Απόψε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου οι νέοι από το Μπάλιγκεν Γερμανίας

Ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου θα είναι απόψε 3 Νοεμβρίου, ο επόμενος σταθμός των 45 νέων από το Μπάλιγκεν της Γερμανίας, οι οποίοι  στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών φιλοξενούνται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό στην Πάτρα από την περασμένη Παρασκευή και για μία εβδομάδα

Το κέντρο της Πάτρας από τις 20.30 στο πλαίσιο των προγραμματισμένων κοινών δράσεων του Γερμανικού μουσικο – χορευτικού συγκροτήματος με το Χορευτικό του Πολιτιστικού Οργανισμού,  θα γεμίσει με ήχους και μουσικές της Ελλάδας και της Γερμανίας, σε ένα όμορφο μουσικό ταξίδι που δεν γνωρίζει σύνορα και έχει σημείο αναφοράς τη λαϊκή παράδοση.

Χθες Δευτέρα 1η Νοεμβρίου το μουσικοχορευτικό συγκρότημα επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας (ΦΩΤΟ), όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και τα εκθέματα από την κ. Γεωργία Μανωλοπούλου η οποία είναι υπεύθυνη για την διοργάνωση εκπαιδευτικών και επικοινωνιακών δράσεων στο μουσείο. Στο αμφιθέατρο του Μουσείου έγινε προβολή οπτικοακουστικού υλικού το οποίο αφορούσε συνολικά στην πόλη της Πάτρας . Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ευχαρίστησε θερμά την κ. Μανωλοπούλου για την ξενάγηση και τη φιλοξενία.

Το βράδυ της ίδια ημέρας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημοτικό Ωδείο, όπου οι νέοι από τη Γερμανία παρακολούθησαν την ερμηνεία παραδοσιακών τραγουδιών από τον καθηγητή Ευγένιο Βούλγαρη και στη συνέχεια παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια από την περιοχή τους.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της Πάτρας Κ. Πελετίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού Κ. Παπαφιλίππου.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψης διαμορφώνεται ως εξής:

Τετάρτη 3/11/2021     

  • 09.30 επίσκεψη στο καρναβαλικό συνεργείο
  • 11.00 Επίσκεψη στην Αχαΐα Κλάους
  • 17.00 επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα
  •  18.00 προετοιμασία γερμανικής βραδιάς
  • 20.30 Γερμανική μουσική –  Χοροί – Ρήγα Φεραίου

Πέμπτη 4/11/2021       

  • 09.30 επίσκεψη στο Δημαρχείο
  • 18.00 πρόβα – παράσταση
  • 21.00  ελληνική βραδιά στην ΑΙΓΛΗ