Μέσα στο Σεπτέμβριο τα μαθήματα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αχαΐας

Ξεκινούν άμεσα τα μαθήματα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αχαΐας, καθώς σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουμε το βασικό σχολείο για νέους εθελοντές που θέλουν να μπουν στην ομάδα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά όλους τους τομείς δράσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης:
• Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών.
• Βασικές Γνώσεις Ορεινής Διάσωσης.
• Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών.
• Βασικές Γνώσεις Τηλεπικοινωνιών.
• Βασικές Γνώσεις Μετεωρολογίας.
• Βασικές Γνώσεις Υγρού Στοιχείου.
Η εκπαίδευση έχει διάρκεια 1.5 μήνα, όπου ο υποψήφιος εθελοντής διασώστης λαμβάνει βασική γνώση για οτιδήποτε αφορά τη διάσωση σε όλα τα φυσικά πεδία: βουνό, υγρό στοιχείο, αστικά ή μη πεδία σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών και παροχή Πρώτων Βοηθειών, γνώση που απαραίτητα διαθέτουν όλα τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Η Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης περιλαμβάνει τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά μαθήματα, έτσι ώστε ο εκπαιδευόμενος να λάβει όσο το δυνατόν περισσότερο πλήρη και σφαιρική γνώση.
Το κόστος της Βασικής σχολής ανέρχεται στα 160 ευρώ και αφορά τις μεταφορες των εκπαιδευομένων την γραφική ύλη (βιβλία κλπ) και τα εξοδα καταφυγίου
Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή θα πρέπει να κατατεθεί προκαταβολή (50 ευρώ) με κατάθεση στον λογαριασμό της Ε.Ο.Δ. Αχαΐας – Θα τον βρείτε στο τέλος της φόρμας συμμετοχής – και αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ( Τυχόν έξοδα καταβολής οικονομικής συμμετοχής βαραίνουν τον αποστολέα)
Στο τέλος της σχολής πραγματοποιούνται εξετάσεις. Κατόπιν επιτυχίας στη διαδικασία των εξετάσεων, χορηγείται βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του σχολείου βασικής εκπαίδευσης, με την οποία του δίνετε η δυνατότητα να υποβάλει αίτηση δοκίμου μέλους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Λεπτομέρειες μπορούν να δουν: https://fb.me/e/PJ2GnyUs”