Το απόγευμα το συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων

Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό φέρνουν συγχωνεύσεις τμημάτων, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί το μάθημα, όμως με τους μαθητές να είναι υπεράριθμοι και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, με αποτέλεσμα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να έχουν ενωθεί και να διεκδικούν προσλήψεις προσωπικού.

Οι καταλήψεις σχολικών μονάδων για το συγκεκριμένο θέμα, διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη συλλόγων γονέων των σχολείων όπου τμήματά τους είναι υπό συγχώνευση και αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις για την Τρίτη.

“Καλούνται γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στις συγχωνεύσεις. Να αποφασίσουν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα συμμετοχή στη διαμαρτυρία των μαθητών, σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις 11.00 την Πλατεία Γεωργίου και στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει στις 12.00 στη Δευτεροβάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης.

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθούν ΤΩΡΑ όλες οι συγχωνεύσεις/καταργήσεις τμημάτων
  • 15 μαθητές ανά τμήμα με πλήρη κάλυψη των διδακτικών αναγκών.
  • Βελτίωση των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών όρων σε κάθε σχολείο. ” αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων.

Παράλληλα και οι καθηγητές έχουν, για τον ίδιο λόγο , συγκέντρωση το απόγευμα της ίδια ημέρας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

“Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας καλεί όλους τους συναδέλφους, την Τρίτη 26/10 και ώρα 6.30μμ στην Πλατεία Γεωργίου, σε Συλλαλητήριο, με αντικείμενο τις Συγχωνεύσεις τμημάτων.Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό φέρνουν συγχωνεύσεις τμημάτων, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί το μάθημα, όμως με τους μαθητές να είναι υπεράριθμοι και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας.”