Καλλιτέχνης θύμα του κρατικού μηχανισμού

Ποιός γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης έπεσε θύμα του “κρατικού μηχανισμού” μετά τις πυρκαγιές!

Είναι γνωστό ότι, όταν ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτουργεί στην ώρα του, θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες. Αυτό ισχύει από μία πυρκαγιά εν εξελίξει μέχρι και το πιο απλό μάζεμα των κλαδεμένων δέντρων.

Εδώ και τέσσερις μήνες λοιπόν, ο γνωστός μας ηθοποιός και σκηνοθέτης, Χάρης Γεωργιάδης είχε αιτηθεί στον Δήμο του να κλαδέψει το πεύκο που έχει στην αυλή του, στους Θρακομακεδόνες, καθώς ένα μεγάλο κλαδί είχε μαγκώσει στα καλώδια της ηλεκτροδότησης έξω από το οικόπεδο και τα
είχε καμπυλώσει προς τα κάτω και προς το οικόπεδό του, όπως βλέπετε στη σχετική φωτογραφία.

Ο Δήμος τον παρέπεμψε στην ΔΕΔΗΕ την οποία και κάλεσε άμεσα, την ενημέρωσε σχετικά, αλλά καμία ανταπόκριση δεν υπήρχε μέχρι και τέσσερις μήνες μετά.

Σε έναν δρόμο παρακάτω από το δικό του οικόπεδο, το χειμώνα με τις σφοδρές χιονοπτώσεις, σε αντίστοιχη περίπτωση, έπεσε ολόκληρο το δέντρο πάνω στα καλώδια και τα έκοψε. Φανταστείτε τον κίνδυνο! Το ίδιο επικίνδυνο είναι και ότι ο Δήμος δεν μαζεύει εγκαίρως τα κλαδιά και τις σακούλες με τα πούσια που βγάζουν κάθε τόσο οι πολίτες έξω από τα σπίτια τους.

Έτσι λοιπόν, μετά από την πυρκαγιά στους Θρακομακεδόνες, η οποία έφτασε στα 800 μέτρα από το σπίτι του, θεώρησε σωστό ο πρωταγωνιστής μας, να ανέβει εκείνος στο δέντρο και να το κλαδέψει, το οποίο και έκανε με επιτυχία.

Ελευθέρωσε τα καλώδια της ηλεκτροδότησης στα εννέα μέτρα και αυτά απομακρύνθηκαν από το οικόπεδό του. Στο κατέβασμα όμως, περίπου τρία μέτρα πριν το έδαφος, γλίστρησε και άρχισε να χάνει τον έλεγχο του σώματός του. Γλιστρώντας στον κορμό της φωτογραφίας, προσπάθησε να πιαστεί από μία ρίζα κλαδιού με το ένα του χέρι, αλλά το πόδι που έβαλε κόντρα στον δίπλα κορμό, γλίστρησε, το χέρι του δεν άντεξε το βάρος του σώματός του με την ορμή που είχε, με αποτέλεσμα να του τρυπήσει την παλάμη και να πέσει από τα δυόμιση μέτρα περίπου στο έδαφος.

Ευτυχώς η γνώσεις του στη σκηνική πάλη, του εξασφάλισαν μια ελεγχόμενη πτώση, έτσι ώστε να μην χτυπήσει στο σώμα ή στο κεφάλι. Η πληγή όμως στο αριστερό του χέρι, ήταν μέχρι τους τένοντες και η αιμορραγία αρκετά έντονη. Με τη βοήθεια του πατέρα του, αμέσως έδεσαν το τραύμα μ’ ένα καθαρό πανί και κάλεσαν το ασθενοφόρο, όπου τον προσκόμισε στον Ερυθρό Σταυρό που εφημέρευε. Ο πόνος μεγάλος και η ταραχή ακόμα μεγαλύτερη.

Εκεί, του έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για μια τέτοια πτώση (αξονική, υπέρηχο, ακτινογραφίες, αιματολογικές κτλ). Το ευτύχημα είναι ότι δεν χτύπησε πουθενά αλλού και έφυγε από το νοσοκομείο με μερικά ράμματα στην παλάμη, με έναν αντιτετανικό ορό και μία αντιβίωση για την μόλυνση της πληγής.

 

Ας ελπίσουμε τέτοια περιστατικά να εκλείψουν και ο κρατικός μηχανισμός, να αρχίσει να προλαμβάνει τα περιστατικά κι όχι να τρέχει να τα αντιμετωπίσει εκ των υστέρων, χωρίς τον απαιτούμενο εξοπλισμό και το επαρκές προσωπικό! Καλύτερα το “προλαμβάνειν” παρά το “θεραπεύειν”.

Όσο για τον γνωστό μας ηθοποιό και σκηνοθέτη, ας ελπίσουμε αυτός ο τραυματισμός να είναι ο τελευταίος και να μην τον εμποδίσει στις
πρόβες που κάνει για την θεατρική παράσταση «Τι γύρευες στη Μύκονο Παγώνα» του Θάνου Ζήκα, όπου θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σεζόν,
αλλά ούτε και στα μαθήματα θεατρικής ξιφασκίας που κάνει στη δραματική σχολή Κάλβου-Καλαμπόκη «Αθηναϊκή Σκηνή».

Τον Χάρη Γεωργιάδη θα τον δούμε τη νέα σεζόν και σε μικρούς ρόλους, στις τηλεοπτικές σειρές «Ήλιος» του ΑΝΤ1, «Τα καλύτερά μας χρόνια» της
ΕΡΤ1, στο «Αφιέρωμα στην επανάσταση του 1821» του Alpha, καθώς και σε τρεις ταινίες μικρού μήκους, ενώ θα συνεχίσει να διδάσκει θέατρο στο θεατρικό του εργαστήρι ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και πάντα επιτυχίες.