ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ

Του Μιχάλη Αναστασίου, Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Πρασίνου και Κοιμητηρίων,

 του Δήμου Πατρέων

Άλλη μια αγωνιστική πρωτοβουλία, άλλη μια οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση που δίνει φωνή και περιεχόμενο στην αγανάκτηση, την οργή, την πίεση που νιώθει και ζει η λαϊκή πλειοψηφία, όντας αντιμέτωπη με τα κύματα ακρίβειας – πανδημίας – ανεργίας – ανέχειας. Παλεύουμε μαζί με το λαό για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας και αυτό αποτυπώνεται στο με ποιους συμπορευόμαστε, κάνοντας πράξη ότι είμαστε λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις, βάζοντας σε προτεραιότητα, τον αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού.

Όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε ότι για να προωθηθούν τα αιτήματα μας, χρειάζονται πόροι οικονομικοί, μόνιμοι εργαζόμενο. Αυτά δε δίνονται, γιατί θα λείψουν από την αστική τάξη και τους εκπροσώπους τους. Εάν πραγματικά θέλουμε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας, πρέπει να διαλέξει άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Με τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟ/ΚΙΝΑΛ, οι δήμοι μετατράπηκαν ολοκληρωτικά πια σε κρατική υπηρεσία, σε μηχανισμό που υλοποιεί την πολιτική των κυβερνήσεων , του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γίνονται φορείς της εμπορευματοποίησης μίας σειράς υπηρεσιών, που θα έπρεπε να είναι ευθύνη του κράτους, όμως περνάνε ως αρμοδιότητες στην Τοπική Διοίκηση, με στόχο να δοθούν σε μία πορεία μία προς μία στους επιχειρηματίες. Δεν δεχόμαστε να συνθλίβονται οι λαϊκές ανάγκες για τα κέρδη τους, απαιτούμε να μην μπαίνει η ζωή και η ποιότητα της, στο ‘’ζύγι’’ του κόστους – οφέλους. Πρέπει να βάλουμε στο προσκήνιο και στο πεδίο της παρέμβασής μας μία σειρά κρίσιμους τομείς που απαιτούν χρηματοδότηση όπως η αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική προστασία, η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων χωρίς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τη στήριξη των κοινωνικών δομών, των ατόμων με αναπηρία, των παιδιών που βρίσκονται σε εξάρτηση, της σχολικής στέγης, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε τον Πατραϊκό λαό, τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης μας, να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, αυτά που δικαιούμαστε. Γιατί για μας, σε σχέση με τις υπόλοιπες παρατάξεις,

  • Δημοκρατία είναι να έχεις δουλειά με δικαιώματα και όχι να είσαι άνεργος
  • Δημοκρατία είναι να έχεις ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση
  • Δημοκρατία είναι τέλος  και τιμή ταυτόχρονα για τον καθένα που παίρνει θέση να υπερασπίζεται τις ανάγκες του λαού.
  • Δημοκρατία και νίκη του καθένα είναι να μην ανέχεται άλλο να τον εκμεταλλεύονται, να τον βάζουν στο ‘’καναβάτσο’’ και να παρακολουθεί ως θεατής τη σφαγή των δικαιωμάτων του, αλλά να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της κινητοποίησης από τις υπόλοιπες παρατάξεις, τους επικεφαλής τους και μέλη τους, σκοπό και στόχο είχαν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση για τα προβλήματα που περιγράφει και βάζει το πλαίσιο της Δημοτικής Αρχής, αλλά κυρίως η ίδια η ‘’ζωή’’ στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά που μένουν χωρίς ρεύμα , ζουν στην  ανέχεια. Μια Δημοτική Αρχή, χωρίς οικονομικά και μόνιμους εργαζόμενους που πασχίζει να καλυτερέψει κάπως την ποιότητα ζωής των ανέργων, των  εργαζόμενων, της νεολαίας. Επί της ουσίας λοιπόν, για την ταμπακιέρα τίποτα. Έχουν μάθει να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα. Ευτυχώς που ο πατραϊκός λαός έχει μνήμη και κριτήριο, δυστυχώς για ορισμένους της αντιπολίτευσης η προβοκάτσια και η λάσπη δεν πιάνει στην Δημοτική Αρχή και το μόνο που καταφέρνετε είναι να αποδεικνύετε συνέχεια πως είστε στην ίδια όχθη με τον ακροδεξιό  Νικολόπουλο. Έκαστος εφ΄ω ετάχθη!

Εμείς θα συμπορευτούμε με τα δεκάδες  σωματεία, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς που θα δώσουν απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης που μας καταδικάζει στη φτώχεια και την ανεργία, στη ζωή χωρίς δικαιώματα. Ακολουθούμε το δρόμο της διεκδίκησης για να έχουμε αυτά που δικαιούμαστε!