Εκδηλώσεις για τα 48 χρόνια από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου και έργα εικαστικών στα Υψηλά Αλώνια (ΦΩΤΟ)

Την πραγματοποίηση εκδήλωσης για να τιμηθούν από τον Πολιτιστικό Οργανισμό και το Δήμο Πατρέων τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και η αντιδικτατορική πάλη του λαού μας , αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της πρόεδρού του Κατερίνας Γεροπαναγιώτη.

Την εκδήλωση η οποία θα γίνει την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στον πολυχώρο «Αίγλη» της Veso Mare., έχει επιμεληθεί το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού και η Λαϊκή του Ορχήστρα.

Παράλληλα, ο Πολιτιστικός Οργανισμός επιχειρεί και φέτος να αναδείξει το ρόλο και τη σχέση των εικαστικών καλλιτεχνών με την αντιδικτατορική πάλη γι’ αυτό προχώρησε ήδη σε ανάρτηση στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων – σε ψηφιακή εκτύπωση – έργων τεσσάρων εικαστικών.

Πρόκειται για τα έργα των Γιώργη Φαρσακίδη ( Εδώ Πολυτεχνείο), Γιώργη Βαρλάμου (Ρεπορτάζ για ένα ζεστό Νοέμβρη) , Τάσσου Αλεβίζου (Α. Τάσσος), (Το κορίτσι με το δέντρο), και Αλφόνσο Χόροβιτς (Εργοστάσιο.

*Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος του κοινού στην εκδήλωση θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πραγματοποίησης test και με την χρήση μάσκας