Δίπλα στην Εθνική Μπάσκετ ο Π. Φασούλας και ο Ευθ. Ρεντζιάς!

Στην προπόνηση της Εθνικής Ελλάδος Καλαθοσφαίρισης έδωσαν το “παρών” οι βετεράνοι διεθνείς αθλητές Παναγιώτης Φασούλας και Ευθύμης Ρεντζιάς, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να υποδηλώσουν την έμπρακτη στήριξη της παράταξης “Πρώτα το Μπάσκετ”, προς την μεγάλη προσπάθεια της ομάδος μας στους αγώνες του προολυμπιακού πρωταθλήματος.
Οι δύο σέντερ συνάντησαν τον ομοσπονδιακό προπονητή Ρικ Πιτίνο, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στο δύσκολο έργο του και χαιρέτισαν τους διεθνείς και τους συνεργάτες της ομάδας, ευχόμενοι “καλή επιτυχία” για την μεγάλη πρόκληση του τουρνουά.
Θυμίζουμε, ότι ο Παναγιώτης Φασούλας ως επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα το Μπάσκετ” για τις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, έχει βάλει ψηλά τον πήχη και για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Ομάδας, παρουσιάζοντας μέσα από τις προγραμματικές του θέσεις, τους στόχους για να ξαναγυρίσει η γαλανόλευκη ομάδα στην κορυφή και τις μεγάλες διακρίσεις.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο της Παράταξης “Πρώτα το Μπάσκετ” του Παναγιώτη Φασούλα για την επόμενη ημέρα της Εθνικής, περιλαμβάνει:

Επαγγελματική Οργάνωση – Συμβούλιο Προπονητών – Ισχυρό Αναπτυξιακό

 

-Η Εθνική Ελλάδας οργανώνεται επαγγελματικά και αντιμετωπίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του παγκόσμιου μπάσκετ. Με Γενικό Αρχηγό Εθνικών ομάδων και οργανωτικό επιτελείο, επιστημονική ομάδα, συμβούλιο προπονητών και βετεράνων αθλητών, με στόχο την επαναφορά του ελληνικού μπάσκετ στην κορυφή.

-Η Εθνική ομάδα ήταν, είναι και θα είναι η «ατμομηχανή» του ελληνικού μπάσκετ και η αφορμή για κάθε παιδί να ξεκινήσει την ενασχόλησή του με το άθλημα. Είναι απαραίτητο να επαναφέρουμε τον ενθουσιασμό στους αθλητές της Εθνικής και τη νοοτροπία -που έχει οδηγήσει ανεπανάληπτους θριάμβους- ότι «παίζουν για κάτι μεγαλύτερο από τους εαυτούς τους».

-Ο στόχος του αναπτυξιακού προγράμματος είναι να αξιολογεί τα νέα ταλέντα και να παράγει αθλητές που να μπορούν να σταδιοδρομήσουν στην Εθνική ανδρών και να αποτελέσουν την επόμενη ημέρα του ελληνικού μπάσκετ. Οι επιτυχίες στις «μικρές» Εθνικές ομάδες έχουν ακόμα μεγαλύτερη άξια όταν «εξελίσσονται» σε μετάλλια στην Εθνική Ανδρών.

-Αυτονόητα, ο ρόλος του Επικεφαλής του αναπτυξιακού προγράμματος είναι εξαιρετικά σημαντικός, ενώ η συνεργασία του με τους προπονητές αναπτυξιακού των Ενώσεων και τον Γενικό Αρχηγό των εθνικών ομάδων είναι διαρκής.