Πάτρα-SOS: Δυο νεκροί από κορωνοϊό σε ΠΠΝΠ και Άγιο Ανδρέα-Αυξάνονται οι νοσηλείες

Δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τις τελευταίες ώρες τη ζωή τους από κορωνοϊό, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους στα νοσοκομεία της Πάτρας δίχως να τα καταφέρουν.

Ο 48χρονος Παναγιώτης Λάζαρης, πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας «Αχαιός» της Αιγιάλειας έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Ο 48χρονος  πατέρας δυο παιδιών του Χρήστου και της Κατερίνας και σύζυγος της Μαρίας, νόσησε από κορωνοϊό. Για εννέα ημέρες δεν είχε συμπτώματα και παρέμενε στο σπίτι. Μετά την 9η μέρα όμως, πήγε στο νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” με χαμηλό οξυγόνο. Νοσηλεύτηκε αλλά δυστυχώς η κατάσταση του δεν μπόρεσε να βελτιωθεί.

Μια 40χρονη γυναίκα από την Ουκρανία έχασε τη ζωή της το περασμένο Σάββατο στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, την ώρα που οι γιατροί δίνουν μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει και 45χρονος επιχειρηματίας της εστίασης από την Πάτρα.

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο νοσηλεύονταν 63 ασθενείς στις Κλινικές κορωνοϊού, ένα παιδάκι στην παιδιατρική, ενώ οι 12 στη ΜΕΘ έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 50 έτη!

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 55 ασθενείς στις Κλινικές Κορωνοϊού και 6 στη ΜΕΘ.