Αύξηση κατά 44% στα κρούσματα κορωνοϊού στην Ολλανδία

Αύξηση 44% κατέγραψαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ολλανδία, μέσα σε μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα πολλά νοσοκομεία στη χώρα να περικόπτουν τις υπηρεσίες τους φροντίδας άλλων ασθενειών, ώστε να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αριθμό των περιστατικών Covid-19.

Συγκεκριμένα, τα εβδομαδιαία κρούσματα ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τα τέλη Ιουλίου, στα 25.751, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αυξανόμενα για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, μετά τη χαλάρωση πολλών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στη χώρα, τον περασμένο μήνα.

Παράλληλα, καταμετρήθηκαν 48 θάνατοι από τη νόσο covid-19, διπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας, με πληθυσμό 17,5 εκατομμύρια κατοίκους, αυξήθηκαν κατά ένα πέμπτο σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα και ανέρχονται πλέον στα επίπεδα των αρχών Σεπτεμβρίου.

Αυτό ανάγκασε νοσοκομεία της χώρας να περικόψουν υπηρεσίες τακτικής περίθαλψης, ακυρώνοντας προγραμματισμένα χειρουργεία ή περιορίζοντας τις επεμβάσεις στα σοβαρότερα περιστατικά, ιδίως στις περιοχές όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά, σύμφωνα με το “Reuters” .

«Οι περισσότεροι που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με την Covid-19 δεν έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε σήμερα το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ολλανδίας. «Στις μονάδες εντατικής θεραπείας πρόκειται για τους 4 από τους 5 ασθενείς», προσέθεσε ο αρμόδιος φορέας.

Επισημαίνεται, τέλος, πως το 83% του ενήλικου πληθυσμού στην Ολλανδία έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.