Σεισμοί 4.8 και 4.7 σε Ναύπακτο- Αίγιο! Έγιναν αισθητοί και στην Πάτρα.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ:

 

Και νέα έντονη σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο (ώρα 00:56) σε απόσταση 16 περίπου χιλιομέτρων Βορειοδυτικά του Αιγίου, συνεχίζοντας τον χορό του Εγκέλαδου στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου

 

Σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικου Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα και για το λόγο αυτό έγινε έντονα αισθητός από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ακόμα και στην Πάτρα και τον Πύργο.

Οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται με σεισμούς μικρότερους, εντάσεως 3.7 και 3.5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και όλα δείχνουν πως η νύχτα θα είναι μεγάλη για τους κατοίκους της περιοχής.

 

 

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ:

 

σ

Σεισμικές δονήσεις εντάσεως 4.7 και 4.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν περίπου 10 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή ανάμεσα του Αιγίου και της Ναυπάκτου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικο Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι κύριες σεισμικές δονήσεις είχαν επίκεντρο 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου με εστιακό βάθος 4.3 χιλιόμετρα και 20 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Ναυπάκτου με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Έχουν ακολουθήσει μικρότεροι μετασεισμοί, εντάσεως 4.1 – 3.5 και 3.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, οι οποίοι, όπως ακριβώς και οι κύριοι σεισμοί, έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στην Πάτρα, αλλά και τον Πύργο, ανησυχώντας τους κατοίκους.

 

Η ακολουθία των σεισμών φαίνεται να εκτονώνει το φαινόμενο, καθώς οι σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν τελευταία, ήταν εντάσεως 2.7 και 2.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί κατοίκων.

Οι ειδικοί παρακολουθούν το φαινόμενο και συνιστούν ψυχραιμία.