ο Β. Τερλέγκας, ο Ν. Μαλλάς και πολλοί άλλοι.’

-Με τι άλλο ασχολείσαι;

“Μουσικός είμαι. Έχω τελειώσει το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και έχω κάνει μεταπτυχιακό το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο όπου ειδικεύτηκα στον Ακουστικό Σχεδιασμό και τον Ψηφιακό Ηχο. Είμαι ιδιοκτήτης και Υπεύθυνος Σπουδών του Μοντέρνου Ωδείου Πατρών στο οποίο παραδίδω κι ο ίδιος μαθήματα κιθάρας.

Παράλληλα, έχω ένα στούντιο ηχογράφησης το “Orange Studio” στο οποίο, με μια ομάδα συνεργατών, αναλαμβάνουμε την παραγωγή και προώθηση της δουλειάς διάφορων καλλιτεχνών για λογαριασμό της δισκογραφικής μας εταιρείας, της Orange Records.”

 

 

 

Γιώργης Μακρίδης
ΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μουσική: Γιώργης Μακρίδης
Στίχοι: Γιώργης και Μάνος Μακρίδης

Φυσαρμόνικα: Σωτήρης Πούτος
Ηλεκτρικές κιθάρες: Γιώργος Γιαννικόπουλος – Γιώργης Μακρίδης
Ακουστικές, ηλεκτρικές κιθάρες: Σταύρος Κωστής
Μπάσο: Γιώργος Γιαννικόπουλος
Τύμπανα: Θύμιος Παπαδούλας
Κρουστά: Άκης Χατζημικές
Πλήκτρα: Johnny Ανδριόπουλος

Ενορχήστρωση: Γιώργης Μακρίδης
Ηχογράφηση, Μίξη, Μastering: Γιώργος Γιαννικόπουλος, Orange Studio

Βίντεο: Τηλέμαχος Τσουραμάνης

Στίχοι:

Πήρε καιρό μα τον πόνο σου γιάτρεψα
και μπήκε ήλιος ξανά στην καρδιά
‘γίναν σκιές όλα εκείνα που λάτρεψα
βγαίνω ξανά κι η ζωή μου γελά
είμαι καλά αν ρωτάς γενικά…

R
Μα είναι κάτι βράδια δύσκολα καρδιά μου
που μου γυρίζουν το μαχαίρι στην πληγή
βράδια που δίχως να ρωτούν, τραβάν απ΄το μανίκι
και με πηγαίνουνε χαράματα, καρδιά μου,
στα ίδια μέρη που γυρνούσαμε μαζί
και κάναμε όνειρα αγκαλιά, εκεί στη Σαλονίκη.

Πήρε καιρό μα στο τέλος προχώρησα
να σε θυμάμαι συνήθισα πια
τον πόνο που άφησες σαν ρούχο τον φόρεσα
τρίφτηκε, πάλιωσε, έλιωσε πια
είμαι καλά αν ρωτάς γενικά…