Νίκος Κατσουγκράκης στο “π”: Η επόμενη μέρα να μας βρει ενωμένους!

Ο κ. Κατσουγκράκης, μιλάει στο “πατρινόραμα” εν όψει των εκλογών της 24ης Οκτωβρίου,  εκφράζοντας τους λόγους για τους οποίους έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΔΕΕΠ και στέλνει μήνυμα ενότητας και σύμπραξης.

 

  • Που στηρίζετε την απόφαση σας να μην συμπεριλάβετε υποστηρικτές σας ως υποψήφια μέλη στο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΕΠ, κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται σε εσωκομματικές εκλογές;

“Το διακύβευμα αυτών των εκλογών αφορά πρωτίστως στην επανενεργοποίηση των τοπικών μηχανισμών και τη διασύνδεσή τους με την Κοινωνία και την Κεντρική Διοίκηση. Για να έχει επιτυχία όμως η προσπάθεια αυτή, απαιτείται η επόμενη ημέρα να μας βρει ενωμένους, χωρίς διαχωρισμούς και διχαστικά διλήμματα. Για τον λόγο αυτό, δεν λειτούργησα ποτέ στην λογική του «δικοί μου» και «δικοί σου».

“Είμαστε όλοι μέλη της Νέας Δημορατίας, η οποία έχει πλειάδα ικανότατων στελεχών και κανένας δεν περισσεύει στο προσκλητήριο της επόμενης ημέρας, για μια Τοπική Οργάνωση δυνατή, παρεμβατική και διεκδικητική. Όλοι μαζί, παλιοί και νέοι οφείλουμε να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση, με γνώμονα πάντα τις αρχές & αξίες της Φιλελεύθερης Παράταξης”.

 

  • Ο παραπάνω είναι ένας τρόπος για να δείξετε τον δρόμο της ενότητας;

Ακριβώς, αυτή είναι η λογική που με διέπει και έχω δεσμευτεί ότι θεσμικά η πρώτη συνεργασία που θα επιδιώξω είναι αυτονόητα με τον συνυποψήφιό μου, τον Αντώνη Κουνάβη. Παράλληλα, δράττομαι της ευκαιρίας να αναφέρω ότι στις άμεσες προτεραιότητές μου είναι με θεσμικές κινήσεις, σε κλίμα σύνθεσης και συνεργασίας, να δημιουργήσουμε ένα άτυπο όργανο (βουλευτές Πρόεδρος ΔΕΕΠ), που θα σφραγίζει και θα ισχυροποιεί την πολιτική ατζέντα του Νομού και παράλληλα θα μεταφέρει παντού τα μηνύματα της βάσης. Αυτός κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι ο ρόλος της νέας ΔΕΕΠ. Να ακούει τη βάση και να συνθέτει απόψεις”.

 

  • Θεωρείτε αναγκαία συνθήκη την ανανέωση της παράταξης σε πρόσωπα και ιδέες με σκοπό την μετεξέλιξη της κομματικής οργάνωσης σε μία σύγχρονη κομματική δομή;

“Μα η ανανέωση της Παράταξης είναι πάντα μέρος της στοχοθεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Θα πρέπει να τονίσω ότι ήδη Κυβέρνηση και κόμμα όχι απλά έχουν δεσμευτεί αλλά και έχουν ζητήσει τη συνεργασία των Τοπικών Κομματικών Οργανώσεων σε συγκεκριμένους άξονες που θα βοηθήσουν στην προώθηση σημαντικών θεμάτων. Με προγραμματισμό και στρατηγικό σχεδιασμό θα πορευτούμε για να προσφέρουμε στον τόπο μας. Και από αυτή την προσφορά εντέλει θα κριθούμε. Γιατί όπως λέει και ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, τα λόγια έχουν τη δική τους δυναμική. Αυτό όμως που πραγματικά είμαστε είναι οι ΠΡΑΞΕΙΣ μας”.

 

 

  • Έχετε εμφανιστεί σχετικά πρόσφατα στην πολιτική σκηνή, θεωρείτε ότι αυτό θα αποτελέσει πλεονέκτημα ή μειονέκτημα στην υποψηφιότητα σας;

“Ως αιρετός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτέθηκα στην κρίση των συμπολιτών μου πρώτη φορά το 2019, οπότε και εκλέχτηκα Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Περιφερειάρχη μας Νεκτάριου Φαρμάκη. Έχω όμως πίσω πολλά χρόνια αγώνων με τη Νεολαία και την Τοπική κομματική Οργάνωση, στην οποία άλλωστε ήμουν μέλος του απερχόμενου εννιαμελούς συμβουλίου. “Παράλληλα είμαι και αιρετό μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Συνοψίζοντας, εκτιμώ ότι κρίνομαι ήδη για την θητεία μου σε όλα αυτά τα πόστα. Δεν πρεσβεύω ότι το «νέο» από μόνο του φέρνει την εξέλιξη. Πιστεύω στο «σύγχρονο» και «καινοτόμο» πνεύμα και αυτό θα επιδιώξω να εμφυσήσω, εφόσον τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας με τιμήσουν εκλέγοντάς με Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Αχαΐας”.

“Τελειώνοντας, θα μου επιτρέψετε να αναφέρω ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ προσώπων είναι ήσσονος σημασίας για τον μέσο Νεοδημοκράτη. Η εντυπωσιακή αύξηση στις εγγραφές & ανανεώσεις μελών μεταφράζεται πρωτίστως σε επιδοκιμασία της Πολιτικής της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και μας γεμίζει ευθύνη για την λειτουργία της ΔΕΕΠ την επόμενη ημέρα”.