Κακοκαιρία «εξπρές» την Τετάρτη

Αλλάζει ξανά ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, αναμένονται στη χώρα μας δύο ψυχρές εισβολές. Η μία την Τετάρτη (19.01.2022), που θα έχει διάρκεια μιας μέρας, θα είναι… εξπρές, ωστόσο θα ρίξει αρκετά την θερμοκρασία, κυρίως στην ανατολική Ελλάδα.
“Σε καμία περιοχή της Βόρειας Ελλάδας δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 6 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Πελοπόννησο και στο Ιόνιο ίσως έχουμε 12 βαθμούς. Αυτή η ψυχρή εισβολή δεν θα συνοδεύεται από ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους.

Θα έχουμε έως 6 με 7 μποφόρ βοριάδες στα πελάγη. Και δεν θα συνοδεύεται και από χιονοπτώσεις. Τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουμε σε περιοχές της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, στις ορεινά τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης”, αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική, την Τετάρτη, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο για λίγη ώρα να χιονίσει ακόμα και στην Αττική, σε περιοχές πάνω από τα 300 με 350 μέτρα υψόμετρο, δηλαδή Άνοιξη, Διόνυσο, Πεντέλη, Εκάλη, Βίλια, Ιπποκράτειο Πολιτεία και οριακά σε Θρακομακεδόνες ενώ μικρή είναι πιθανότητα να χιονίσει μέσα στην Κηφισιά.

Νέα ψυχρή εισβολή από το Σάββατο

Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς, με επιφύλαξη αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η ψυχρή εισβολή που φαίνεται ότι θα έρθει από το ερχόμενο Σάββατο (22.01.2022). Ωστόσο αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι η πορεία αυτής της ψυχρής εισβολής.

Όπως εξηγεί ο Γιάννης Καλλιάνος: “Με τα στοιχεία που έχουμε έως τώρα θα είναι πολύ πιο έντονη από αυτή της Τετάρτης και πολύ πιο έντονη από αυτή που μας πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα.  Θα είναι αρκετά ισχυρή αυτή η ψυχρή εισβολή η οποία θα κατεβάσει τις χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα.

Φαίνεται ότι εκτός από το τσουχτερό κρύο θα έχουμε χιόνια τα οποία αρχικά θα επηρεάσουν την βόρεια Ελλάδα και εν συνεχεία τις κεντρικές και νότιες περιοχές.

Συγκεκριμένα φαίνεται ότι από την Παρασκευή έως την Κυριακή η ψυχρή εισβολή Θα επηρεάσει την βόρεια Ελλάδα και από την Κυριακή και Δευτέρα θα μεταφερθεί και στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Φαίνεται ότι θα υπάρχει υγρασία και αυτή η υγρασία μπορεί να μετατραπεί σε χιονόπτωση ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας”.