«ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ»: Η Πάτρα, απέκτησε και πάλι το περιο-δικό της!

 Editorial

Του Διευθυντή του περιοδικού ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ

Παναγιώτη Ρηγόπουλο

 

 

Ήταν το «μακρινό» 1992, όταν η Πάτρα αποκτούσε μία νέα αγαπημένη συνήθεια: Το «Πατρινόραμα»! Το περιοδικό που κατάφερε να σπάσει τα εκδοτικά στεγανά εκείνης της εποχής, με τον καινοτόμο σχεδιασμό, την ιδιαίτερη αισθητική  και την πληθωρική-αποκαλυπτική ύλη του, αποκτώντας έτσι φανατικούς θιασώτες και ένα πολυπληθές αναγνωστικό κοινό!

Τα χρόνια πέρασαν και το «Πατρινόραμα» πέρασε στη συλλογική μνήμη της πόλης, αφήνοντας όμως έντονο το αποτύπωμά του. Αρκετές ήσαν οι εκδόσεις που φιλοδόξησαν στη συνέχεια να επαναλάβουν εκείνο το εκδοτικό «θαύμα» και να καταλάβουν τη θέση του στην καρδιά των Πατρινών.

Χωρίς αποτέλεσμα όμως: Το «Πατρινόραμα» ήταν πραγματικά κάτι το ξεχωριστό και η επιτυχία του δεν επαναλήφθηκε ποτέ, όσες φιλότιμες και αξιοπρεπείς εκδοτικές προσπάθειες κι αν σημειώθηκαν.

Χρειάστηκαν 25 ολόκληρα χρόνια από την διακοπή της έκδοσής του, για να ευνοήσουν οι συνθήκες και το «Πατρινόραμα» να επανέλθει σήμερα στο προσκήνιο! Με τον ενθουσιασμό της πρώτης εκείνης έκδοσης και την πείρα των χρόνων που μεσολάβησαν από την διακοπή της κυκλοφορίας του, έως και τώρα.

Και σήμερα, κρατάτε στα χέρια σας, το νέο «Πατρινόραμα»!

Ένα περιοδικό, που φιλοδοξεί να τιμήσει την «βαριά» ιστορία του και να ανταποκριθεί με επάρκεια στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής.

Ένα περιοδικό, που φέρνει ξανά την Πάτρα και τους ανθρώπους της στο προσκήνιο. Χωρίς όμως να λειτουργεί αυτιστικά. Δηλαδή, χωρίς να επιχειρεί να αποκηρύξει οτιδήποτε βρίσκεται μακριά από τα στενά γεωγραφικά όρια της περιοχής μας. Αντιθέτως, με την δημοσιογραφική του ώσμωση, το «Πατρινόραμα» παρουσιάζει ένα αμάλγαμα πολιτικής, πολιτισμού και ιδεών, που ενώνει πρόσωπα κύρους και ετερόκλητες προσεγγίσεις!

Από σήμερα και κάθε τρίμηνο, το «Πατρινόραμα» θα είναι στα χέρια σας, εντελώς δωρεάν, όπως θεωρούμε ότι πρέπει να προσφέρεται σήμερα η ενημέρωση και ο Πολιτισμός στους αναγνώστες.

Με 196 σελίδες, που βρίθουν από αέρα ανανέωσης του εκδοτικού  Περιφερειακού Τύπου!

Ένα περιοδικό, που …μυρίζει Πάτρα!

Καλώς σάς βρήκαμε, ξανά!