Ήρα Κουρή: “Θέλουμε το καρναβάλι της μέθης ή με ένα στίγμα πολιτισμού;”

Aναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπήρξαν για την έναρξη

Για την Έναρξη του Καρναβαλιού 2023 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο μίλησε η Ήρα Κουρή στον Max FM 93,4.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του Γιάννη Γεωργόπουλου και την εκπομπή “Πράσινο-κόκκινο σε γαλάζιο φόντο”, αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπήρξαν για την έναρξη και όσα ετοίμασε για αυτή ο χορογράφος κ. Κουβαράς.

“Θεωρώ θετική συνέπεια το γεγονός ότι συζητάμε και κάνουμε διάλογο. Μπορέσαμε να δημιουργήσουμε στην πόλη ένα κλίμα που θίγει σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Το ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι το τί καρναβάλι θέλουμε. Της μέθης και της μαυροδάφνης ή με ένα στίγμα πολιτισμού;

Εγώ γνωρίζω πολύ καλά το έργο του κ. Κουβαρά. Έχει τη δυνατότητα, τη γνώση και την εμπειρία αυτό που πρεσβεύει ως σπουδαίος χορογράφος διεθνούς φήμης, να το φέρει στην πόλη του. Όταν μιλούν κάποιοι για αισθητική αναβάθμιση του καρναβαλιού τι εννοούν; Πρέπει εμείς ως δημοτική αρχή να μην αφιερώσουμε το καρναβάλι στην τέχνη; Ο κ. Κουβαράς φυσικά και ήταν μια συνειδητή επιλογή. Ο κ. Κουβαράς είναι ένας καλλιτέχνης που διαπρέπει. Θα ήταν εσωστρέφεια να μην δίνουμε βήμα να εκφραστεί ο καλλιτέχνης.

Οι άνθρωποι που διαχειρίζονταν το καρναβάλι την προηγούμενη δεκαετία, μας άφησαν πάρα πολλά χρέη και μιλούν τώρα για υποβάθμιση του καρναβαλιού. Δεν θέλουμε να μείνουμε στο τηλεοπτικό, το εύκολο, το εύπεπτο, το σκουπίδι που ήθελαν να μας ταΐζουν.”