Πελετίδης: «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας!»

Του Κώστα Πελετίδη-Δημάρχου Πάτρας

“Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι το αποτέλεσμα του ανταγωνισμού ανάμεσα στους κατόχους του πλούτου της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναδεικνύει την ανάγκη να είναι οι λαοί ενωμένοι, ενάντια στον κοινό εχθρό τους, τους ιμπεριαλιστές.

Διαψεύδονται όσοι θέλουν να παρουσιάσουν τον ιμπεριαλιστικό κόσμο, ως ό,τι καλύτερο γνώρισε και θα γνωρίσει η ανθρωπότητα, διαψεύδονται όσοι θέλουν να μας πείσουν ότι το δίλημμα σήμερα είναι να διαλέξουμε εάν θα είμαστε με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ή με τη Ρωσία. Αντιθέτως, μόνος δρόμος, τόσο για τον ελληνικό, όσο και για όλους τους λαούς, είναι η απεμπλοκή απ’ αυτούς τους σχεδιασμούς, η πάλη ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστή, για να χαράξουμε τη δική μας, αυτοτελή πορεία, σε ένα δρόμο ανάπτυξης υπέρ των αναγκών της λαϊκής πλειοψηφίας.

Απαιτούμε να μην εμπλακεί η Ελλάδα, με οποιονδήποτε τρόπο στον πόλεμο, καθώς και να κλείσουν τώρα όλες οι ΑμερικανοΝατοϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Δεν πρέπει να γίνουμε στόχος επιθέσεων, επειδή οι Κυβερνήσεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, γέμισαν τη χώρα με βάσεις.

Οι καταστάσεις αυτές, που δε γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς –και για τον ελληνικό, τόσο λόγω της εμπλοκής της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και γιατί κάθε αναταραχή, μπορεί να οδηγήσει σε συνολική ανάφλεξη και ενίσχυση των επιδιώξεων για αλλαγή συνόρων σε όλη την περιοχή, τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο Αιγαίο και αλλού.”