“ΠΡΩΤΟ”: Το φρέσκο αγελαδινό γάλα που γίνεται ανάρπαστο!

1961-2021: 60 ΧΡΟΝΙΑ «ΠΡΩΤΟ» – ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

 

Ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Πατρών δραστηριοποιείται  στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας τα τελευταία 60 χρόνια. Σκοπός της ίδρυσής του ήταν από τη μια να προστατεύσει τα συμφέροντα των μικρών αγελαδοτρόφων της περιοχής και από την άλλη να τροφοδοτήσει τον καταναλωτή με φρέσκο, ελληνικό, αγνό, αγελαδινό γάλα.

Το 1961 διακόσιες οικογένειες από την Πάτρα και τις παρυφές της, ίδρυσαν τον Συνεταιρισμό, τον οποίο στήριξαν και αγκάλιασαν οι καταναλωτές της περιοχής. Οι πατρινοί καθώς και οι καταναλωτές της ευρύτερης περιοχής, τα τελευταία 60 χρόνια έχουν την δυνατότητα να παρέχουν στα παιδιά τους καθημερινά, αγνό, φρέσκο γάλα, αρίστης ποιότητας.

 

Το συνεταιριστικό κίνημα από την δεκαετία του ΄80 και μετά, δέχθηκε μεγάλες πιέσεις από τον αθέμιτο ανταγωνισμό του εμπορίου, γιατί οι εκάστοτε κυβερνήσεις και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν ήταν σε θέση να ελέγξουν τα κτηνοτροφικά προϊόντα, αμφίβολης προέλευσης που έμπαιναν από τρίτες χώρες και βαπτίζονταν ελληνικά. Ένα από αυτά είναι και το αγελαδινό γάλα. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των πολιτικών ήταν τα συνεταιριστικά προϊόντα να μην είναι ανταγωνιστικά και οι περισσότεροι συνεταιρισμοί της χώρας να μην είναι βιώσιμοι.

Παρόλα αυτά, το εργοστάσιο γάλακτος «ΠΡΩΤΟ» άντεξε και αντέχει στο χρόνο και συνδυάζει την παράδοσή του από το 1961, με την σύγχρονη τεχνολογία, παράγοντας ένα προϊόν μεγάλης διατροφικής αξίας, σεβόμενος τον καταναλωτή, τις ανάγκες του και την επιθυμία του για τρόφιμα που προστατεύουν την υγεία.

Η νέα τάση της αγοράς, προς εξυπηρέτηση των αναγκών των γαλακτοβιομηχανιών, προωθεί το γάλα μακράς διάρκειας. Θα πρέπει, όμως, να τονίσουμε και να υπενθυμίσουμε στους καταναλωτές ότι όσο πιο φρέσκο είναι το γάλα, τόσο πιο ζωντανά και αφομοιώσιμα, από τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι τα θρεπτικά συστατικά του. Γι’ αυτό το λόγο το «Πρώτο» επιμένει και παράγει μόνο φρέσκο γάλα, το οποίο οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν καθημερινά.

 

Ο νέος πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Πρώτο» Γεώργιος Παπαλεξόπουλος

 

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ «ΠΡΩΤΟ»

 

Η νέα Διοίκηση του Συνεταιρισμού που εξελέγη το καλοκαίρι του 2020 με Πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Παπαλεξόπουλο, αντιπρόεδρο τον Παναγιώτη Λαλιώτη και γραμματέα τον Αθανάσιο Παναγόπουλο, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των καταναλωτών, προχωρούν στην παραγωγή νέων προϊόντων αγελαδινού γάλακτος. Ήδη έχει δρομολογηθεί η εγκατάσταση υπερσύγχρονης γραμμής στραγγιστού γιαουρτιού και στα σχέδιά της νέας δραστήριας διοίκησης είναι το Εργοστάσιο Γάλακτος «Πρώτο» να παράγει και άλλα προϊόντα, όπως κεφίρ και φρέσκο βούτυρο, έχοντας πάντα ως βάση το φρέσκο αγελαδινό γάλα.

Επίσης, άμεσα στα ψυγεία των καταστημάτων, θα μπορούν οι πελάτες να βρουν το νέο βιολογικό γάλα «Πρώτο», το οποίο παράγεται από πιστοποιημένες βιολογικές, μικρές φάρμες της περιοχής της Αχαίας.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι τέτοιες παραγωγικές μονάδες, αποτελούν στήριγμα για την οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιφέρειας, ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας τους νέους κτηνοτρόφους, τους ανθρώπους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας  και όλους όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον Συνεταιρισμό δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

Τέλος εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και την αλληλεγγύη της  στους Πατρινούς και Αχαιούς καταναλωτές, το Εργοστάσιο Παστεριώσεως Γάλακτος “Πρώτο” του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Περιφέρειας Πατρών στέκεται  πάντα δίπλα τους, παρέχοντας τα προϊόντα του σε φορείς, ιδρύματα και άτομα που έχουν ανάγκη και στηρίζει μέσω χορηγιών, εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις της ευρύτερης περιοχής.

 

 

 

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

 

Ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Περιφέρειας Πατρών ΣΥΝ.ΠΕ ιδρύθηκε το έτος 1961, από μια ομάδα συνεταιριστών με κοινές ανησυχίες και ένα όραμα, την συνέχιση της κτηνοτροφικής παράδοσης την οποία παρέλαβαν από τους πατεράδες τους, με σκοπό να καταστήσουν συνεχιστές τα παιδιά τους και αυτά με την σειρά τους τις γενιές που θα ακολουθήσουν.

 

Ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Περιφέρειας Πατρών ΣΥΝ.ΠΕ είναι μία μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων. Κύρια της πλεονεκτήματα είναι η εις βάθος γνώση του ευρύτερου κλάδου της κτηνοτροφίας αλλά και η γνώση της τοπικής αγοράς.

Ακόμα, η ανταγωνιστική γεωγραφική της θέση επιτρέπει την οικονομικότερη και ταχύτερη δυνατή διάθεση των προϊόντων που διαθέτει, καθώς η έδρα του συνεταιρισμού από όπου ξεκινά η διάθεση του προϊόντος βρίσκεται στην Εγλυκάδα Πατρών, όπου η κυκλοφοριακή συμφόρηση σε συνάρτηση με τις τελικές εστίες πώλησης είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

 

———————————————————————–

Επικοινωνία:

ΠΡΩΤΟ ΓΑΛΑ | ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

Εγλυκάδα, Πάτρα 263 35, Ελλάδα

E-mail: [email protected], [email protected]

Τηλέφωνο: +30 (2610) 641 145, 641 144, 641 773
Τηλεομοιότυπο
: +30 (2610) 642 336