Υπόθεση Πισπιρίγκου: Ξεκινούν σήμερα οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης της 34χρονης

Οκτώ μήνες μετά την έναρξη της δίκης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και την ολοκλήρωση των μαρτύρων κατηγορίας (κυρίως γιατροί και νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία) ήρθε η σειρά των μαρτύρων υπεράσπισης της 34χρονης μητέρας από την Πάτρα.

Έχουν κληθεί να καταθέσουν σήμερα η μητέρα της, η αδερφή της, ο πατριός της και ο θείος της μόνο όμως για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του κοριτσιού.

Η οικογένειά της από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της είναι στο πλευρό της υποστηρίζοντας ότι η 34χρονη δεν πείραξε όχι μόνο την Τζωρτζίνα αλλά και τα άλλα δύο παιδιά της, για τα οποία θα ξανακαθίσει στο εδώλιο της κατηγορούμενης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι καταθέσεις της μητέρας και της αδερφής της

Η αδερφή της θα μιλήσει για τη σχέση της κατηγορούμενης με τον εν διαστάσει σύζυγό της, για το πως ήταν ως μητέρα για το πως διαχειρίστηκε τις απώλειες των κοριτσιών.

Όπως είχε αποκαλύψει το newpost, στην κατάθεση της στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών που διερευνούσε τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, είχε υπεραμυνθεί της αθωότητας της αδερφής της.

«Εγώ μέχρι και σήμερα δεν μπορώ να πιστέψω ότι η αδερφή μου θα μπορούσε να έχει σκοτώσει τα παιδιά της. Και ο λόγος είναι γιατί δεν υπήρχε το παραμικρό που να είχα δει εγώ στη συμπεριφορά της, ώστε να μπορέσω να πιστέψω ότι τα έχει σκοτώσει. Ειλικρινά σας μιλάω, αν πίστευα ότι το έκανε θα την είχα σκοτώσει με τα ίδια μου τα χέρια και θα έμπαινα εγώ στη φυλακή. Τώρα που σας μιλάω, θέλω να σας πω τι είναι αυτό που εγώ ζητάω από τη δικαιοσύνη αλλά και τι πραγματικά έχω εγώ μέσα μου για όλα όσα έχουν συμβεί και πως τα έζησα εγώ. Αυτό λοιπόν που ζητάω από τη δικαιοσύνη είναι να αποδείξει την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή και να μου δώσει απαντήσεις για τα τρία μου αγγελούδια. Αν αποδειχθεί ότι η αδερφή μου είναι αθώα, θα ησυχάσω γιατί θα ξέρω ότι θα ηρεμήσουν αυτές οι τρείς ψυχούλες, αλλά και η αδερφή μου θα λυτρωθεί από όλο αυτό που ζει.»

Το παρών στο δικαστήριο αναμένεται να δώσει σήμερα ο εν διαστάσει σύζυγός της. Το κλίμα μεταξύ εκείνου και της οικογένειας της κατηγορούμενης είναι κάτι παραπάνω από πολεμικό.

Για πρώτη φορά θα ακούσει τι θα πει η οικογένεια του εν διαστάσει συζύγου του -καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί το διαζύγιο – ενώπιον δικαστών και ενόρκων.