Ποδήλατα Γκόλφης: 30 χρόνια στους δύο τροχούς!

Είναι ίσως οι μόνοι άνθρωποι που αγαπάμε, αν και κάνουν τη ζωή …ποδήλατο: Η οικογένεια Γκόλφη είναι συνυφασμένη στην Πάτρα, με τον μαγικό κόσμο του ποδηλάτου και την ιστορία του!

Τον Μάρτιο του 2021 συμπληρωσε 30 συναπτά έτη στην υπηρεσία του αγαπημένου αυτού δίτροχου μέσου! Οικολογικό, ανέξοδο και ρομαντικό. Όπως και να το χαρακτηρίσει κανείς, το ποδήλατο αποτελεί ένα φιλικό και θελκτικό μέσο μεταφοράς, αναψυχής και άσκησης.

Και ο Χρήστος Γκόλφης, μάς αποκαλύπτει όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά του ποδηλάτου, ώστε να αποφύγουμε τις παγίδες που μπορεί να κρύβει για τον αναβάτη ένα κακής κατασκευής δίτροχο. Το κατάστημα «Γκόλφη» καλύπτει με τα μοντέλα του τις ανάγκες όλων των ηλικιών και όλων των τύπων ποδηλασίας, διαθέτει όλες τις κατηγορίες ανταλλακτικών, αξεσουάρ και εξαρτημάτων, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει τεχνικά τους πελάτες και μετά την πώληση.

 

 

Κύριε Γκόλφη, μιλήστε μας για την 30χρονη ιστορία της οικογένειάς σας, στο χώρο του ποδηλάτου

«Την Άνοιξη του 1991, πριν από 30 χρόνια, ξεκίνησε το ταξίδι στον συ-ναρπαστικό κόσμο του ποδηλάτου σε ένα μικρό κατάστημα 40 μ2 στη νοτιοδυτική πλευρά της Πάτρας, επί της οδού Ακρωτηρίου. Με συνοδοιπόρο τον αδελφό μου Θανάση και την αμέριστη υποστήρι-ξη της οικογένειας έχοντας αποφα-σίσει να συνδέσουμε τα επαγγελμα-τικά μας σχέδια με το ποδήλατο και τις υπηρεσίες γύρω από αυτό, επιλέξαμε να εγκατασταθούμε την επόμε-νη κιόλας χρονιά στην βόρεια πλευ-ρά της πόλης, επί της οδού Αγίου Σοφίας, σε μεγαλύτερο χώρο 150m2.

Στη συνέχεια και κτίζοντας μέρα με την μέρα εμπειρία μεταφερθήκαμε στο κέντρο της πόλης (επί της Αγ. Ανδρέου) με μια πιο εξειδικευμένη πρόταση, ταυτόχρονα με την παρου-σίαση διεθνών εμπορικών σημάτων. Η οικονομική κρίση που ακολούθη-σε μας οδήγησε στην απόφαση να συγκεντρώσουμε τις δραστηριότη-τές μας σ’ έναν ενιαίο χώρο 300m2 επί της οδού Ακρωτηρίου 132 όπου σήμερα πια έχουμε μια ολοκληρω-μένη εμπορική δραστηριότητα και τεχνική εξυπηρέτηση που καλύπτει όλες τις ανάγκες του σύγχρονου πο-δηλάτη.»

 

 

Κορυφαίες μάρκες ποδηλάτων στο κατάστημα Γκόλφη

 

Ποιες κορυφαίες εταιρείες ποδη-λάτων και ποιες υπηρεσίες, προ-σφέρει η επιχείρηση σας στο κοινό; Ποιες ηλικίες χρηστών και τομείς καλύπτετε;

«Στην κατηγορία του ποδηλάτου οι εμπορικές μας προτάσεις μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ηλικιών και όλων των τύπων ποδηλασίας. Mountain Bikes (για ποδηλασία εκτός δρόμου), Trekking (για μεικτή, αστική & εκδρομική χρήση), City bikes (για χρήση στην πόλη), Race (για αγωνι-στική ποδηλασία), BMX (για ελεύ-θερη χρήση, free style), kids (παιδικά για τις μικρές & τους μικρούς

μας φίλους) και βέβαια αξιόπιστα και επώνυμα e-bikes (με υποβοήθηση).Ποδήλατα των εταιρειών ΚΤΜ, PEU-GEOT, CUBE, ATALA, WHISTLE, MA-TRIX, KRON, BULLET, ENERGY, STYLE, BONANZA, ROYAL, BABY, FANATIC, καθώς και ποδήλατα ισορροπίας, τρίκυκλα, πατίνια υψηλής ποιότητας & αισθητικής κοσμούν την έκθεσή μας, και καλύπτουν κάθε ανάγκη.

Η πρότασή μας συμπληρώνεται με όλες τις κατηγορίες ανταλλακτικών, αξεσουάρ & εξαρτημάτων για

όλες τις απαιτήσεις των φίλων μας και με αξιόπιστες & προσιτές οικονομικά τεχνικές υπηρεσίες, στηρίζουμε τους πελάτες μας μετά την πώληση.»

 

 

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ: ΠΟΔΗΛΑΤΟ: Η ΕΞΥΠΝΗ ΛΥΣΗ!Η ΕΞΥΠΝΗ ΛΥΣΗ!-

Τι ακριβώς είναι το ηλεκτρικό ποδήλατο; Ποια η διαφορά του με το ηλεκτρικό μοτοποδήλατο; Ποια είναι η αυτονομία και το κόστος του; Ποια εταιρεία προτείνετε εσείς;

«Το ηλεκτρικό ποδήλατο (Pedelec) λειτουργεί ενεργοποιώντας την ηλεκτρική υποβοήθηση μόνο με τη συνεχή λειτουργία των πεντάλ δηλ. υποβοηθώντας, δεν απαιτεί τη χρήση κράνους, αριθμού κυκλοφορίας, ασφάλισης και άδειας οδήγησης όπως συμβαίνει στα ηλεκτρικά μοτοποδήλατα. Σε καμία περίπτωση δεν προτείνεται για να καλύψει τις «διαθέσεις» ενός χρήστη μοτοσυκλέτας. Η υποβοήθηση λειτουργεί με όριο 25χλμ/ώρα, έχει αυτονομία από 50 έως 150χλμ ανάλογα με το επίπεδο υποβοήθησης, τη μορφολογία του εδάφους και το βάρος του αναβάτη. Η εταιρεία μας προτείνει ηλεκτρικά ποδήλατα ATALA (Ιταλίας) για αστική & εκδρομική χρήση & ΚΤΜ και CUBE για αγωνιστική & εκτός δρόμου χρήση και όχι μόνο.»

 

«Τα κακά ποδήλατα εγκυμονούν κινδύνους για τον αναβάτη!»

 

Μας κατακλύζουν αμφιβόλου ποιότητας ποδήλατα από την Ανατολή. Ποιους κινδύνους κρύβει για τους αναβάτες και ιδιαίτερα για τα παιδιά, η χρήση ενός ανώνυμου ποδηλάτου που δεν πληροί τους απαραίτητους διεθνείς όρους και κανονισμούς ασφαλείας;

«Οι απαιτήσεις του σύγχρονου ποδηλάτη και ο ανταγωνισμός, έχουν

οδηγήσει τα εξειδικευμένα καταστήματα ποδηλάτου σε επιλογές αξιόπιστων & πιστοποιημένων προϊόντων σε ότι αφορά στην ποιότητα & την ασφάλεια λειτουργίας τους. Οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν παίρνουν πλέον το ρίσκο επιλογής προϊόντων κακής ποιότητας .Όταν δε, εμπιστεύονται τα προϊόντα τους σε εξειδικευμένα καταστήματα, τότε ο καταναλωτής πρέπει να νοιώθει ασφαλής.Γιατί αγοράζοντας ένα ποδήλατο κακής ποιότητας από μη εξειδικευμένο και πιστοποιημένο κατάστημα, εγκυμονεί κινδύνους για σοβαρά ατυχήματα για τον ποδηλάτη.»

 

 

Η Πάτρα είναι αφιλόξενη ποδηλατικά»

 

Η Πάτρα είναι μια πόλη φιλική ή αφιλόξενη για το ποδήλατο; Πόσο εξυπηρετικό και συναρπαστικό εί-αι το ποδήλατο σαν μέσο, για μια πόλη και περιοχή σαν την δικιά μας;

«Η πόλη μας δυστυχώς δεν χαρακτηρίζεται «ποδηλατική». Παρ’ όλα τα αυταπόδεικτα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τη χρήση του ποδηλάτου γενικά, η πόλη είναι αφιλόξενη ποδηλατικά, με μηδενικές ανάλογες υποδομές και επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες. (20χλμ. Θαλάσσιο μέτωπο από Ρίο έως Βραχνέικα.

Και παρ’ όλο που οι σύγχρονες τεχνολογίες στο ποδήλατο και η νέα τάση με τα e-bikes ξεπερνούν όλες τις εδαφικές μορφολογίες, χρειάζεται «ποδηλατική κουλτούρα» και μέριμνα για υποδομές, ώστε να νοιώσει ασφάλεια ο ποδηλάτης.»

 

 

 

«Το ποδήλατο είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν»

 

Πώς καταφέρνετε ως τοπική επιχείρησή, να προσφέρετε τόσο ανταγωνιστικές τιμές στους πελάτες σας, αλλά και μία τόσο ευρεία γκάμα προϊόντων; Πόσο σημαντικό είναι να αγοράζουμε ποδήλατό από μία οικογενειακή επιχείρηση και όχι από μία απρόσωπη ή διαδικτυακή πολυεθνική;

 

«Το ποδήλατο είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν. Η απόκτησή του και η όποια χρήση του, κρύβουν «συναίσθημα». Για μας η συγκεκριμένη επαγγελματική διαδρομή ήταν και είναι πέρα από βιοποριστική, και σχολείο.

Ωριμάσαμε μέσα από τη μελέτη των προϊόντων της εξέλιξής του, την εκπαίδευση από τους προμηθευτές μας, τα λάθη μας, τη σχέση μας με τους πελάτες, μια σχέση που δοκιμάζεται από την υποστήριξη μετά την πώληση, και την επιβεβαίωση που έρχεται όταν οι ήδη πελάτες μας επαναλαμβάνουν την προτίμησή τους σε μας, αγοράζοντας δικό τους ποδήλατο, του παιδιού τους ή μας συστήνουν στους φίλους τους.

 Όσο για τις τιμές μας, έχουμε την εμπειρία να παρακολουθούμε το οικονομικό περιβάλλον και τα όριά μας, ώστε να πουλάμε στις σωστές τιμές, σεβόμενοι το βαλάντιο του καταναλωτή αλλά και τα όριά μας, ώστε να μπορούμε να του προσφέρουμε και ποιοτικές υπηρεσίες υποστήριξης.»