“ALEXANDER”: Ανδρική μόδα, με την «βαριά» υπογραφή Κωνσταντινίδη!

Στον αριθμό 101 της οδού Μαιζώνος, η ανδρική μόδα διαθέτει στην Πάτρα, το δικό της περικαλλές νεοκλασικό κτίριο: Το κατάστημα  ένδυσης «Alexander» της οικογένειας Κωνσταντινίδη, που εδώ και 40 περίπου χρόνια, έχει καταστεί συνώνυμο της ανδρικής φινέτσας και κομψότητας!

Στο διατηρητέο αρχοντικό που φέρει την αρχιτεκτονική σφραγίδα του  Ερνέστου Τσίλλερ, ξεδιπλώνεται ο ενδυματολογικός παράδεισος κάθε  άνδρα, που ξέρει να αναδεικνύει την προσωπικότητά του με ρούχα απαράμιλλης ποιότητας και ιδιαίτερης αισθητικής.

Η δεύτερη γενιά της οικογένειας, ο Άλκης και ο Νίκος Κωνσταντινίδης,  συνεχίζουν επάξια και επί τα βελτίω την λαμπρή επιχειρηματική παρακαταθήκη του πατέρα τους Ανδρέα, παρουσιάζοντας μέσα από το  «Πατρινόραμα» όχι μόνο την «βαριά» ιστορία του «Alexander», αλλά και τις ενδυματολογικές προτάσεις του γι’ αυτόν τον χειμώνα!

  

 

 Το κατάστημα ανδρικής ένδυσης Alexander, αποτελεί επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες σημείο αναφοράς της ποιοτικής ανδρικής εμφάνισης, αλλά και κομμάτι του μωσαϊκού της ίδιας της τοπικής κοινωνίας. Μπορείτε να μας μιλήσετε για την λαμπρή επιχειρηματική ιστορία της οικογένειας Κωνσταντινίδη στο χώρο της ένδυσης;

«Η επιχειρηματική μας ιστορία, ξεκινάει το 1984. Όταν ο πατέρας μας Ανδρέας και ο θείος μας Αναστάσιος Κωνσταντινίδης, ξεκίνησαν τη λειτουργία του καταστήματός μας.

Έκτοτε με συνεχή και σκληρή δουλεία, κατάφεραν να εδραιωθούν στο δύσκολο χώρο της ανδρικής ένδυσης. Με συνέπεια και αγάπη για τους πελάτες μας, καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού. Και μάλιστα, όχι μόνο τους Πατρινούς, αλλά και τους καταναλωτές από πολλές άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και τα νησιά του Ιονίου! Και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό!

Όταν είσαι ειλικρινής και προσφέρεις ποιότητα και προσιτές τιμές, ο κόσμος το αναγνωρίζει και ανταποκρίνεται! Οι πελάτες μας, μάς εμπιστεύονται χρόνια, μάς τιμούν με την επιλογή τους και η ευθύνη μας απέναντί τους είναι μεγάλη.»

 

 

 

  • Πού θα κατατάσσατε τους Πατρινούς, με γνώμονα το ντύσιμο και το στυλ τους; Προσέχουμε όσο θα έπρεπε το ντύσιμό μας;

«Θα λέγαμε ότι οι Πατρινοί είναι αρκετά καλοντυμένοι. Και οι γυναίκες και οι άνδρες. Είναι αλήθεια ότι και ο άνδρας τα τελευταία χρόνια προσέχει πολύ περισσότερο την εμφάνισή του και την εικόνα του. Βέβαια, είναι πιο δύσκολο καταναλωτικό κοινό οι άνδρες, γιατί θα κατέβει πιο δύσκολα στην αγορά και θα επιλέξει συγκεκριμένα προϊόντα. Όσο αφορά το στυλ τους, θα λέγαμε ότι έχει αλλάξει στα μέρες μας, έχει γίνει πιο σπορ. Δύσκολα να φορέσει κάποιος στην καθημερινότητά του, για παράδειγμα, κοστούμι. Προσάρμοσαν δηλαδή και οι Πατρινοί το στυλ και το ντύσιμό τους, ανάλογα με την εποχή.»

 

  • Οι εποχές αλλάζουν, όπως μεταβάλλεται και η κοινωνία της Πάτρας. Πολλές κραταιές επιχειρήσεις του παρελθόντος σε διάφορους τομείς, κάποια στιγμή ξεπεράστηκαν ή σταμάτησαν τη λειτουργία τους. Πού οφείλεται το γεγονός ότι το «Alexander» συνεχίζει απρόσκοπτα και δημιουργικά την επιτυχημένη διαδρομή του στο χρόνο;  

«Η μακρά διαδρομή μας οφείλεται στην αγάπη και το μεράκι, γι’ αυτό που κάνουμε. Αναλάβαμε από τους γονείς μας, μια επιχείρηση με ιστορία! Μας μεταλαμπάδευσαν την αγάπη τους για το ανδρικό ρούχο, την γνώση και την πείρα τους.

Εμείς, έχοντας μεγαλώσει στην κυριολεξία μέσα στο κατάστημά μας, αποφασίσαμε να αναλάβουμε και να συνεχίσουμε την πορεία αυτή. Με υπομονή, επιμονή, συνεχή δουλειά, αλλά και τόλμη για το καινούργιο, προσπαθούμε να συνεχίσουμε την πορεία της επιχείρησης.

Εμείς η δεύτερη γενιά, ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις νέες τάσεις, την αγορά, προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και προσπαθούμε για το καλύτερο. Με εφόδιά μας τη γνώση και την πείρα, εξελισσόμαστε σήμερα.

Σίγουρα θα κάνουμε και λάθη, αλλά και από αυτά μαθαίνουμε.»

 

 

 

«Ανδρική μόδα: Δύσκολη, αλλά όχι ακριβή υπόθεση!»

 

  • Η μόδα είναι τελικά ακριβή και δύσκολη υπόθεση για έναν άνδρα;

 

«Σίγουρα, είναι δύσκολη υπόθεση! Ακριβή όμως, όχι! Δύσκολη είναι, γιατί ο άνδρας είναι όπως προαναφέραμε, πιο δύσκολο καταναλωτικό κοινό, σε σχέση με τις γυναίκες. Οι επιλογές τους και οι ανάγκες τους είναι πιο συγκεκριμένες. Ο άνδρας κατεβαίνει στην αγορά λιγότερο και μόνο όταν πρέπει. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι ακριβή υπόθεση η ανδρική μόδα. Πλέον ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει με βάση τις οικονομικές του δυνατότητες. Στο κατάστημά μας, ο άνδρας θα ντυθεί με ποιότητα, πάνω απ’ όλα και σε πολύ προσιτές τιμές! Αυτό είναι και το πιο σημαντικό!»

 

  • Η περίοδος της οικονομικής κρίσης, άφησε αποτυπώματα και στην ένδυσή μας;

«Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση που βιώσαμε, το εμπόριο και κυρίως το ένδυμα, ήρθε σε δεύτερη μοίρα στη ζωή των ανθρώπων. Οι ανάγκες και οι προτεραιότητες άλλαξαν και δικαιολογημένα. Ακόμα και η νοοτροπία του κόσμου άλλαξε. Παλιά για κάθε εκδήλωση είχαμε και την κατάλληλη ενδυμασία, τώρα πια έχουν όλα απλοποιηθεί.»

 

 

«Τα ρούχα κάνουν τον άνδρα!»

 

  • Τα ράσα λένε δεν κάνουν το παππά. Ισχύει το ίδιο και για το ντύσιμο του άνδρα;

 

«Σαφώς και τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά βεβαίως και δεν ισχύει το ίδιο για το ντύσιμο του άνδρα. Ένα ωραίο και κομψό ντύσιμο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, για τον ίδιο και την εικόνα του. Τονώνει την αυτοπεποίθησή του, αλλάζει τη διάθεσή του. Οι εποχές άλλαξαν. Ο άνδρας πρέπει και οφείλει να το κάνει, να είναι περιποιημένος και καλοντυμένος. Στις προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές του επαφές. Δεν είναι πιο προνόμιο μόνο των γυναικών!»

 

 

  • Οι Αχαιοί πολιτικοί και αιρετοί, ντύνονται κομψά; Ποιους θεωρείτε πιο κομψούς από αυτούς, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων;

«Κάποιοι ναι και κάποιοι άλλοι όχι. Εξαρτάται! Ανάλογα την περίσταση. Δεν θα θέλαμε να αναφερθούμε σε ονόματα. Νομίζω όμως ότι και αυτοί συμβαδίζουν με την εποχή και τις όποιες αλλαγές της»

 

  • Το κλασικό και το μοντέρνο συνυπάρχουν αρμονικά στα ράφια και τις βιτρίνες σας, κάτι που υποδηλώνει άλλωστε και το αρχιτεκτονικό αμάλγαμα του καταστήματός σας. Πόσο δύσκολο διαγώνισμα είναι, η ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο στυλ; Τι πρέπει να προσέχουμε και τι να αποφεύγουμε; Τι επιτάσσει για φέτος η ανδρική ενδυματολογική τάση;»

 

«Όταν μπορείς και παντρεύεις το κλασσικό και το μοντέρνο στυλ, δεν είναι καθόλου δύσκολο το «διαγώνισμα». Αρκεί να μπορείς να το υποστηρίξεις και σαν κατάστημα. Και αυτό το κάνουμε χρόνια. Αυτό που πρέπει να προσέχει το αγοραστικό κοινό, είναι η ποιότητα και οι τιμές και να αποφεύγει ρούχα και προϊόντα με κακή σχέση ποιότητας- τιμής. Και φυσικά να προτιμούν τα Πατρινά καταστήματα. Η τάση η φετινή επιτάσσει ρούχα άνετα, ποιοτικά και σπορ.

Θα θέλαμε με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε από καρδιάς το Πατρινό κοινό και όχι μόνο, για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με υπευθυνότητα και συνέπεια σε αυτό που κάνουμε!»

 

 

H κορυφαία εταιρεία «Makis Tselios» στο «Alexander»!

 

  • Πώς υποδέχεται το κατάστημα «Alexander» τη νέα χειμερινή περίοδο; Ποια είναι η ενδυματολογική πρότασή του για φέτος;

 

«Φέτος είναι μια διαφορετική και δύσκολη χειμερινή περίοδος για όλους δυστυχώς. Παρ’ όλα αυτά είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.

Η ενδυματολογική μας πρόταση είναι το casual ντύσιμο. Μπουφάν ή σακάκι, πουκάμισο, παντελόνι.

Φέρνοντας μάλιστα ένα καινούργιο, κορυφαίο brand στην πόλη μας, την εταιρεία Makis Tselios, περιμένουμε τους πελάτες μας παλιούς και νέους να τους προτείνουμε ρούχα κομψά και με στυλ, κλασικά και μοντέρνα για όλους, στην καλύτερη πάντοτε ποιότητα!»