Πάτρα: Σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στους δρόμους της Πάτρας. Παρών βρίσκονται περίπου 1500 άτομα, καθώς ενώθηκαν οι δυο πορείες.

Την πορεία οδηγούν εργαζόμενοι διανομείς με τα μηχανάκια τους.

Άτομα παραμένουν επί της οδού Κορίνθου, μπροστά από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου.

Διακριτικά παρακολουθεί η αστυνομία.

Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Πάτρας.

Η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, τιμώντας την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, συμμετείχε, σήμερα το απόγευμα, στη μεγάλη συγκέντρωση μπροστά  στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στην πορεία που ακολούθησε, μαζί με Φοιτητικούς Συλλόγους, τους λαϊκούς φορείς, το λαό και τη νεολαία της Πάτρας.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, το πρωί, μετά την κατάθεση στεφάνου στο Παράρτημα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τιμάμε τους νεκρούς μας και συνεχίζουμε τους αγώνες. Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου το 1973, πάλεψαν για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, κατά της χούντας και κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που τη στήριζαν. Σ’ αυτό το δρόμο συνεχίζουμε και σήμερα. Μετά από 48 χρόνια, το ψωμί που παράγουν οι εργαζόμενοι, δεν το έχουν οι ίδιοι, αλλά εκείνοι που τους εκμεταλλεύονται. Η παιδεία που πρέπει να έχει ο λαός μας και τα παιδιά μας, δεν έχει εξασφαλιστεί. Ελευθερία σημαίνει να κάνει ο λαός κουμάντο στον τόπο του και στη ζωή του. Ούτε αυτή την έχουμε. Δεν θέλουμε τις βάσεις στην χώρα μας, που την μετατρέπουν σε μια πυριτιδαποθήκη, ούτε θέλουμε να διαφεντεύουν οι Αμερικάνοι τον τόπο μας. Όλα αυτά που διεκδικούσαν τότε λοιπόν, είναι επίκαιρα και σήμερα όσο ποτέ. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε με αγώνες, αυτά που δικαιούται ο λαός».

Στη συγκέντρωση και στην πορεία, συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Οργανισμών, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.