Αύριο συνεχίζεται η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα-Ίσως την Παρασκευή η απόφαση

Ολοκληρώθηκαν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Αύριο η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης της κατηγορούμενης Έφης Κακαράντζουλα, η οποία δεν παρέστη σήμερα στη δίκη.

Μετά και την ολοκλήρωση των αγορεύσεων της υπεράσπισης, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την απόφαση του δικαστηρίου, καθώς το δικαστήριο θα ανακοινώσει την κρίσιμη για τη δράστη και το θύμα απόφασή του επί της ενοχής και εν συνεχεία θα αποφασίσει την ποινή που θα επιβάλει στην 37χρονη.

Αν οι δικαστές υιοθετήσουν την πρόταση του εισαγγελέα έδρας, Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη, τότε η Έφη θα κηρυχθεί ένοχη για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, όπως της απαγγέλθηκε εξαρχής. Αν υιοθετηθεί η θέση που διατυπώνει η υπεράσπισή της, τότε η δράστις της επίθεσης θα ακούσει το δικαστήριο να την κρίνει ένοχη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Κατά τον κ. Μαστραντωνάκη, πάντως, το δικαστήριο πρέπει να απορρίψει τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα και να αξιολογήσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, τα οποία οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Έφη «οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε».