Γεραπετρίτης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής

Σε περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής σήμερα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, αυτή είναι «καλοδεχούμενη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «θα ευγνωμονούμε» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αν καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, καθώς όπως τόνισε, θα δοθεί ευκαιρία «να συζητήσουμε για τις δύο κυβερνητικές θητείες»
Ο κ. Γεραπετρίτης διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γνώριζε τα πρόσωπα που φέρονται να παρακολουθούνται για τα οποία μόλις χθες η ΑΔΑΕ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό». Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία ενημέρωση και καμία έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν είχε φτάσει στον κ. Μητσοτάκη.
Ερωτηθείς αν η ΕΥΠ προχωρούσε σε αποφάσεις που υπερέβαιναν τις αρμοδιότητές της, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως «εάν συνέβαινε αυτό είναι καταδικαστέο», προσθέτοντας ότι όταν ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε την άρση απορρήτου του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης και νέο πλαίσιο για να θεραπευτούν συστημικές παθογένειες της ΕΥΠ

Καταλόγισε, δε, ευθύνες στον πρόεδρο τη ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο για πώς είναι δυνατόν να ενημερωθεί πρώτα ο κ. Τσίπρας και μετά ο κ. Μητσοτάκης. «Η ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστήριο. Η νομοθεσία προβλέπει για θέματα εθνικής ασφάλειας την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και των αρχηγών κομμάτων. Για πρώτη φορά ο κ. Ράμμος επέλεξε να αλλάξει την ερμηνεία της νομοθεσίας και να ενημερώσει πρώτα τον κ. Τσίπρα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Με την ενέργεια αυτή να δώσει προσωποποιημένη ενημέρωση, ο κ. Ράμμος καθίσταται μέρος πολιτικού παιχνιδιού λίγους μήνες πριν τις εκλογές».

Στο ερώτημα εάν με την ενέργεια αυτή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ καθίσταται υπόλογος, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «υπάρχουν δικαστήρια που κρίνουν ανάλογες υποθέσεις», προσθέτοντας πως εάν ο κ. «Ράμμος είχε διαπιστώσει ότι υπήρχε συνταγματική παραβίαση όφειλε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό». Καταλήγοντας είπε ότι επί 3,5 χρόνια ο κ. Ράμμος ουδέποτε έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό.