Απεγκλώβισε κατοίκους από χωριό ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού (VIDEO)

Επιχείρηση της Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε για τον απεγκλωβισμό, από αέρος, τεσσάρων κατοίκων που είχαν αποκλειστεί εδώ και οκτώ ημέρες στο χωριό Καταφύγι Βελβεντού.

Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού έφθασε στο χωριό, παρέλαβε δύο εκ των τεσσάρων εγκλωβισμένων κατοίκων και τους μετέφερε στο Βελβεντό. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Κοζάνης Πρόδρομο Ασλανίδη, «κατευθύνθηκε σε βάση ανεφοδιασμού καυσίμων και θα επιστρέψει να παραλάβει έναν άντρα και μια γυναίκα, που έχουν απομείνει στο χωριό».

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού αποφασίστηκε ύστερα από αυτοψία που πραγματοποίησαν μέλη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κοζάνης, ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου και η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, στον χώρο όπου τα συνεργεία εκχιονισμού και οι υλοτόμοι προσπαθούν να ανοίξουν τον δρόμο.

Εκτίμησαν ότι εξαιτίας των δεκάδων δένδρων που έχουν πέσει, θα χρειαστούν αρκετές ημέρες προκειμένου τα συνεργεία υλοτόμησης να τα κόψουν και να τα απομακρύνουν ώστε στη συνέχεια τα εκχιονιστικά μηχανήματα να καθαρίσουν τον δρόμο από το χιόνι και να καταστεί δυνατή η πρόσβαση στο χωριό.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται τις επόμενες ημέρες, αποφασίστηκε ο απεγκλωβισμός των τεσσάρων κατοίκων από αέρος.

Το αίτημα διαβιβάστηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και μετά τη σύμφωνη γνώμη του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, δόθηκε η εντολή, ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού να αναλάβει τον απεγκλωβισμό των κατοίκων.