ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΣΤΟ “ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ”: «Θα είναι δυναμική η ανάκαμψη και η δημιουργία θέσεων εργασίας!»

O Διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλάει στο   «Πατρινόραμα» για την δύσκολη περίοδο της πανδημίας και την επόμενη ημέρα

 

Ο ΟΑΕΔ έβαλε πλάτη στα δύσκολα και τα κατάφερε!

 

Το, ίσως, πιο δύσκολο στοίχημα στην ιστορία του κλήθηκε να κερδίσει ο ΟΑΕΔ με τη διαχείριση της πανδημίας. Και τα κατάφερε: Με στοχευμένη πολιτική ενίσχυσης των ανέργων και των θέσεων εργασίας και με ένα ευρύ δίχτυ προστασίας που άπλωσε στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, κράτησε όρθια τη χειμαζόμενη από τον κορωνοϊό κοινωνία.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΕΔ στην αποκλειστική του συνέντευξη στο «πατρινόραμα», αναδεικνύει τη νέα εποχή που έχει εγκαινιάσει η θητεία του, με την εξωστρέφεια του Οργανισμού, την εντονότερη στήριξη των πολιτών, την μετάβαση του στην ψηφιακή εποχή και την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών του, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης. Όπως επίσης, την υλοποίηση σημαντικών προγραμμάτων στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και τα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

 

 

 Συνέντευξη στον Παναγιώτη Ρηγόπουλο

 

-Καθώς βγαίνουμε σιγά-σιγά από τη μακριά ερεβώδη σήραγγα της πανδημίας, πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στο χώρο της εργασίας; Ποιές «πληγές» αφήνει πίσω του ο κορωνοϊός στη χώρα μας;

 

«Είναι σαφές ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας δημιούργησαν πρωτόγνωρες συνθήκες όχι μόνον στο χώρο της εργασίας, αλλά σχεδόν σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας και της ζωής όλων των πολιτών, πλήττοντας ειδικά μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες, που είναι οι άνεργοι. Η Κυβέρνηση έδειξε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και τα έκτακτα μέτρα που έλαβε έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Οι παθητικές πολιτικές στήριξαν οικονομικά τους ανέργους, προσφέροντας αναγκαία ανακούφιση, ενώ οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, που αποτελούν κυβερνητική προτεραιότητα, συνέβαλαν στην συγκράτηση των επιπτώσεων της πανδημίας, τουλάχιστον όσον αφορά στην ανάσχεση μίας πιθανής απότομης αύξησης της ανεργίας.

 

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και γι’ αυτό συνεχίζουμε εντατικά να σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα για την επόμενη μέρα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης «νέας γενιάς» που θα επιδοτήσουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσουν τις δεξιότητες του εργατικού δυναμικού, ενισχύοντας την απασχολησιμότητά του.

 

Σε αυτή την προσπάθεια, η πλήρης και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι προτεραιότητα, καθώς αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για την επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά και τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που βασίζεται στην καινοτομία, στην τεχνολογία, στην εξωστρέφεια και στην βιωσιμότητα.»

 

-Ποιες προοπτικές διανοίγονται στο εξής και πόσο αισιόδοξος είσαστε για την επόμενη ημέρα στην αγορά εργασίας;

 

«Σίγουρα η επόμενη περίοδος θα έχει δυσκολίες, όμως, καθώς η αγορά εργασίας θα προσπαθεί να ανακάμψει, ο ΟΑΕΔ είναι έτοιμος με σχέδιο, εμπειρία, τεχνογνωσία, αποφασιστικότητα και νέα εργαλεία, και θα συνεχίσει να στηρίζει ανέργους, εργαζόμενους και επιχειρήσεις.  Με βάση τα δεδομένα, είδαμε ότι η ενίσχυση των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης,  με διευρυμένες και βελτιωμένες δράσεις, απέφερε σημαντικά αποτελέσματα ακόμη και σε πρωτόγνωρες συνθήκες lockdown, με τη δημιουργία αριθμού-ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας.

 

Στο 3ο τρίμηνο του 2020 οι προσλήψεις ανέργων μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ αυξήθηκαν κατά 142% σε ετήσια βάση, στο 4ο τρίμηνο κατά 205%, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2021 κατά 69%.  Μάλιστα, προγράμματα επιδότησης της εργασίας που ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι «έκλεισαν» μέσα σε μόλις μερικούς μήνες, καθώς η ζήτηση των επιχειρήσεων υπερκάλυψε τις 20.000 διαθέσιμες θέσεις.

 

Επιπλέον, περισσότεροι από 65.000 εργαζόμενοι και άνεργοι και 15.000 μαθητές και σπουδαστές απέκτησαν νέες γνώσεις και δεξιότητες μέσω του ΟΑΕΔ. Οι νέες συνεργασίες κατάρτισης ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες με διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Google και το Coursera, καθώς και με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σημείωσαν πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ ο αριθμός αιτήσεων μαθητών στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και σπουδαστών στα 30 ΙΕΚ αυξήθηκε κατά 36% και 125% αντίστοιχα.

 

Στόχος μας, για την επόμενη μέρα, είναι η αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας. Πρόκειται να ενεργοποιήσουμε νέα προγράμματα, δράσεις και πρωτοβουλίες ώστε οι άνεργοι να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να ενταχτούν και να επανενταχτούν ταχύτερα σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης.

 

Τέλος, συνεχίζουμε να επενδύουμε στη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας και τη διαρκή ανανέωση και αναβάθμιση των ειδικοτήτων που προσφέρουμε στους μαθητές και σπουδαστές. Ο ΟΑΕΔ είναι έτοιμος να συμβάλει με το σύνολο της ευρείας εργαλειοθήκης του στην κοινή προσπάθεια μείωσης της ανεργίας, αύξησης της απασχόλησης, ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και ανάκαμψης της οικονομίας.»

 

 

 

Η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΕΑΔ

 

 

Η θητεία σας σηματοδοτείται μέχρι τώρα, εκτός των άλλων, από την εξωστρέφεια και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΑΕΔ, τη διεύρυνση των συνεργασιών του με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και την φιλικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό και ποιά είναι τα θεαματικά αποτελέσματα που έως τώρα έχουν καταγραφεί;

 

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελούσε εξ αρχής μια από τις προτεραιότητές μας. Εξ αιτίας της πανδημίας επιταχύναμε την ψηφιακή μετάβαση του Οργανισμού. Στην πρώτη φάση, τον Μάρτιο του 2020, έγιναν ψηφιακές οι υπηρεσίες εγγραφής στο μητρώο ανεργίας για την έκδοση δελτίου ανεργίας και αίτησης για την επιδότηση της ανεργίας, οι οποίες αποτελούσαν τα 2/3 του συνολικού αριθμού επισκέψεων στα 117 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Τον Απρίλιο, όλες οι e-υπηρεσίες έγιναν υποχρεωτικές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πολίτες, είχαν πλέον πρόσβαση  σε περισσότερες από 40 e-υπηρεσίες, απλώς με τη χρήση των κωδικών TaxisNet. Ταυτόχρονα, ο ΟΑΕΔ εξασφάλισε και ενεργοποίησεκαινοτόμα ψηφιακά εργαλεία για τη σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και κατάρτιση στις εκπαιδευτικές δομές του σε συνεργασία με τη Google.

 

Το καλοκαίρι, για πρώτη φορά οι αιτήσεις μαθητώνκαι εκπαιδευτικών στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας και οι εγγραφές σπουδαστών στα ΙΕΚ του Οργανισμού υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά. Στη συνέχεια, το Σεπτέμβριο, δόθηκε για πρώτη φορά η δυνατότητα στους υποψήφιους για προσλήψεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς να υποβάλουν τις αιτήσεις τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Τον ίδιο μήνα, ενεργοποιήθηκε νέα, απλουστευμένη, υπηρεσία ηλεκτρονικής δήλωσης παρουσίας για τους επιδοτούμενους ανέργους. Το Δεκέμβριο, ξεκίνησε η νέα υπηρεσία «ψηφιακών ραντεβού» για ανέργους και επιχειρήσεις μέσω της πλατφόρμας myOAEDlive και για πρώτη φορά, σε πιλοτική βάση, άνεργοι και επιχειρήσεις μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα για υπηρεσίες συμβουλευτικής, από τους εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους του ΟΑΕΔ. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες υπηρεσίες.

 

Τον Φεβρουάριο τέθηκε σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή του Οργανισμού OAEΔapp, μέσω της οποίας οι πολίτες έχουν πλέον άμεση ενημέρωση για όλες τις δράσεις και τα προγράμματα, καθώς επίσης και τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες μας, μέσω κινητών ή tablets. Τέλος, πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία το ανανεωμένο site oaed.gr, που αλλάζει ριζικά τον τρόπο ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους πολίτες, επαναπροσδιορίζοντας την εμπειρία χρήσης, αφού είναι ολοκληρωτικά επανασχεδιασμένο.

Στόχος μας είναι η πλήρης αξιοποίηση της τεχνολογίας, ώστε να παρέχουμε νέα ψηφιακά εργαλεία και δυνατότητες στους πολίτες, υπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κρίσιμο ρόλο μας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ανάσχεση της ανεργίας και τη στήριξη της απασχόλησης. Η ολοκληρωτική ψηφιακή μετάβαση και η συνεχής εξέλιξη του Οργανισμού στον τομέα αυτό, για εμάς είναι αυτονόητη.»

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

 

-Τι σημαίνει πρακτικά το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών Απασχόλησης (EURES), σε ποιούς απευθύνεται και τι θεαματικό μπορεί να συνεισφέρει;

 

«Η Ευρωπαϊκή Πύλη για την Επαγγελματική Κινητικότητα (EURES) δημιουργήθηκε το 1994 και είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο συνεργασίας των υπηρεσιών απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και της Ελβετίας, με σκοπό να διευκολύνει την ελεύθερη διακίνηση των εργαζομένων, μέσω της ανταλλαγής κενών θέσεων και αιτήσεων εργασίας. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το δίκτυο συντονίζεται από το ευρωπαϊκό γραφείο συντονισμού (ECO) που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ECO είναι επίσης υπεύθυνο για τη διαχείριση της δικτυακής πύλης EURES.

 

Κάθε χώρα έχει ορίσει ένα εθνικό γραφείο συντονισμού για το EURES, το οποίο είναι αρμόδιο για το συντονισμό του εθνικού δικτύου των μελών και των εταίρων. Στην Ελλάδα, ο ΟΑΕΔ αποτελεί το εθνικό γραφείο συντονισμού και λειτουργεί 44 σταθμούς σε όλη τη χώρα. Στόχοι του δικτύου είναι η διευκόλυνση άσκησης του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων, η προώθηση της εθελούσιας γεωγραφικής και δίκαιης επαγγελματικής κινητικότητας, η εφαρμογή της συντονισμένης ευρωπαϊκής στρατηγικής για την απασχόληση, η συνοχή των αγορών εργασίας και η υποστήριξη της εισόδου στην αγορά εργασίας.

 

To Eures απευθύνεται σε Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες που αναζητούν εργασία σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος. Και αντίστοιχα σε εργοδότες και επιχειρήσεις για την ανεύρεση κατάλληλου προσωπικού από άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Είναι σημαντικό ότι στις υπηρεσίες του Eures συμπεριλαμβάνεται και η αντίστροφη κινητικότητα (return mobility). Η θεσμική του λειτουργία και η υψηλή εξειδίκευση των συμβούλων του ΟΑΕΔ, εξασφαλίζουν την αξιοπιστία των υπηρεσιών του εθνικού γραφείου Eures, μέσω του οποίου πολίτες, εργοδότες και επιχειρήσεις μπορούν να βρουν προγράμματα στοχευμένης κινητικότητας (target mobility schemes), τα οποία όχι μόνον εξυπηρετούν υπηρεσίες σύζευξης αλλά παρέχουν οικονομική στήριξη και υπηρεσίες για αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων, εκμάθηση γλώσσας κ.α.»

 

 

 

 

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ

 

-Είναι επί θύραις η νέα τουριστική περίοδος. Ποιό είναι το «στοίχημα» του ΟΑΕΔ για αυτή την περίοδο, τι προσμένετε; Μπορεί να αποτελέσει την πολυπόθητη εκκίνηση για οικονομική ανασυγκρότηση της χειμαζόμενης αγοράς εργασίας

 

«Η έκτακτη μηνιαία αποζημίωση εποχικών εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης τους καλοκαιρινούς μήνες του 2020 και τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2021, οι δίμηνες παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας, καθώς και η μείωση των απαιτούμενων ημερών εργασίας από 100 σε 50 για την επιδότηση των εποχικών, προσέφερε σημαντική ανακούφιση σε πολλούς εποχικούς στον τουρισμό και στην εστίαση.

Επίσης υλοποιήσαμε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης των δεξιοτήτων των εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό, μέσω συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το σύνολο των προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης του Οργανισμού αφορά και στις επιχειρήσεις και στο εργατικό δυναμικό των δυο αυτών κλάδων.»

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

«Επιπλέον, το διευρυμένο και ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2020-2021, στο οποίο υπερτριπλασιάστηκε ο αριθμός των δικαιούχων σε 370.000, επιμηκύνθηκε η διάρκεια των διακοπών και για πρώτη φορά επιδοτήθηκαν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, συνέβαλε καθοριστικά στη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, σημειώνοντας ρεκόρ με 105% αύξηση του αριθμού των αιτήσεων και 105.000 ενεργοποιημένες επιταγές. Είναι κατανοητό ότι εξίσου σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έκτακτα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και του Υπουργείου Οικονομικών, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων των κλάδων τουρισμού και επισιτισμού.

 

Ο ΟΑΕΔ είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της μεταπανδημικής εποχής και θα συνεχίσει με σχέδιο και υψηλό αίσθημα ευθύνης να βρίσκεται στο πλευρό των ανέργων, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, υλοποιώντας καινοτόμες πρωτοβουλίες για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.»

 

 

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

-Ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της θητείας σας, είναι αναμφίβολα η πολιτική αναβάθμισης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των ανέργων. Ποιά βήματα έχουν γίνει στην κατεύθυνση αυτή και ποια τα αποτελέσματα που προσδοκάτε;   

 

«Η ποιοτική και ταχύρρυθμη κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων για την ουσιαστική αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επανειδίκευσή τους αποτελεί προϋπόθεση για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Όπως γνωρίζετε, η χώρα μας είναι ουραγός της Ε.Ε. στη διασύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και κατέχει την τελευταία θέση στην αντιστοιχία δεξιοτήτων στην Ε.Ε. Υπό αυτό το πρίσμα είναι κρίσιμης σημασίας οι δράσεις για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

 

Με γνώμονα την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων, αλλά και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας, ο ΟΑΕΔ προχώρησε σε σημαντικές πρωτοβουλίες μέσω συμπράξεων με παγκόσμιους ηγέτες σε αυτόν τον τομέα. Μετά τις συνεργασίες με Google, Coursera, Amazon και Cisco για την κατάρτιση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες, το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» περιλαμβάνει πόρους άνω του 1 δισ. ευρώ, αλλά και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης της συνεχιζόμενης κατάρτισης, με κεντρικούς άξονες την αξιολόγηση, την πιστοποίηση και τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της οικονομίας, καθώς και τη συνεργασία με παρόχους υψηλού επιπέδου, με αξιοπιστία στην αγορά εργασίας. Ο ΟΑΕΔ θα συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο των συνεργασιών για ταχύρρυθμη, αλλά συνάμα ποιοτική, κατάρτιση σε τομείς αιχμής και ειδικότητες υψηλής ζήτησης.

 

Οι επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό, που αποτελεί το πιο σημαντικό κεφάλαιο, έχουν τη μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα και η ενίσχυση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, για την αντιμετώπιση της διαχρονικά ελλειμματικής διασύνδεσής τους με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, αποτελεί βασική προτεραιότητα του Οργανισμού. Θα συνεχίσουμε τις δράσεις εξωστρέφειας, προκειμένου να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες απόκτησης και αναβάθμισης δεξιοτήτων στο εργατικό δυναμικό.»

 

 

 

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

 

Πόσο ικανοποιημένος είσαστε από το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που άπλωσε ο Οργανισμός στον καιρό της πανδημίας, ιδιαίτερα προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες; Πώς μεταφράζεται σε αριθμούς η στήριξη που προσέφερε ο ΟΑΕΔ αυτή την περίοδο και κατά πόσο κατάφερε να αποτρέψει την εκτίναξη της ανεργίας, μέσα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία;  

 

«Ο ΟΑΕΔ, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, βρέθηκε στο πλευρό του εργατικού δυναμικού της χώρας. Ο συνδυασμός των δράσεων επιδοματικής πολιτικής και των προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης που υλοποιήσαμε, πιστεύω ότι συνέβαλαν καίρια στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην αγορά εργασίας. Όσον αφορά στο δίχτυ κοινωνικής προστασίας, λάβαμε ταχύτατα έκτακτα μέτρα για να προστατεύσουμε τους ανέργους και τους εργαζόμενους.

 

Το 2020, ο ΟΑΕΔ κατέβαλε περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ σε επιδόματα, παροχές και βοηθήματα, στηρίζοντας 750.000 άνεργους συμπολίτες μας, καθώς και 52.000 εργαζόμενες μητέρες. Επιπλέον της τακτικής οικονομικής ενίσχυσης, 400 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σε έκτακτα μέτρα, όπως η δίμηνη παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν το 2020 για περίπου 370.000 ανέργους, η οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ για 250.000 μακροχρόνια ανέργους και η μηνιαία αποζημίωση για 20.000 εποχικά απασχολούμενους στον τουρισμό και επισιτισμό, χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης τους καλοκαιρινούς μήνες. Φέτος, στο πρώτο τρίμηνο ο ΟΑΕΔ κατέβαλε συνολικά 427 εκ. ευρώ  για επιδόματα, παροχές και βοηθήματα σε 418.000 συμπολίτες μας.

 

Ταυτόχρονα, σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε  σταδιακά ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης ύψους 1,13 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει 19 προγράμματα με 130.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 ενεργοποιήθηκαν 11 βελτιωμένα και νέα προγράμματα, με απλουστευμένες προϋποθέσεις συμμετοχής, ταχύτερες διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής και αυξημένα ποσοστά επιχορήγησης μισθού και εισφορών, έως και 100%, μέσω των οποίων δημιουργήθηκαν περισσότερες από  30.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.»

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

 

«Καθώς ξεκινά η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και η επιστροφή στην κανονικότητα, ο ΟΑΕΔ, ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την προώθηση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας, αξιοποιεί την παρακαταθήκη της ψηφιακής μετάβασης που άφησε η πανδημία και χτίζει πάνω στα επιτυχημένα προγράμματα απασχόλησης. Αυτή την στιγμή είναι «ανοικτά» 8 προγράμματα επιδότησης 35.000 νέων θέσεων εργασίας και νέων επιχειρήσεων, συνολικού προϋπολογισμού άνω του μισού δισ. ευρώ., δίνοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων, έως 925 € μηνιαία, δίνοντας τη δυνατότητα σε ανέργους να ανοίξουν μια επιχείρηση με χρηματοδότηση που κυμαίνεται από 12.000 € έως 36.000 €.

 

Βέβαια, παρακολουθούμε και αξιολογούμε την πορεία των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και στο επόμενο διάστημα θα ενεργοποιήσουμε και άλλα στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης, κατάρτισης  και  νέας επιχειρηματικότητας, ανταποκρινόμενοι στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της οικονομίας, όπως για παράδειγμα οι ψηφιακές δεξιότητες και η ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων.»

 

ΟΑΕΔ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 

 

 

Πώς στηρίζει έμπρακτα σήμερα ο ΟΑΕΔ τη νεανική επιχειρηματικότητα, ποιές ευκαιρίες παρουσιάζονται στον νευραλγικό αυτό τομέα, που έχει να κάνει με την αδήριτη ανάγκη  παραμονής των νέων ανθρώπων στην πατρίδα μας;

 

«Ο ΟΑΕΔ αφουγκράζεται τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας και σίγουρα η νέα, και ιδιαίτερα η νεανική, επιχειρηματικότητα θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά. Στόχος μας είναι η στήριξη ανέργων και εργαζομένων, καθώς επίσης και των επιχειρηματιών που επλήγησαν από την πανδημία. Σημασία όμως δεν έχει τόσο η δημιουργία νέων επιχειρήσεων όσο η δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων.

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ 18-29 ΕΤΩΝ

 

Στο πλαίσιο των ενισχυμένων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, πρόσφατα ενεργοποιήσαμε δύο εμβληματικές δράσεις νέας επιχειρηματικότητας. Το πρώτο πρόγραμμα θα επιχορηγήσει 2.900 επιχειρηματικές πρωτοβουλίες νέων ανέργων 18-29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες και ποσό 14.800 € για 12 μήνες. Το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 43 εκ. ευρώ, στοχεύει στην ένταξη και επανένταξη των νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, ενώ το 60% των δικαιούχων θα είναι άνεργες γυναίκες. Οι αιτήσεις «άνοιξαν» στις 10 Μαΐου και θα διαρκέσουν ένα μήνα.

 

 

 

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ

 

Το δεύτερο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 48.000.000 €, θα δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε 3.000 πρώην επιχειρηματίες, όλων των ηλικιών, να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση και να επανενταχτούν στην αγορά εργασίας.

Απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι διέκοψαν την δραστηριότητά τους εν μέσω πανδημίας (έως το τέλος του περασμένου Οκτωβρίου) και δίνει έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και στις γυναίκες.  Τουλάχιστον το 40% των θέσεων θα καλυφτούν από άνεργες γυναίκες, ενώ οι επιχειρήσεις ψηφιακής οικονομίας θα λάβουν 40% επιπλέον μόρια κατά την αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων. Επιπλέον, άνεργοι ΑμεΑ και γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας θα λάβουν 60% επιπλέον μόρια.  Επίσης, για τις ψηφιακές επιχειρήσεις προβλέπονται ευέλικτοι όροι συστέγασης σε θερμοκοιτίδες (business incubators), χώρους συνεργασίας (coworking spaces) και άλλες δομές επιχειρηματικότητας, καθώς και λειτουργίας εντός οικίας. Το ποσό της χρηματοδότησης για 12 μήνες (με 3 μήνες δέσμευση) κυμαίνεται από 12.000 €  έως 24.000 €, ενώ παρέχεται δυνατότητα επέκτασης κατά 12 μήνες έως 36.000 €. Το πρόγραμμα ήδη «τρέχει» από το τέλος Απριλίου.»

 

 

«Θα είναι δυναμική η ανάκαμψη και η δημιουργία θέσεων εργασίας!»

 

 

-Κύριε Διοικητά, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε αυτή την κρίσιμη περίοδο στους ανέργους και ειδικά στους μακροχρόνια άνεργους, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στους νέους ανθρώπους; Ποια είναι η αίσθησή σας: Θα τα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα;    

 

«Είναι δεδομένο ότι η πορεία της υγειονομικής κρίσης θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την επιστροφή στην τροχιά της οικονομικής ανάπτυξης και όλοι αναμένουμε μια σταθερή και όσο το δυνατόν γρηγορότερη επιστροφή στην κανονικότητα. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το χρονοδιάγραμμα, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα είναι δυναμική η οικονομική ανάκαμψη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  Σε αυτή τη συνολική προσπάθεια για την προώθηση της απασχόλησης, την ενίσχυση των δεξιοτήτων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» αποτελεί μία ιστορική ευκαιρία για σημαντικές επενδύσεις και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

 

Η γρήγορη και αποτελεσματική απορρόφηση των πόρων είναι ένα στοίχημα που δεν πρέπει να χαθεί, ώστε η ελληνική οικονομία να αφομοιώσει ένα πιο ανταγωνιστικό, βιώσιμο και εξωστρεφές μοντέλο ανάπτυξης, με έμφαση στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση. Το μήνυμα, λοιπόν, είναι ότι ο ΟΑΕΔ είναι εδώ, έτοιμος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της μεταπανδημικής εποχής και να στηρίξει όλους όσους έχουν ανάγκη τις πολύτιμες υπηρεσίες του, και ιδιαίτερα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μέσω μίας ευρείας και διαρκώς εξελισσόμενης εργαλειοθήκης.»