Επαγγελματικός προσανατολισμός: Οδηγός για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία – Στο “Πατρινόραμα” Ιουνίου

 

Έρευνα: Κατερίνα Αλεξοπούλου

 

Έχετε φανταστεί ποτέ ότι όπως υπάρχουν τώρα τροχονόμοι στο δρόμο, στο μέλλον θα υπάρχουν τροχονόμοι – ρομπότ, που θα ρυθμίζουν τη κυκλοφορία των ίδιων.

Το ξέρατε ότι το 80% των επαγγελμάτων του 2030 δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί; Σε μια δεκαετία από σήμερα, θα ξεπροβάλλουν νέα επαγγέλματα τα οποία σήμερα δεν υπάρχουν.

Εσείς, ξέρετε τον τρόπο για να κερδίσετε εκατομμύρια σήμερα; Σίγουρα δεν χρειάζεται να έχετε σπουδάσει στο Harvard, αρκεί να βγάλετε αμέτρητες φωτογραφίες και να πετύχετε αυτή τη μία και μοναδική αψεγάδιαστη λήψη, που θα πάρει χιλιάδες likes, ποστάροντας την στο instagram!

Πιστεύετε ότι μόνο εάν έχετε το ταλέντο και το ύψος του Γιάννη Αντετοκούνμπο μπορείτε να βγάλετε πολλά χρήματα; Κάνετε λάθος: Εάν ξέρετε να παίζετε online video games, τότε είστε στο σωστό δρόμο για να γίνεται ένας από τους πιο πλούσιους νέους στον κόσμο!

Σίγουρα πάντως, ακολουθώντας τα παραπάνω επαγγέλματα μελλοντικά θα χρειάζεστε έναν σύμβουλο απεξάρτησης από τον ψηφιακό κόσμο.

Προσοδοφόρα επαγγέλματα


Ο επιστημονικός διευθυντής “Employ Edu” Χρήστος Ταουσάνης παρουσιάζει στο «Πατρινόραμα» τον παλμό της σύγχρονης αγοράς εργασίας, όπως διαμορφώνεται από το νέο κύμα εργαζομένων.

  • Ποια είναι τα επαγγέλματα που επιλέγουν οι νέοι στην Ελλάδα εν έτη 2021;

«Τα τμήματα που συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις των υποψηφίων την τελευταία χρονιά ήταν τα εξής:
• Ιατρικής (Αθήνα)
• Νομικής (Αθήνα)
• Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών
(Αθήνα)
• Ψυχολογίας (Αθήνα) – ΕΚΠΑ
•Διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας (Αθήνα)
• Ψυχολογίας (Θεσσαλονίκη)
•Ιατρικής (Θεσσαλονίκη)
•Μηχανολόγων μηχανικών (Αθήνα)
• Επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού (Αθήνα)
• Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων (Αθήνα)

Βέβαια το γεγονός το ότι συγκεντρώνουν τις περισσότερες προτιμήσεις έχει να κάνει και με την έδρα συχνά του τμήματος (π.χ. τα τμήματα της Αττικής εκ των πραγμάτων, λόγω εντοπιότητας, θα τα επιλέξουν πολλοί μαθητές) και δεν εκφράζει απόλυτα τις προτιμήσεις. Ωστόσο, αν εξετάσουμε τις επιλογές τους ως κλάδους, θα διαπιστώσουμε δύο ξεκάθαρα δεδομένα: Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός πως καταξιωμένα προγράμματα σπουδών όπως π.χ. η Ιατρική, η Νομική, η Μηχανολογία συνεχίζουν να κερδίζουν τις προτιμήσεις και όχι άδικα. Μπορεί διαρκώς να ακούμε για κορεσμό και ανεργία, αυτό όμως δεν αναιρεί πως ευρύτατες επιστήμες όπως η Ιατρική ή η Διοίκηση Επιχειρήσεων δεν θα σταματήσουν να αποτελούν μια μοναδική αφετηρία για να μπορέσει μελλοντικά ο απόφοιτός τους να ειδικευθεί σε ένα καινοτόμο πεδίο και να χτίσει μια πετυχημένη σταδιοδρομία.

Σαφώς, πέρα από το τμήμα, παίζει ρόλο η εξειδίκευση, οι δεξιότητες και η αγάπη για αυτό που θα ακολουθήσουμε. Το δεύτερο δεδομένο έχει να κάνει με την περίπτωση του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, το οποίο αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα, πώς μια σχολή δεν χρειάζεται να οδηγεί σε ένα επάγγελμα με «κύρος και γόητρο» για να την επιλέξουν οι νέοι. Εάν γίνεται ουσιαστικό έργο και προσφέρει σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες οι νέοι θα την αγκαλιάσουν και ας μην είναι ένα «κλασικό» πολυτεχνικό τμήμα ή μια Ιατρική.»

Ποια θα είναι τα πιο προσοδοφόρα επαγγέλματα για τη χώρα μας στο εγγύς μέλλον;

«Νομίζω θα είναι τα όσα συνδέονται, κυρίως, με το εξής τρίπτυχο: Ένταση γνώσης – καινοτομία – εντοπιότητα. Τι σημαίνει αυτό; Επαγγέλματα που σχετίζονται με τα δομικά στοιχεία της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης όπως για παράδειγμα:

i. Επιστήμονες & αναλυτές δεδομένων

ii. 3D Specialists

iii. UX – UI Designers και εν γένει βιομηχανικοί σχεδιαστές.

Αλλά και επιμέρους ειδικότητες – επαγγέλματα που προέρχονται από βασικές σπουδές, π.χ. ένας ηλεκτρολόγος /μηχανολόγος που θα ασχοληθεί με τη ρομποτική – τεχνητή νοημοσύνη, ως μηχανικός μεγάλων δεδομένων. Όσον αφορά το κομμάτι της καινοτομίας αυτό έχει να κάνει με επαγγέλματα που συνδέονται με τις νέες και αυξανόμενες ανάγκες

Για παράδειγμα :
i. υπεύθυνος συμμόρφωσης
ii. αναλυτές ρίσκου
iii. ειδικοί στην τρισδιάστατη εκτύπωση

 

Διαχρονικά επαγγέλματα: τουρισμός και ναυτιλία

«Τέλος, μιλώντας για την εντοπιότητα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε επαγγέλματα που συνδέονται διαχρονικά με τους βασικούς πυλώνες της χώρας μας όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία. Συνεπώς, κάθε ειδικότητα παραδοσιακή και μη, από στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων μέχρι στελέχη εφοδιαστικής αλυσίδας και από μηχανικούς του Εμπορικού Ναυτικού μέχρι πλοιάρχους, νομίζω πως θα συνεχίσουν να είναι και μελλοντικά σταθερές αξίες. Και κάτι ακόμα, κοιτώντας αρκετά χρόνια μετά, ας έχουμε κατά νου πως επαγγέλματα όπου δύσκολα θα αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη και θα είναι κυρίαρχο το ανθρώπινο στοιχείο, όπως ο εργοθεραπευτής, θα είναι αυτά που θα διατηρήσουν ή και θα αυξήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

 

Επιλέξιμα επαγγέλματα

Η Χρυσάνθη Κωστάρα, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, ενδυνάμωσης και ανθρώπινου δυναμικού στη συμβουλευτική “Find your Bliss” θέτει στο «Πατρινόραμα» τους πυλώνες που θα στηρίξουν μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή επαγγέλματος από τους νέους;

«Ως σύμβουλος, ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζω την επιλογή επαγγέλματος έχει αφετηρία τα ταλέντα και την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Έχω δει βιωματικά ότι είναι η μόνη προσέγγιση, η οποία μας βοηθάει να έχουμε μακροπρόθεσμα εργασιακή ικανοποίηση και επιτυχία. Φυσικά και λαμβάνουμε υπόψη μας τις εξωτερικές συνθήκες, άλλωστε τα αποτελέσματα είναι προσαρμοσμένα και σταθμισμένα στην ελληνική πραγματικότητα. Ωστόσο, δεν υπάρχει περίπτωση να είμαστε γεννημένοι για κάτι το οποίο η κοινωνία χρειάζεται, νακαλλιεργούμε κοινωνικές δεξιότητες, να προσπαθούμε πάνω σε αυτό και να μην τα καταφέρουμε!»

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι νέοι με σκοπό την σωστή επιλογή επαγγέλματος;

«Να μπουν στη διαδικασία να γνωρίσουν σε βάθος τον εαυτό τους. Ευτυχώς, πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι και βοήθειες ως προς αυτό, όπως και για το πως να ενισχύουν το αίσθημα της αξίας τους. Η αυτογνωσία και η αυτοεκτίμηση επηρεάζουν πολύ την εργασιακή μας πορεία, γιατί μας βοηθούν να προχωράμε παρά τις δυσκολίες, να απολαμβάνουμε την αξία αυτού που παράγουμε ως επαγγελματίες αλλά και να θέτουμε τα όρια μας. Ο
συνδυασμός αυτογνωσίας και δράσης είναι ότι καλύτερο ώστε να είναι όσο πιο συνειδητή γίνεται η επιλογή μας.»

 • Ποια είναι τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος για να επιβιώσει στη αναδυόμενη αγορά εργασίας; 

«Ευελιξία, συνέπεια, υπομονή, αυτοεκτίμηση και πάθος. Έχω παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι πραγματώνουν τις δυνατότητες τους όταν νιώθουν ασφαλείς και όταν έχουν έμπνευση. Αυτό έχει ορίσει και την προσέγγισή μου ως σύμβουλο, καθώς εργασιακή ευημερία και επιτυχία έχουμε όταν κάνουμε αυτό που αγαπάμε και μας ταιριάζει, για έναν σκοπό που μας εμπνέει, κάτω από τις εργασιακές συνθήκες που μας αξίζουν».

 

12+1 tips για ένα βιογραφικό που θα εντυπωσιάσει

Θέλεις να πετύχεις επαγγελματικά; Θα σου δείξουμε τον τρόπο. Η συμβουλευτική ομάδα του «LeadCompass» μαζί με την σύμβουλο καριέρας Ελένη Παπαδάκη αποκαλύπτουν στο “Πατρινόραμα” τα μυστικά για να δημιουργήσεις ένα ανταγωνιστικό βιογραφικό και να κερδίσεις μία καλά αμειβόμενη θέση εργασίας.

Ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας είναι πολύ μεγάλος και οι θέσεις εργασίας περιορισμένες. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι για μία θέση
εργασίας μπορούν να στείλουν βιογραφικό από 300 – 2.000 άτομα. Ωστόσο, αυτό που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε και να τραβήξει την προσοχή του
εργοδότη είναι η δημιουργία ενός καλού βιογραφικού που θα τον πείσει να σας καλέσει για συνέντευξη.

Πως πρέπει να είναι ένα ανταγωνιστικό βιογραφικό:

Κι όμως: Περίπου το 76% των υποψηφίων που αναζητούν εργασία δεν νιώθουν άνετα με το βιογραφικό τους. Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να αφηγείται αποτελεσματικά τη δική σας μοναδική ιστορία καριέρας:

• Η εικόνα του βιογραφικού είναι το κλειδί: Επιλέξτε ένα μοντέρνο και λειτουργικό design. Προσέξτε τα συντακτικά ή ακόμα χειρότερα τα ορθογραφικά λάθη. Πάνω από 50% των βιογραφικών έχουν ορθογραφικά λάθη.

• Χρησιμοποιήστε μία σελίδα αν έχετε μικρή εργασιακή εμπειρία ή μόνο σπουδές. Επίσης, μία σελίδα με δύο στήλες ακόμα και αν έχετε πολλά χρόνια εμπειρία. Σε κάθε περίπτωση συνιστούμε να μην ξεπερνάτε τις δύο σελίδες παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις (Ιατροί, δικηγόροι, καθηγητές) όπου τα βιογραφικά τους είμαι μακροσκελή, όπως το απαιτεί ο κλάδος τους. “Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν” έλεγαν οι αρχαίοι και είχαν δίκιο. Προσπαθήστε να είστε ουσιώδης και να χωρίσετε το βιογραφικό σε bullet point.

• Καλό είναι να το στέλνετε το βιογραφικό σας σε μορφή PDF (αλλά όχι μετατροπή από φωτογραφία ή scanner), το οποίο ανοίγει το ίδιο σε όλα τα προγράμματα, σε αντίθεση με το Word.

• Ετοιμάζετε το βιογραφικό σας σε Ελληνικά και Αγγλικά και στέλνετε το αντίστοιχο ανάλογα με την
γλώσσα που είναι η αγγελία.

• Ξεκινήστε με έναν τίτλο κάτω από το όνομά σας που να μπορεί να καταλάβει ο εργοδότης αμέσως την ειδικότητά σας.

• Στα στοιχεία επικοινωνίας αναφέρετε το email σας, το προσωπικό σας κινητό, ονοματεπώνυμο σε πεζοκεφαλαία και με τόνους, LinkedIn/Skype και μόνο πόλη διαμονής. Διεύθυνση, οικογενειακή κατάσταση, εθνικότητα, φύλο, τόπος και ημερομηνία γέννησης δεν αναγράφονται στα σύγχρονα βιογραφικά καθώς θεωρούνται προσωπικά δεδομένα.

• Στην εργασιακή εμπειρία αναφέρετε αναλυτικά στοιχεία όπως: τίτλος θέσης, επωνυμία εταιρείας, πόλη εργασίας, ημερομηνίες, αρμοδιότητες με αριθμητικά/ποσοτικά δεδομένα και σε χρονολογική σειρά από το πιο πρόσφατο προς το πιο παλιό. πωλήσεις της εταιρείας που εργαστήκατε, μπορείτε να πείτε ότι, αυξήσατε 70% τις πωλήσεις σε διάστημα 6 μηνών.

• Ποια είναι τα επιτεύγματα σας στην μέχρι τώρα πορεία σας;
Η εργασιακή εμπειρία, αν υπάρχει, καλό είναι να αναφέρεται πρώτη, διαφορετικά αν δεν υπάρχει μπαίνει πρώτα η εκπαίδευση.

• Ποιες είναι οι δεξιότητες που σας ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους και σας κάνουν ιδανικό υποψήφιο για τη θέση εργασίας;
Σε ξεχωριστό πεδίο με τίτλο «Επαγγελματική Επιμόρφωση» αναφέρετε τα σεμινάρια που έχετε παρακολουθήσει αναλυτικά με τα εξής στοιχεία: τίτλο, φορέα διοργάνωσης, ώρες σε διάρκεια, ημερομηνία αν είναι πρόσφατα.

• Αναφέρετε εθελοντικά προγράμματα και πρακτικές, ώστε να δείξετε στον εργοδότη ότι αξιοποιήσατε σωστά το χρόνο σας στη διάρκεια της φοιτητικής σας ζωής ή και μετά από αυτήν.

• Επίσης σε ξεχωριστό πεδίο μπορείτε να αναφέρετε άλλες πληροφορίες όπως: άδεια οδήγησης, γνώσεις πρώτων βοηθειών, αναφορά στις στρατιωτικές υποχρεώσεις για νέους, αν έχουν εκπληρώσει τη θητεία τους.

• Στο πεδίο των ενδιαφερόντων συνιστούμε να αναγράφονται χόμπι που μπορεί να έχουν σχέση με το αντικείμενο του κλάδου σας ή αναδεικνύουν προσωπικές δεξιότητες, γνώσεις και γνωριμίες. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφερθούν τυχόν δημοσιεύσεις κάποιου βιβλίου ή άρθρων σε επαγγελματικά περιοδικά και blogs/websites, καθώς και ομιλίες ή βραβεία.