Ντοκιμαντέρ για το ιστορικό τραίνο της Πάτρας- Με τον Νίκο Τζανάκο αφηγητή

Αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ 16 Ιανουαρίου (ώρα 21.00) το COSMOTE HISTORY παρουσιάζει ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για την ιστορία του σιδηρόδρομου.

Το ιδιαίτερο είναι είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του, αφορά την Πάτρα και το τραίνο του 18ου αιώνα, με αφηγητή τον συγγραφέα- ερευνητή και πρ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών, κ. Νίκο Τζανάκο.

 

 

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Καθρέφτης στο Χρόνο», σε παραγωγή COSMOTE TV, με επίκεντρο την ιστορική εξέλιξη μεγάλων τεχνικών έργων της Ελλάδας, παρουσιάζει την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα.

Η αναδρομή στην ιστορική πορεία του μεγάλου αυτού επιτεύγματος ξεκινά με τις πρώτες ατμομηχανές και σιδηροτροχιές που σηματοδότησαν την έναρξη της πρώτης Βιομηχανικής Επανάστασης και συνεχίζεται με την είσοδο και την επέκταση του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα.

Σχέδια, επενδύσεις, σημαντικές αποφάσεις, διαμάχες, αλλά και οι αλλαγές που έφερε το έργο στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας παρουσιάζονται στο τρίτο επεισόδιο της σειράς, που θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 16/1 στις 21.00.