Σύγχρονο παραλιακό μέτωπο η πλαζ

Στην πρώτη γραμμή έχει βάλει ο Δήμος Πατρέων το πρόγραμμα για την ανάπλαση της πλαζ στην Αγυιά, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ήπιες παρεμβάσεις κατά τον μήνα Ιούνιο και συνεχίζονται, με σκοπό να εξυπηρετούνται οι χιλιάδες λουόμενο, εν όψη του καλοκαιριού. 

Πιο συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της παραλίας, ξύλινα σκίαστρα, ξύλινες μονές καμπίνες – αποδυτήρια για να αλλάζουν οι λουόμενοι, ντουζιέρες και ξύλινοι πάγκοι, ενώ στη θάλασσα έχουν τοποθετηθεί κίτρινες σημαδούρες για να δείχνουν μέχρι που πρέπει να γίνεται με ασφάλεια το κολύμπι. 

Επίσης, έχει τοποθετηθεί εξέδρα για ναυαγοσώστες που βρίσκονται στις θέσεις τους από το Σάββατο 26 Ιουνίου, οι οποίοι έχουν οριστεί από την αρμόδια Επιτροπή. Παράλληλα, έχει γίνει οριοθέτηση και έχουν τοποθετηθεί πινακίδες με οδηγίες ασφαλούς κολύμβησης για τους λουόμενους. 

Απομένει να τοποθετηθούν ομπρέλες κατά μήκος της παραλίας και να γίνει φύτευση λουλουδιών στις γλάστρες που βρίσκονται σε όλη την παραλία, για να δημιουργηθεί ένα όμορφο περιβάλλον, το οποίο θα απολαμβάνουν οι δημότες.   

Ωστόσο, θα μπορούσαμε να σημειώσουμε ότι είναι απαραίτητη και η παρέμβαση στο οδόστρωμα με σκοπό να γίνεται με ευκολία η μετακίνηση από και προς την πλαζ, τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών. Ταυτόχρονα, στο έλος της Αγυιάς γίνονται εργασίες για τη διαμόρφωση χώρων, ώστε η περιοχή να γίνει προσβάσιμη στους Πατρινούς για περίπατο, άθληση και αναψυχή. 

Ο Δήμαρχος της πόλης μίλησε με πολλούς λουόμενους οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους προς το Δήμο για όσα έχουν γίνει στην πλαζ για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους και παρότρυναν τον κ. Πελετίδη να συνεχίσει η Δημοτική Αρχή τα έργα για τους δημότες. 

 Ο Δήμαρχος σημείωσε ακόμα ότι «ο λαός της Πάτρας δικαιούται να έχει χώρους αξιοπρεπείς, ειδικά μέσα σε αυτή την κατάσταση που ζούμε, να μπορεί να κάνει το μπάνιο του. Εμείς θα συνεχίσουμε τις εργασίες για να έχουμε αυτό που βλέπετε σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του Δήμου μας, μιλάμε για 40 χιλιόμετρα. Αυτό θα γίνει, αλλά θέλει χρόνο». Ο κ. Πελετίδης τόνισε επιπλέον, ότι είναι θέμα κουλτούρας να προστατευτούν από τους ίδιους τους δημότες οι κατασκευές αυτές. «Τα έργα που είναι για όλους μας πρέπει να τα βλέπουμε σαν την αυλή του σπιτιού μας, είναι δικά μας δεν είναι ξένα, πρέπει να τα φροντίζουμε και να τα προστατεύουμε».  

 

Η πλάζ πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί “στέκι” της νεολαίας και όχι μόνο. Τις πρωινές και απογευματινές ώρες οι δημότες επισκέπτονται την παραλία για χαλάρωση, μπάνιο και κολύμπι. Ενώ, τις βραδινές ώρες κυρίως συγκεντρώνονται παρέες νέων για διασκέδαση δίπλα στη θάλασσα.