ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ στο “πατρινόραμα”: «Το ΕΝΩΝΩ σύντομα και στην Πάτρα!»

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ «Π» ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ

 

Συνέντευξη στον Ανδρέα Χριστόπουλο

 

Στην ίδρυση του κόμματος «Ενώνω» προχώρησε ο πρώην Υπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης και εξηγεί: “Όταν ζεις σε ένα κόσμο, που ολοένα και περισσότερο γίνεται απάνθρωπος, άδικος, αντιφατικός και πάνω από όλα επικίνδυνος για την Κοινωνία των Ανθρώπων, για τα Έθνη, τις επιχειρήσεις, τις οικογένειες, έχουμε δύο δρόμους. Αυτόν της σιωπής και αυτόν της δράσης και της προσπάθειας.

Σε αντίθεση με τα λοιπά κόμματα, ιδρύουμε το ΕΝΩΝΩ επιλέγοντας το δεύτερο δρόμο, που εκφράζει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας”.

Μιλώντας στο “Π” ο κ. Μαυραγάνης αποκαλύπτει ότι έχει δεσμούς με την Πάτρα και πως σύντομα θα οργανωθεί εκδήλωση εδώ “που δεν έχει γίνει λόγω της πανδημίας”. 

Όπως λέγει ο κ. Μαυραγάνης η παρακμή στη χώρα περιγράφεται και με την κατάσταση στον Πολιτισμό. “Προσδοκούμε την επάνοδο των Ηθικών Αξιών και του Ανθρώπου στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ της Κοινωνίας μας. Δεν μπορεί η εκπαιδευτική τηλεόραση να δίνει τη θέση της στα σκουπίδια των «reality shows». Είναι επιεικώς απαράδεκτο και νομίζω, πως το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να επιδείξει κάποια άλλη εγρήγορση στο ζήτημα αυτό !

Όμως θεωρώ επίσης αδιανόητη την παντελή απουσία ενός πολύ κρίσιμου μαθήματος από τα σχολειά μας. Του Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τη βοήθεια ψυχομετρικών και άλλων τεστ !

Επίσης κρίσιμη προτεραιότητα του ΕΝΩΝΩ είναι η σταδιακή μετατροπή της Γ΄ Λυκείου σε Κολεγιακή Βαθμίδα προετοιμασίας των αποφοίτων του σχολείου για την εισαγωγή τους στον πανεπιστημιακό και την τεχνολογικό, ή τεχνικό κ.λ.π κύκλο εκπαίδευσης, ώστε να μην εξαρτώνται όλα από μία και μόνη ημέρα εξέτασης”.

Ο κ. Μαυραγάνης περιγράφει μια κρίση και στο πολιτικό σύστημα, λέγοντας: «Τα κόμματα, ΕΑΝ ΔΕΝ έχουν πλατιά συμμετοχή των ανθρώπων στις αποφάσεις τους, γρήγορα μετασχηματίζονται σε «κλειστές ροτόντες (μικρών ομάδων)» αποκλειστικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων αυτών των γρουπούσκολων. Έτσι γίνονται γάγγραινα, που τρώει τις σάρκες κάθε φιλότιμης προσπάθειας είτε μέσα στην Κυβέρνηση, είτε στο Κοινοβούλιο, είτε στην ίδια την Κοινωνία! Οι τοπικοί βουλευτές έχουν μετατραπεί, τις περισσότερες φορές, σε μεταφορείς εντολών της κεντρικής εξουσίας προς τις τοπικές κοινωνίες, ενώ θα έπρεπε να ισχύει το ακριβώς αντίστροφο».