Β. ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΤΟ “ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ”: «Η άγνωστη προφητεία του, που δυστυχώς γι αυτόν, εκπληρώθηκε!»

Μια άγνωστη προφητεία του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, που δυστυχώς γι’ αυτόν και το κόμμα του επιβεβαιώθηκε, αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος, μέσα από το περιοδικό «Πατρινόραμα» που κυκλοφορεί.

 

Ήταν Ιούλιος του 2015 (φωτό): Σε ένα ταβερνάκι της Πάτρας, ο δημοσιογράφος  δειπνεί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων. Αν και όλα δείχνουν ότι στις προσεχείς εκλογές το κόμμα του θα εισέλθει πανηγυρικά στη Βουλή, ο Βασίλης Λεβέντης είναι κατηφής!

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτάει γιατί, ο Πρόεδρος ρουφάει αργά το τσιγάρο του και προβαίνει σε μια δυσοίωνη για το κόμμα του προφητεία. Ο διάλογος που είχαν οι δυο τους, ήταν ο ακόλουθος:

 

-«Παναγιώτη, με ρωτάς γιατί είμαι σκεπτικός… Θέλεις να σου πω τί πρόκειται να συμβεί;»

-«Ξέρουμε κύριε Πρόεδρε, ότι στις πολιτικές σας προφητείες είσαστε αλάνθαστος. Είμαι όλος αυτιά…»

-«Λοιπόν, άκου: Μετά από έναν προσωπικό σκληρό και τίμιο αγώνα 40 ετών, πράγματι θα καταφέρω να βάλω την Ένωση Κεντρώων στη Βουλή! Αλλά ξέρεις τι θα γίνει στη συνέχεια; Τα δύο μεγάλα κόμματα θα μου υφαρπάξουν τους περισσότερους βουλευτές μου!»

-«Μα πώς το ξέρετε από τώρα;»

-«Εδώ θα είμαστε και θα το δεις…»

 

 

Μέχρι το τέλος της Κοινοβουλευτικής θητείας του, είχε επαληθευθεί πλήρως! Οι  διαδοχικές αποχωρήσεις και «μεταγραφές» βουλευτών, τους οποίους ο ίδιος τοποθέτησε στις λίστες και εξέλεξε, του είχαν διαλύσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τελικά του στέρησαν την επανεκλογή του.

 

Άλλη μια πολιτική προφητεία του Βασίλη Λεβέντη, είχε εκπληρωθεί…

Έξι χρόνια από εκείνη την προφητεία, εξηγεί στο «Πατρινόραμα» και τον Παναγιώτη Ρηγόπουλο, πώς είχε προβλέψει τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής του ομάδας, πριν καν μπει στη Βουλή:

 

  • Το 2015, λίγο πριν την διαφαινόμενη τότε είσοδό σας στη Βουλή, σε δείπνο μας στην Πάτρα, μου είχατε προβλέψει ότι τα μεγάλα κόμματα θα σας υφαρπάξουν κάποια στιγμή τους βουλευτές σας! Γιατί δεν μπορέσατε να προλάβετε αυτή την εξέλιξη, αφού την είχατε προβλέψει;

 

«Πράγματι ενθυμούμαι ότι σας είχα εκμυστηρευθεί τους φόβους μου για υφαρπαγές βουλευτών μου από τα άλλα κόμματα. Ήξερα, πριν ακόμη μπει στη Βουλή η Ένωση Κεντρώων, ότι ένα τίμιο κόμμα θα τάραζε τα λιμνάζοντα του δημόσιου βίου και θα αντιμετωπιζόταν ύπουλα από τα άλλα κόμματα.

Ωστόσο μου ήταν δύσκολο να προβλέψω, ότι καθημερινοί άνθρωποι που ήρθαν να μας πλαισιώσουν το 2015, άνθρωποι που τους τιμήσαμε και τους θέσαμε επικεφαλής στις λίστες -θυμίζω ότι οι εκλογές του 2015 έγιναν με λίστα, όχι με σταυρό- μετά τις εκλογές θα έδειχναν τέτοια αχαριστία και θα αποστατούσαν πηγαίνοντας στα άλλα κόμματα.

Στην Ένωση Κεντρώων αγωνιζόμασταν κατά του ρουσφετιού, κατά της διαπλοκής, κατά της λεηλασίας του δημόσιου χρήματος, κατά των δανείων των κομμάτων και υπέρ της διαφάνειας στις αναθέσεις δημοσίων έργων και κρατικών προμηθειών. Οι άνθρωποι αυτοί εξελέγησαν βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων και πήγαν και εντάχθηκαν σε κόμματα που εβαρύνοντο για όλα τα κακώς κείμενα.

 

Επομένως στην Ένωση Κεντρώων ήρθαν για να αρπάξουν τις βουλευτικές έδρες. Η Ένωση Κεντρώων είχε παλαιά και πιστά στελέχη, τα οποία ευχαρίστως παραχώρησαν τη θέση τους για να εισέλθει στο κόμμα νέο αίμα και έτσι επωφελήθηκαν άτομα που δεν πίστευαν στις αρχές μας.

Κάποιοι λένε ότι ευθύνομαι εγώ που τους επέλεξα. Απλά συμφωνήσαμε να εισέλθει στο κόμμα νέο αίμα και εκεί έγινε το έγκλημα. Είναι τόσο ύπουλος ο τρόπος με τον οποίο μας πολέμησαν τα άλλα κόμματα, ώστε το κακό δεν μπορούσε να αποσοβηθεί. Ανεντιμότητα έδειξαν και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων, που δέχθηκαν υπό τη στέγη τους βουλευτές που εκλέχθηκαν με τις λίστες της Ένωσης Κεντρώων.

Οι βουλευτές αν διαφωνούσαν σε κάτι, μόνο μία τίμια επιλογή είχαν, να παραδώσουν τις έδρες τους. Όταν τα άλλα κόμματα αισθάνθηκαν ότι ο Λεβέντης ήταν άκαμπτος και αλύγιστος, διάλεξαν το δρόμο της αφαίρεσης βουλευτών.»

 

 

  • Θέλω να σας ρωτήσω ευθέως: Θεωρείτε ότι δόθηκαν πολιτικά ανταλλάγματα σε κάποιους από τους βουλευτές σας, για να αποχωρήσουν από την Κοινοβουλευτική σας ομάδα;

 

 

«Πολλοί μπορεί να είναι οι λόγοι αποχώρησης ενός βουλευτή από ένα κόμμα. Εγώ δεν έχω αποδείξεις για ύπαρξη ανταλλαγμάτων. Εγώ γνωρίζω ότι αν η Ένωση Κεντρώων έμενε συμπαγής θα είχαμε τώρα τουλάχιστον 20 ίσως και 30 βουλευτές.

Οι αποχωρούντες έδωσαν την ευκαιρία στις εφημερίδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάνε πανηγυρίζοντας για διάλυση του κόμματος. Επίσης και οι ίδιοι καταποντίστηκαν, ήρθαν μεταξύ των τελευταίων στα κόμματα που προσχώρησαν και εξαφανίστηκαν. Τώρα η Ένωση Κεντρώων θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στην επιλογή των υποψηφίων της.»

 

 

 

 

Πάντως ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στην ίδια συνέντευξη στο περιοδικό «Πατρινόραμα», προβαίνει και σε άλλες αποκαλύψεις:

 

 «ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. ΕΓΩ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑ! ΤΌΤΕ…»

 

 

  • Γιατί τελικά έμεινε έξω από τη Βουλή η Ένωση Κεντρώων; Υπήρξε συντονισμένο σχέδιο για το σκοπό αυτό; Αν ναι, από ποιους εκπορεύτηκε και εκτελέστηκε;

«Η Ένωση Κεντρώων μπήκε στη Βουλή μετά από αγώνα 40 ετών. Τα μνημόνια, οι περικοπές συντάξεων και μισθών και η θέληση της νεολαίας, αυτά βοήθησαν την Ένωση Κεντρώων. Καθίσαμε στο ρουθούνι πολλών.

Ο Αμερικανός πρέσβης και ο Γερμανός πρέσβης μου ζήτησαν να ψηφίσω τη συνθήκη των Πρεσπών. Εγώ αντιστάθηκα, θεωρούσα ότι αυτό που μου ζητούσαν αντέβαινε την ηθική μου. Ένα εξάμηνο πριν τις εκλογές του 2019 όλα τα κανάλια τα μεγάλα, όλοι οι λεγόμενοι μεγάλοι δημοσιογράφοι, με έκοψαν από παντού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πολέμησε γιατί ήθελα την απλή αναλογική. Ο Τσίπρας μιλούσε αριστερά, έπραττε δεξιά κοροϊδεύοντας τον κόσμο. Η διαπλοκή θέλει πιόνια πολιτικούς και όχι αξιοπρεπείς ανθρώπους. Ο λαός υπέκυψε γιατί το ρουσφέτι τον δελεάζει, ο φόβος τον κυριεύει. Η νεολαία έφυγε στο εξωτερικό. Ευτυχώς, εγώ ο ίδιος έμεινα όρθιος και θα ξαναβάλω την Ένωση Κεντρώων στη Βουλή! Ο κόσμος δηλώνει ότι από τότε που έλειψε από τη Βουλή η Ένωση Κεντρώων δεν ανοίγουν πλέον το κανάλι της Βουλής.»

 

 

«Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΗ…»

 

Δέχεται κριτική η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για συγκεκριμένες επιλογές και πρακτικές της. Πώς σχολιάζετε αυτή την κριτική;

 

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ενώνει το λαό. Κριτική της κάνουν κυρίως κάποιοι ακροδεξιοί. Της λείπει λίγο η εμπειρία, όμως ελπίζω τελικά να βρει ένα αμερόληπτο και αρεστό στο λαό τρόπο άσκησης των καθηκόντων της. Μέχρι τώρα οι πρόεδροι ήταν πολιτικά πρόσωπα, τώρα η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη γεννά κάποια ερωτηματικά. Εύχομαι να ξεπεραστούν.»

 

Στη συνέντευξη του επίσης, ο κ. Λεβέντης προβαίνει και άλλες αποκαλύψεις για τα εθνικά θέματα και την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα, αναφερόμενος με καυστικό τρόπο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αλέξη Τσίπρα κ.ά.

 

Ολόκληρη η εξόχως αποκαλυπτική συνέντευξη Λεβέντη, φιλοξενείται στο περιοδικό «Πατρινόραμα» που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας, με 292 σελίδες.