Πελετίδης στη λαϊκή συνέλευση Μεσσάτιδας: Μας κλέβουν! (ΦΩΤΟ)

Εξηγώντας, στους εκπροσώπους των φορέων της Δημοτικής Ενότητας Μεσσάτιδας, στη λαϊκή συνέλευση, την κατάσταση ασφυξίας στην οποία έχει φέρει η κυβερνητική πολιτική τους Δήμους της χώρας, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, είπε: «Μας κλέβουν! Η κυβέρνηση παίρνει τα λεφτά από το λαό με την άμεση κι έμμεση φορολογία και αντί να επιστρέψει ένα μέρος αυτών στους Δήμους, όπως αναφέρει ο νόμος, τον οποίο οι κυβερνήσεις ψήφισαν, τα στέλνουν στις τσέπες αυτών που κατέχουν τον πλούτο.

Το πολιτικό  προσωπικό του συστήματος κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και το λαό ακόμη φτωχότερο!

Από το Δήμο μας παρακρατούν κάθε χρόνο 65 εκατ. ευρώ! Από τα 91 εκατ. που δικαιούμαστε, μας δίνουν μόνο 26 εκατ. ευρώ περίπου και μόνο για τη μισθοδοσία και τις εισφορές των εργαζομένων μας πληρώνουμε 32 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Με τα χρήματα που μας κλέβουν θα είχαμε δεκαπλάσιους ασφαλτοστρωμένους και έργα. Είναι κοροϊδία να μιλούν οι κυβερνώντες για «Τοπική Αυτοδιοίκηση» όταν αυτοί αποφασίζουν για τα πάντα που αφορούν στους Δήμους. Κρατικοί μηχανισμοί είναι στην ουσία οι Δήμοι σήμερα και στοχεύουν να τους μετατρέψουν σε νέους φορομπήχτες και μάνατζερς που θα ελέγχουν τους ιδιώτες, στους οποίους σκοπεύουν να εκχωρήσουν όλο το δημοτικό έργο!

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, όπως είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο να αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν έτσι και όπου βγει ή να χαρατσώσουμε τους δημότες και να πάρουμε από αυτούς τα λεφτά που λείπουν αυξάνοντας τα τέλη, βάζοντας και δεύτερη και τρίτη φορολογία.

Σε αυτά εμείς, είμαστε πλήρως αντίθετοι.

Εμείς θα ακολουθήσουμε τον δρόμο του αγώνα, για να πάρουμε πίσω τα χρήματά μας, τα χρήματα που πλήρωσαν οι δημότες στο κράτος κι έπρεπε να επιστρέψουν στο Δήμο για έργα.

Κανείς να μην λείψει το Σάββατο 29 Γενάρη, από την μηχανοκίνητη πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. 

Αγωνιζόμαστε:

-Για να γίνει η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο ως το νέο λιμάνι.

-Για να πάρουμε το Ριγανόκαμπο από το ΤΑΙΠΕΔ και να κάνουμε μεγάλο νέο πάρκο.

Πριν την τοποθέτηση του Δημάρχου, η Αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου, μιλώντας στους Προέδρους των Δημοτικών Τοπικών Κοινοτήτων, τους εκπροσώπους των Γονέων και Κηδεμόνων, των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Αθλητικών Σωματείων της Δημοτικής Ενότητας Μεσσσάτιδας, ανέλυσε πλήρως την σημερινή οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Για το θέμα των Δημοτικών Τελών υπενθύμισε ότι το 2014 τα δημοτικά τέλη στην Μεσσάτιδα ήταν 0,90 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και σήμερα είναι 0,73 ευρώ το τετραγωνικό. «Όχι μόνο δεν αυξήσαμε τα τέλη, όπως μας έδειχνε να κάνουμε η Κυβέρνηση, αλλά τα μειώσαμε. Μάλιστα το 2021, με αφορμή την πανδημία κάναμε δύο μειώσεις. Και φέτος δεν θα γίνει καμία αύξηση» είπε η Αντιδήμαρχος και συνέχισε: «Για το Τεχνικό Πρόγραμμα ό,τι έχουμε συζητήσει κι έχουμε συμφωνήσει με κάθε Πρόεδρο Κοινότητας, θα το «τρέξουμε». Θα υλοποιήσουμε ό,τι έχουμε βάλει ως στόχο.

Σήμερα και παρά τα όσα λένε οι κυβερνώντες, όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα δεν έχουν πάει προς το καλύτερο, αλλά προς το χειρότερο. Το κράτος είναι απόν. Απουσίαζε στις πυρκαγιές του καλοκαιριού, στις πλημμύρες και τώρα στα χιόνια. Με την τακτική της «ατομικής ευθύνης» αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες του. Απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν εμείς λέμε: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ. Γι’ αυτό και καλούμε όλους σας, στην κινητοποίηση του Σαββάτου για να αναδείξουμε όλα τα ζητήματα της περιοχής μας και του Δήμου μας, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο άδικο που συμβαίνει σε βάρος μας, σε βάρος του λαού και να απαιτήσουμε λύσεις από την Κυβέρνηση.

Μας αξίζει να ζούμε με αξιοπρέπεια, έχοντας κερδίσει όσα δικαιούμαστε. Το πρωί του Σαββάτου ξεκινάμε από τον Άγιο Ανδρέα και πάμε στο Σύνταγμα, τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται κατά της μετάδοσης του covid-19».