Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης απόψε στην Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο

Συνεχίζεται με μία πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Άρης Αλεξάνδρου: Από το Homo Necans στο Homo Homanus», η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο.

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Πολύεδρο(Κανακάρη 147) απόψε(15/09) στις 20:30 με εισηγητή των συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη.

Για κράτηση θέσης πατήστε εδώ: https://forms.gle/rWAQPgXZ3FnEFyvt6

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site μας.

Ακολουθήστε μας στα  social media: Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, YouTube

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι παρουσιάζονται κάθε χρόνο 20.000.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου. Επιβάλλεται και είναι υποχρέωση κάθε πολίτη προς τον εαυτό του, την οικογένειά και τους φίλους του, προς την κοινωνία στην οποία ζει, να ενημερώνεται, να τροποποιεί τον τρόπο ζωής του και να υποβάλλεται στον οριζόμενο προσυμπτωματικό έλεγχο.

Οι μισοί από τους ανθρώπου που θα αναπτύξουν καρκίνο θα χάσουν τη ζωή τους από τη νόσο αυτή γιατί η διάγνωση γίνεται σε προχωρημένο στάδιο. Οι μισές περιπτώσεις καρκίνου θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί αν αλλάζαμε συνήθειες και τρόπο ζωής. Η πρόληψη του καρκίνου είναι δυνατή.

Οι περισσότεροι και πιο συχνοί καρκίνοι όπως είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου, του προστάτη, του δέρματος, κ.α. μπορούν να προληφθούν γιατί οφείλονται σε εξωγενείς κυρίως παράγοντες. Η πρόληψη, η ενημέρωση, η έγκαιρη αναγνώριση & διάγνωση καθώς και τα οργανωμένα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου, είναι τα μόνα όπλα της ανθρωπότητας έναντι του καρκίνου!