Στο Μπαχρέιν από σήμερα ο Νίκος Δένδιας

Τριήμερη επίσκεψη στο Μπαχρέιν (Μανάμα) πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue» (19-21 Νοεμβρίου 2021).

Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Μπαχρέιν, μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με αξιωματούχους της χώρας.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται να έχει συνάντηση τη Δευτέρα με τον ομόλογό του Abdullatif bin Rashid Alzayani. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου ΕΞωτερικών, οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν κυρίως τις διμερείς σχέσεις, εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, την περιοχή του Κόλπου και τη Λιβύη, καθώς και τη συνεργασία της Ελλάδας με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου.

Μετά το πέρας της ανωτέρω συνάντησης, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να γίνει δεκτός από τον διάδοχο του θρόνου και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν, πρίγκιπα Salman bin Hamad Al Khalifa.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μπαχρέιν, στο περιθώριο του Φόρουμ «Manama Dialogue», ο Νίκος Δένδιας προβλέπεται επίσης να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Fuad Hussein, και στη συνέχεια με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Eyal Hulata – οι συναντήσεις αυτές έχουν προγραμματιστεί για αύριο.

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ιρακινού Κουρδιστάν, Masrour Barzani, και στη συνέχεια με τον Ιορδανό ομόλογό του, Ayman Safadi.

Την ίδια ημέρα θα συμμετάσχει, τέλος, στις εργασίες του ετήσιου φόρουμ «Manama Dialogue» και ειδικότερα στη συζήτηση με θέμα «Conflict Termination in the Wider Region».