Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Γεννηματά την Τετάρτη στην Μητρόπολη

Πανελλήνια συγκίνηση σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, που πέθανε το πρωί της Δευτέρας, μετά από δύσκολη μάχη με τον καρκίνο. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πέθανε όρθια και δίνοντας σκληρή μάχη με την ασθένεια που της στέρησε τους γονείς της, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή στην ίδια ηλικία με τη Φώφη Γεννηματά.

Όλη η Ελλάδα υποκλίθηκε στην αξιοπρέπεια και τη δύναμη της Φώφης Γεννηματά και τόσο ο πολιτικός, όσο και ο επιχειρηματικός και αθλητικός κόσμος αποχαιρέτησαν την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να κηρυχθεί την Τετάρτη (27/10) εθνικό πένθος για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά. Την ίδια ημέρα θα τελεστεί και η κηδεία της Φώφης Γεννηματά στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος», αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σημειώνεται πως η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί δημοσία δαπάνη με τιμές εν ενεργείας υπουργού.