ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ “ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ” ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΝΕΟ CD ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΣΑΚΝΗ!

Το Ορατόριο «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1943-ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ»  σε Μουσική-Στίχους-Κείμενο και Ενορχήστρωση του Διονύση Τσακνή, προσφέρει με το τεύχος Ιουνίου, το πανελλαδικό περιοδικό «Πατρινόραμα».

 

Την Διεύθυνση της Ορχήστρας έχει ο Μο Τάσος Συμεωνίδης, την Διεύθυνση της Παιδικής Χορωδίας ο Δημήτρης Τυπάλδος, τη Διεύθυνση της Γυναικείας Χορωδίας η Λητώ Αμπατζή και την Αφήγηση, η ηθοποιός Άννα Μονογιού.

Το έργο πραγματοποιήθηκε ύστερα από την πρόταση του Κωνσταντίνου Κούκιου, Προέδρου της ΔΗΚΕΚ-ΣΠΗΛΑΙΑ ΛΙΜΝΩΝ- ΚΑΣΤΡΙΩΝ, προς τον Συνθέτη, και την άμεση αποδοχή τόσο από την πλευρά του δημιουργού, όσο και από την πλευρά του Δημάρχου της Μαρτυρικής Πόλης των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, Αθανάσιου Παπαδόπουλου.

Πρόκειται για ένα έργο με τη μορφή του Ορατορίου που βασίζεται στις καταγεγραμμένες αφηγήσεις των Γυναικών της Μαρτυρικής Πόλης.

Το έργο παρουσιάστηκε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στην Κεντρική Πλατεία των Καλαβρύτων 31-7-2020, με την συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων που παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς, και έτυχε μεγάλης αποδοχής από το κοινό.

 

O Διονύσης Τσακνής δημιούργησε ένα συγκλονιστικό έργο, που περιγράφει με ουρανομήκεις μελωδίες και σπαρακτικά κείμενα το πολεμικό έγκλημα των ΝΑΖΙ στα Καλάβρυτα, το οποίο στοίχειωσε την 13η Δεκεμβρίου 1943.

Το χρονικό της εγκληματικής επιχείρησης των Γερμανών, η φρίκη της σφαγής, η συντριβή και ο κοπετός των γυναικών που έμειναν πίσω, το άγριο «ποδοβολητό» των πυροβόλων όπλων καθώς θέριζε αθώες ζωές, αλλά και η αναγωγή της Θυσίας σε παγκόσμιο σύμβολο Ελευθερίας, αποκωδικοποιείται και δοξάζεται εμπνευσμένα μέσα από αυτό το Ορατόριο.

Διατίθεται με το «Πατρινόραμα» που κυκλοφορεί από την Παρασκευή 25 Ιουνίου, στα περίπτερα όλης της Ελλάδας!