Άδωνις Γεωργιάδης: «Σοβαρές μειώσεις στο νέο καλάθι νοικοκυριού» – Ποια αλυσίδα έχει το φθηνότερο

Δηλώσεις για το νέο “καλάθι του νοικοκυριού” (που τίθεται σε λειτουργία από σήμερα Τετάρτη 9/11), έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ, αναφέροντας ότι σημειώθηκαν «σοβαρές μειώσεις τιμών σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα».

Ακόμη, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «Τα νέα είναι πάρα πολύ ευχάριστα, ο ανταγωνισμός θα λειτουργήσει και ήδη λειτουργεί», ενώ ανακοίνωσε ότι το χαμηλότερο καλάθι έχει ο ΜΑΣΟΥΤΗΣ και αύριο Πέμπτη (10/11) θα επισκεφτεί κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, προκειμένου να επιβραβεύσει αυτή την πτώση των τιμών.

Μάλιστα, πρόκειται για μια τακτική που θα ακολουθεί γενικά, καθώς κάθε εβδομάδα θα επισκέπτεται και θα διαφημίζει την επιχείρηση με τις χαμηλότερες τιμές. Όπως άλλωστε διευκρίνισε, δεν τον ενδιαφέρουν τυχόν επικρίσεις και σχόλια.

Αντίστοιχα, όσον αφορά την αλυσίδα με το ακριβότερο καλάθι αυτή την εβδομάδα, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως δεν θα την ανακοινώσει, γιατί η εταιρεία δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε διορθώσεις μέσα στις επόμενες ώρες. «Δεν θέλω να κάνω ζημιά σε κάποιον», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Εντός της ημέρας αναμένεται και η έκδοση της υπουργικής απόφασης για το υποχρεωτικό μέγεθος της ταμπέλας του Καλαθιού του Νοικοκυριού η οποία θα πρέπει να είναι έγχρωμη. Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι με προσθήκη σε τροπολογία που συζητείται αύριο Πέμπτη (10/11) στη Βουλή, θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους δεν ακολουθούν αυτές τις αποφάσεις.