Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΣΤΟ “ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ”: «Πληρώνω ακόμα, 17.000 ευρώ το μήνα για την Παναχαϊκή!»

ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ!

 

Συνέντευξη στον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟ

Μπορεί να αποχώρησε εδώ και αρκετά χρόνια από την ΠΑΕ Παναχαϊκή, αλλά το πέρασμά του από την Πάτρα δεν έχει ξεχαστεί από τους φιλάθλους, αφήνοντας αμφίσημες εντυπώσεις και επαμφοτερίζουσες απόψεις.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Ρηγόπουλο και το περιοδικό “πατρινόραμα”, ο κορυφαίος ποινικολόγος εξιστορεί όλα όσα βίωσε στην Πάτρα, χαρακτηρίσει ανίσχυρο το πολιτικό δυναμικό της, υποστηρίζει ότι δέχθηκε πόλεμο από την Ερασιτεχνική, τους οργανωμένους φιλάθλους και από όλους τους Δημάρχους της Πάτρας, ενώ για τον νυν Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, έχει την χειρότερη γνώμη, όπως λέει.

Επίσης, μιλάει αποκάλυπτα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και την περιβόητη «παράγκα», που όπως σημειώνει, υφίσταται ακόμα! Μιλάει για τον Μαρινάκη, τον Σαββίδη και τον Μελισσανίδη, τον Αυγενάκη, τους ξένους διαιτητές, αλλά και τις προτάσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς για να αναλάβει κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο.

Όσο για το μέλλον της Παναχαϊκής; Το βλέπει όχι κοκκινόμαυρο, αλλά …κατάμαυρο, αμφισβητώντας ευθέως τις οικονομικές δυνατότητες του Προέδρου της Γιώργου Μπάρλου!

 

 

KOYGIAS PGE

-Είναι αλήθεια κύριε Κούγια, ότι αν και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λάρισα, πληρώνετε ακόμα την Παναχαϊκή;

«Είμαι ο μόνος που πληρώνει! Τα χρέη του Λουκόπουλου δεν πληρώθηκαν ποτέ, παραγράφηκαν! Όμως εγώ, επειδή έχω περιουσία και επειδή δεν έχουν παραγραφεί τα χρέη της Παναχαϊκής και με αυτό το νομικό εξάμβλωμα που έκανε ο Βασιλειάδης που είπε ότι όλες οι άλλες ΠΑΕ, αν θέλουν να γίνουν ΠΑΕ πληρώνουν τα μισά χρέη του παρελθόντος που δεν είναι και σωστό, εγώ πληρώνω 17.000 ευρώ το μήνα για τα χρέη της Παναχαϊκής! Θα μπορούσα να μην τα πλήρωνα. Το κάνω όμως γιατί, στην 7χρονη Διοίκηση μου, συμμετείχαν άνθρωποι που τους έχουν δεσμευθεί οι περιουσίες τους. Όχι για χρέη δικά μου, γιατί εγώ κληρονόμησα τα χρέη του Μακρή, τα οποία προσαυξήθηκαν με τα πρόστιμα.

Γιατί, κατόπιν της πιέσεως που μου άσκησαν την τελευταία χρονιά, δεν παίζαμε για τα μπαράζ, παίζαμε στην Κόρινθο. Γιατί ο Πελετίδης έλεγε ότι το Παμπελοποννησιακό είναι φτιαγμένο για το …λαό και όχι για την  ΠΑΕ. Και επειδή η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή δεν μας έδινε το γήπεδο, -μάλιστα το είχαν χαλάσει για να μην παίζουμε- αγωνιζόμασταν στην Κόρινθο! Τότε, αναγκάστηκα να πω ότι θα σηκωθώ να φύγω. Αγόρασαν την ομάδα ένας Παπαδάκης και ένας Τσιριμπής, που τα είχαν «βρει» με την ερασιτεχνική ΠΓΕ και πήγαν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και βεβαίωναν ότι έχουν τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουν τις 100 δόσεις, δηλαδή 7.000 ευρώ το μήνα, από τα χρέη. Από τα 3.300.000 ευρώ είχαν μείνει 800.000 ευρώ και έτσι τελικώς έγινε η μεταβίβαση και έτσι ανέλαβα τη Λάρισα. Αυτοί δεν πλήρωσαν ποτέ κανέναν! Οπότε αναβίωσαν τα χρέη του Μακρή, τα 800 χιλιάρικα έγιναν 1.600.000 ευρώ, πτώχευσε η Παναχαΐκή και τώρα επειδή είμαι ο μόνος που έχω περιουσία και θέλω να έχω φορολογική ενημερότητα, πληρώνω 17.000 ευρώ το μήνα για την Παναχαΐκή. Και μιλάμε για 100 δόσεις των 100.000 ευρώ! Νομικά δεν ξέρω τι θα κάνω, γιατί η Κυβέρνηση κάτι ετοιμάζει, αλλά τώρα τα πληρώνω διότι έχω ηθική υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους της τότε Διοίκησης, που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.»

 

-Σε ποιον ανήκει το όνομα της Παναχαϊκής σήμερα;

«Η Παναχαϊκή δεν έχει εκκαθαριστεί και η μοναδική περιουσία που έχει η Παναχαϊκή, είναι το όνομά και το σήμα της! Το οποίο κακώς χρησιμοποιείται τώρα! Γιατί ανήκει στην εταιρεία αυτή, την οποία πληρώνω εγώ! Δηλαδή η «Παναχαϊκή 1891» ανήκει στην εταιρεία που δεν έχει λυθεί. Υπάρχει νομικό θέμα και εγώ θα ασχοληθώ με την Εφορία, γιατί είναι άδικο να πληρώνω όλα αυτά τα χρήματα…»

 

«Βλέπω κατάμαυρο το μέλλον της Παναχαϊκής!»

 

-Τι διαβλέπετε για την σημερινή Διοίκηση της ΠΑΕ Παναχαϊκή;

«Μαύρο σκοτάδι! Είχα χρησιμοποιήσει τον πατέρα του Μπάρλου για εκσκαφικές  εργασίες τότε που φτιάχναμε το γήπεδο. Δεν ξέρω αν έχει γίνει πια τόσο πλούσιος που μπορεί να σηκώσει στην πλάτη του την Παναχαϊκή, η οποία τουλάχιστον μέχρι να πάει Super Liga θέλει πολύ γερό πορτοφόλι και πολύ βαθιές τσέπες. Και πρώτα απ’ όλα, πρέπει να έχεις μια άποψη για το ποδόσφαιρο τέτοια, που να έλξεις τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Βλέπω κατάμαυρο το μέλλον της Παναχαϊκής και νομίζω ότι δύσκολα θα έρθει ένας άνθρωπος με αυτοσεβασμό και οικονομικές και κοινωνικές δυνατότητες για να αναλάβει την Παναχαϊκή.»

-Εσείς γιατί αναλάβατε την Παναχαϊκή, αφού είχε τόσα χρέη;

«Όταν ζήτησα να μάθω αν πωλείται η Παναχαϊκή, δεν μου είπαν την αλήθεια, μου είπαν ότι είχε μόνο 435.000 ευρώ χρέη, αλλά είχε 3.300.000 ευρώ χρέη! Και τα επωμίστηκα όλα εγώ. Όμως επειδή μου άρεσε η ιδέα να έρθω στην Πάτρα, τελικά πήρα την ομάδα. Γιατί είχα μείνει με την εικόνα της παλαιάς Παναχαϊκής και του περιβάλλοντός της, ακόμα και επί εποχής Λουκόπουλου που προσπαθούσε ο άνθρωπος μόνος του απ’ ότι κατάλαβα μετά, έχοντας απέναντί του όλη σχεδόν αυτή  τη μαφία που περιβάλλει συνήθως την Παναχαϊκή. Εκείνη τη χρονιά διεκδικήσαμε την άνοδο από μία οργανωμένη εγκληματική ομάδα, όπως αποδείχτηκε μετά. Τότε είχαν διαβεβαιώσει τον Μακρή, ότι εκείνη τη χρονιά η Παναχαϊκή θα ανέβαινε κατηγορία, μέσω των μπαράζ και οι άλλες δύο που επίσης θα ανέβαιναν ήσαν η Ηλιούπολη απ ευθείας και η  Ρόδος από μπαράζ. Ήταν όλη αυτή μια στημένη υπόθεση! Εγώ, όταν το έμαθα αυτό, το πρώτο που έκανα ήταν να πληρώσω με το «καλημέρα» 300.000 ευρώ για το ΙΚΑ, εκτός από τις 500.000 ευρώ που έδωσα για τη μισή Παναχαΐκή στον Μακρή.

 

 

 

 

Αποκαλυπτικός και χειμαρρώδης ο Αλέξης Κούγιας, στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στον Παναγιώτη Ρηγόπουλο για το «Πατρινόραμα»

«Η Παναχαϊκή, μού στοίχισε συνολικά 6.5 εκατομμύρια ευρώ!»

 

-Συνολικά, πόσο σάς στοίχισε οικονομικά, η εμπλοκή σας με την Παναχαϊκή;

«Περίπου 6.5 εκατομμύρια ευρώ, σε 7.5 χρόνια! Αντί λοιπόν να μου συμπαρασταθούν, από την επομένη είχα απέναντί μου τον μεγάλο βραχνά της Παναχαϊκής, την Ερασιτεχνική, η οποία είχε την ιδιοκτησία του γηπέδου.  Έφθασε η Παναχαϊκή να μου κοστίζει 150.000 ευρώ το μήνα για να συντηρείται. Παρ’ όλα αυτά εγώ ήμουν πεισματάρης και η ομάδα ήταν πρωταγωνίστρια και την επόμενη χρονιά, επειδή κατ’ ουσία κατέδωσα το κύκλωμα, αναγκάστηκαν να με σεβαστούν! Σταμάτησαν να μας «στήνουν» και πήραμε το πρωτάθλημα με τον Ηλία Φυντάνη και με 10 βαθμούς διαφορά. Και έχοντας απέναντί μας τον Πλατανιά, που τον υποστήριζε πολύ ο Μαρινάκης τότε.

Επί τέσσερα χρόνια, ομάδες ιστορικές όπως η Παναχαϊκή και τα Γιάννενα δεν ανέβαιναν και έπαιρναν την άνοδο ομάδες – σφραγίδες χωρίς οπαδούς, χωρίς τίποτα, που δηλητηρίασαν το πρωτάθλημα.»

 

-Βρήκατε συμπαράσταση από κάποιο Δήμαρχο της Πάτρας;

«Δεν βρήκα ποτέ συμπαράσταση από κανένα Δήμαρχο! Ακόμα και ο Φούρας, μου έφερε για αγοραστή έναν συγγενή του. Επειδή εγώ δεν δέχθηκα να πουλήσω τότε, έναντι πινακίου φακής την Παναχαϊκή, ο Φούρας μου άνοιξε πόλεμο!

Τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα με τον Δημαρά, έναν άνθρωπο που πραγματικά δεν ξέρω εάν μπορούσε να διοικήσει και περίπτερο. Από  αυτούς, που γίνονται Δήμαρχοι μέσα από τους πολιτικούς μηχανισμούς. Ο Δημαράς στην αρχή νόμιζε ότι εγώ θα είμαι κομμάτι ενός συστήματος. Όταν είδε ότι εγώ χάλασα και 500.000 ευρώ για να ανακατασκευάσω το γήπεδο της Αγυιάς και κάποιος του είπε ότι εγώ δήθεν, θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος, άρχισε να πολεμάει κι αυτός.

Είχα απέναντί μου τον Δήμο που δεν μου έδινε το γήπεδο και την Ερασιτεχνική η οποία ενώ είχα χαλάσει 500.000 ευρώ για το γήπεδο, αρνείτο να μου συμψηφίσει τα χρήματα. Κάτι ανάλογο δηλαδή που έγινε τώρα στη Λάρισα.

Οι οργανωμένοι οπαδοί είχαν στις τάξεις τους κάποια υποκείμενα, κάτι  κατακάθια της κοινωνίας στην κυριολεξία. Κακοποιούς, εμπόρους ναρκωτικών, τοξικομανείς, εκβιαστές, οι οποίοι το μόνο που ζητούσαν ήταν χρήματα. Έβριζαν εμένα προσωπικά, την οικογένειά μου και αυτό γινόταν οργανωμένα σε συνεργασία με άλλους. Προκειμένου να σιχαθώ και να πουλήσω την ομάδα».

-Εσείς θέλατε να πουλήσετε, ή θέλατε να παραμείνετε στην ομάδα;

«Εγώ ήθελα να μείνω για πάντα στην Παναχαϊκή!»

 

«Επειδή δεν δέχθηκα να πουλήσω έναντι πινακίου φακής την Παναχαϊκή, ο Φούρας μου άνοιξε πόλεμο!»

 

«Ποτέ ξανά εμπλοκή με την Παναχαϊκή!»

 

-Αφήνετε ανοικτό το ενδεχόμενο να εμπλακείτε ξανά με την Παναχαϊκή;

«Ποτέ- ποτέ! Έχω τη Λάρισα, που είναι πολύ μεγάλη ομάδα και την έχω οργανώσει υποδειγματικά. Η διαφορά είναι, ότι εκεί αναγνωρίζει το έργο μου η πόλη. Αν κάνουμε μια βόλτα στη Λάρισα, θα δείτε ότι έρχονται γονείς, παιδιά και παππούδες να φωτογραφηθούν μαζί μου!  Κάτι που δεν το είδα ποτέ στην Πάτρα. Για να καταλάβετε τί συνάντησα στην Πάτρα, ένας Πατρινός επιχειρηματίας μάς έδινε 50.000 ευρώ για διαφήμιση στο γήπεδο και ήθελε τιμολόγιο για 200.000 ευρώ! Οι μόνοι που βοήθησαν τότε, ήταν ο κ. Φλωράτος και η Αχαϊκή Τράπεζα. Και ήταν μεγάλο λάθος των πολιτικών της Πάτρας που επέτρεψαν να κλείσει η Τράπεζα, όταν αντίστοιχες Συνεταιριστικές Τράπεζες σε ολόκληρη την Ελλάδα έμειναν ανοικτές. Τα προβλήματα της Αχαϊκής ήταν ελάχιστα μπροστά σε αυτές κι όμως η Αχαϊκή έκλεισε!»

-Άρα θέλετε να πείτε ότι είχαμε τότε ανίσχυρο πολιτικό δυναμικό και γι’ αυτό έκλεισε η Αχαϊκή Τράπεζα;

«Απίστευτα ανίσχυρο! Άνθρωποι, οι οποίοι αν τους άφηνες στην Ομόνοια, θα χάνονταν! Χάθηκε αυτό παλιό πολιτικό δυναμικό της Πάτρας. Και νομίζω ότι και τώρα δυστυχώς, υπάρχει μεγάλο πολιτικό έλλειμα.»

-Ποια είναι η γνώμη σας για την Πάτρα;

«Είμαι βέβαιος ότι αυτή η νέα γενιά που έρχεται, επιστήμονες κ.ά. μπορεί να βγάλει από το τέλμα την Πάτρα. Γιατί αυτή πρέπει να κυριαρχήσει στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα και να φύγει αυτή η εικόνα του «εξυπνάκια ψευτόμαγκα»  Πατρινού. Υπάρχουν τα παιδιά και οι υπόλοιποι έντιμοι άνθρωποι της Πάτρας, που νιώθουν απογοητευμένοι όταν βλέπουν αυτή η δική τους υγιή προσπάθεια να μην προχωράει και να κυριαρχούν στα δρώμενα της πόλης, πολιτικοί απατεώνες, τεμπέληδες που δεν έχουν κάνει καμία δουλειά στη ζωή τους, άνθρωποι που ακόμα και στην προσωπική – κοινωνική τους ζωή είναι αποτυχημένοι! Μόνο η νέα γενιά μπορεί να δώσει μία ώθηση και εγώ γνωρίζω τέτοιους επιστήμονες που δίνουν μια νέα εικόνα στην πόλη σας»

 

“Το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου!”

 

-Γιατί τελικά ασχολείστε με ελληνικό ποδόσφαιρο, που όπως έχετε καταγγείλει είναι πολύ βρώμικο;

«Είναι το πάθος μου! Εγώ καθημερινά, επί 12-15 ώρες την ημέρα είμαι ή στα δικαστήρια ή στο γραφείο μου. Προστέθηκε μετά τα 51 μου χρόνια και η οικογένεια, τα δυο μου τα παιδιά που τα μεγαλώνω ουσιαστικά μόνος μου. Ο γιος μου ο μεγάλος μπήκε ήδη στη Νομική και αυτό είναι μια μεγάλη ικανοποίηση για μένα. Εγώ δεν ήθελα να του «αγοράσω» ένα πτυχίο από το εξωτερικό, ήθελα να αγωνιστεί με όλα τα φτωχά παιδιά στην Ελλάδα, επί ίσοις όροις και αν μπορέσει να διακριθεί. Είναι η πρώτη του νίκη και η κόρη μου έρχεται από πίσω, ώστε να συνεχιστεί το γραφείο μου. Φανταστείτε, ότι άλλοι κορυφαίοι δικηγόροι δεν είχαν συνεχιστές στα γραφεία τους. Ο Λυκουρέζος έχει 5 παιδιά και κανένα δεν έγινε δικηγόρος, ο Ζήσης Κωνσταντίνου, ο Κατσαντώνης κ.ά. δεν  κατάφεραν ποτέ να δώσουν συνέχεια στο δικηγορικό γραφείο τους.

Και αυτό που συμβαίνει με τα δικά μου παιδιά, είναι μεγάλη ικανοποίηση για μένα. Για μένα λοιπόν είναι πάθος το ποδόσφαιρο και πρέπει να σας πω, ότι αν τελείωσα το Λύκειο και το Πανεπιστήμιο στη συνέχεια, το οφείλω στο ποδόσφαιρο! Εάν δεν ήμουν καλός ποδοσφαιριστής και αν δεν υπήρχε ένας αείμνηστος τώρα πρόεδρος στο Λουτράκι, ονόματι Μπάκος, να με βοηθήσει να ολοκληρώσω το σχολείο και μετά το Πανεπιστήμιο προσφέροντάς μου στέγη και σίτιση, η οικογένειά μου δεν θα μπορούσε να το κάνει.

Για να καταλάβετε, ο αδελφός μου, εξίσου καλός μαθητής, δούλευε τότε στα ορυχεία στη ΛΑΡΚΟ. Λοιπόν οφείλω στο ποδόσφαιρο, αλλά το απολαμβάνω κιόλας! Και επειδή κατέχω το άθλημα, μπορώ με λιγότερα χρήματα να φτιάχνω ομάδες, που άλλοι θα ήθελαν δεκαπλάσια χρήματα!

Και είναι και μια ψυχική ισορροπία το ποδόσφαιρο, γιατί όλη μέρα είμαι  στα ποινικά δικαστήρια!»

 

Μάιος του 2011: Ο τότε Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, τιμούσε τον Αλέξη Κούγια και τους παίκτες της Παναχαϊκής, για την άνοδό της στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Σήμερα ο κ. Κούγιας, λέει στο «Π», ότι ήταν «ένας άνθρωπος που πραγματικά δεν ξέρω εάν μπορούσε να διοικήσει και …περίπτερο!»

 

«Η ίδια «παράγκα» υπάρχει και σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο!»

 

-Υπάρχει «παράγκα» σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Η ίδια είναι! Ο Αυγενάκης νομίζω ότι κάτι μπορεί να κάνει και κυρίως η Κυβέρνηση κάτι μπορεί να κάνει. Τον Αυγενάκη τον θεωρώ εξαιρετικά ικανό και αποτελεσματικό, γιατί παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, η Κυβέρνηση ανθίσταται σθεναρά. Πέρασε το νέο νόμο που εξαφάνισε αυτούς τους καρεκλοκένταυρους σε διάφορες Ομοσπονδίες, οι οποίοι είχαν αφήσει τη δουλειά τους και ήταν επαγγελματίες Πρόεδροι Ομοσπονδιών, ενώ επίσης αντιστάθηκε σε αυτό το έκτρωμα της ΕΠΟ που εξαγοράζονταν οι Ενώσεις που ψηφίζουν.

Όμως η Κυβέρνηση, με την κίνηση που έκανε και το μνημόνιο που  υπέγραψε ο Μητσοτάκης με την UEFA και την FIFA τους εξουδετέρωσε. Γι αυτό έχουμε ξένους διαιτητές στο πρωτάθλημα»

-Οι ξένοι διαιτητές βοήθησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Έχουμε την καλύτερη διαιτησία των τελευταίων ετών! Ειδικά με τον Κλάντεμπεργκ! Εγώ αν και είμαι δικηγόρος του Μαρινάκη και ο Ολυμπιακός μπορεί να λέει αντίθετα πράγματα, εγώ αντιλαμβάνομαι ότι φέτος έχουμε την καλύτερη διαιτησία όλων των ετών! Και εύχομαι να πάει έτσι έως το τέλος, γιατί τα κρίσιμα έρχονται στο τέλος του πρωταθλήματος.»

-Με τον Μαρινάκη τελικά κάνατε λάθος στο παρελθόν, όταν τον  κατηγορούσατε για το περιβόητο «Κοριόπολις»;

«Όχι δεν είχα κάνει καθόλου λάθος, ο Μαρινάκης ήταν απέναντί μας τότε. Απλά είχε ένα δίκιο: Εγώ χρησιμοποίησα κασέτες που μου έδωσε ο Νίκος Πατέρας, οι οποίες ήταν παραποιημένες. Παραπλάνησε και μένα. Εγώ πολύ σωστά υπερασπιζόμουν τα συμφέροντα της Παναχαϊκής και τα έβαλα με τον Μαρινάκη, τον κατέστησα κατηγορούμενο. Αλλά, όταν μετά δόθηκε όλο το υλικό από αυτές τις συνομιλίες, είδα τι ακριβώς βρωμιά είχε γίνει και δυστυχώς είχε γίνει και με τη συμμετοχή Εισαγγελέων! Τις κασέτες που θα μπορούσαν να μου δώσουν μια ολοκληρωμένη άποψη, τις είχαν αφαιρέσει από τη δικογραφία, ενώ η ΕΥΠ είχε κάνει σωστά τη δουλειά της.»

-Φέτος, έχουμε τίμιο πρωτάθλημα;

«Μέχρι τώρα, θεωρώ, ότι το πρωτάθλημα είναι τίμιο!»

-Τα τελευταία χρόνια ήταν τίμιο;

«Όχι! Τα προηγούμενα χρόνια, ό,τι έκανε προηγουμένως ο Κόκκαλης και ό,τι έκανε ο Μαρινάκης στην αρχή, το έκανε ο Σαββίδης και ο Μελισσανίδης, αφού πήραν τον έλεγχο της ΕΠΟ και της διαιτησίας.»

 

«Τον Αυγενάκη τον θεωρώ εξαιρετικά ικανό και αποτελεσματικό, γιατί παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, η Κυβέρνηση ανθίσταται σθεναρά…»

 

«Μου έχει προταθεί πολλές φορές Κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο»

 

-Σας έχει προταθεί ποτέ το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Αθλητισμού;

«Κάθε φορά, αλλά δεν έχω χρόνο… Μου έχει προταθεί να αναλάβω καθήκοντα ως εξωκοινοβουλευτικός, αλλά πώς θα αφήσω το γραφείο μου. Και τώρα μου προτάθηκε, από την παρούσα Κυβέρνηση να αναλάβω κάποιο χαρτοφυλάκιο. Και επί Σημίτη και ο Κώστας Καραμανλής με είχε καλέσει προσωπικά. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης  με έχει βολιδοσκοπήσει, από την εποχή που ήταν απλός βουλευτής, για  να μπω στο επιτελείο του. Είναι άποψή μου όμως και ακολουθώ πάντα τη συμβουλή του δασκάλου μου, του κορυφαίου ποινικολόγου που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα, του Δημητρίου Μπαμπάκου, που μου είχε πει: «Αλέξη, μην κάνεις κανένα λάθος. Επειδή είσαι χαρισματικό παιδί να θυμάσαι ότι ο καλύτερος Έλληνας ποινικολόγος είναι ανώτερος του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μην το κάνεις και χάσεις την ισχύ σου. Εμένα η δύναμή μου, είναι το γραφείο μου και οι άνθρωποι που με επιλέγουν ως δικηγόρο τους. Δεν έχω κανένα λόγο να περιμένω να με επιλέξει ως υπουργό, είτε ο Τσίπρας, είτε ο Μητσοτάκης, είτε κάποιος άλλος στο μέλλον. Είμαι ολοκληρωμένος και έχω πάρει από τη ζωή, περισσότερα από αυτά που ονειρευόμουνα!»

 

 

«ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΛΕΤΙΔΗ; ΕΧΩ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ!»

 

-Ποια είναι η γνώμη σας για τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη;

«Τη χειρότερη έχω! Είναι ένας έντιμος άνθρωπος, αλλά είναι ένας μέτριος άνθρωπος με πολύ στενό ορίζοντα! Πραγματικά μου κάνει εντύπωση που ακόμα βλέπω κάγκελα στο λιμάνι της Πάτρας! Για μένα, πετυχημένος Δήμαρχος στην Πάτρα, δεν είναι αυτός που μπορεί να μαζέψει γρήγορα τα σκουπίδια, αλλά αυτός που μπορεί να ανοίξει αυτή τη φυλακή των Πατρινών και το παράλιο μέτωπο, κάνοντας την Πάτρα, αυτό που ονειρεύτηκε ο Βούλγαρης όταν τη σχεδίασε! Αυτός που θα γκρεμίσει τον τοίχο του λιμανιού, θα είναι ο μοναδικός Δήμαρχος που θα δικαιούται να λέει ότι άλλαξες τη ζωή των Πατρινών»