Δυτ.Ελλάδα: «Φωτιά» οι τιμές στο φετινό γιορτινό τραπέζι

Ακριβότερο κατά 15% θα είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε σύγκριση ακόμα και με το προηγούμενο Πάσχα όπου οι τιμές των κρεάτων είναι υψηλότερες.

Η τιμή του κιλού στο ντόπιο κατσίκι αγγίζει τα 12 ευρώ. Ομοίως στο αρνί τα 10, 50, το μοσχάρι χωρίς κόκαλο τα 8,5 και η γαλοπούλα από 7 έως τα 8 ευρώ.

Το μοναδικό κρέας που είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι είναι το χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο τα 5 και η σπάλα 4,5 ευρώ.

Αυξημένες αισθητά και οι τιμές στα γλυκίσματα των ημερών, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και στα σοκολατοειδή, που χαίρουν της προτίμησης των καταναλωτών, λόγω των αυξήσεων στην ενέργεια και στις τιμές των πρώτων υλών, καθώς ξεπερνούν τα 8 ευρώ το κιλό.