Για σεξουαλική επίθεση σε 15χρονο συνελήφθη ένας 38χρονος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σύλληψη έγινε στον Χολαργό και αφορά σε έναν 38χρονο στρατιωτικό, αξιωματικό του Στρατού Ξηράς. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το τοπικό μέσο menoumexolargo.gr, το συμβάν πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (21/10), όταν ένας 15χρονος δέχθηκε, όπως είπε στις Αρχές, παρενόχληση από τον 38χρονο αξιωματικό. Ο έφηβος ήταν καθισμένος σε ένα παγκάκι όταν τον πλησίασε ο στρατιωτικός, έκατσε δίπλα του και άρχισε να του δείχνει γυμνές του φωτογραφίες. Ταυτόχρονα, προσπαθούσε να τον θωπεύσει.
Τελικά, ο 15χρονος, που ευτυχώς κάνει μαθήματα πυγμαχίας, μπόρεσε να τον αναγκάσει σε φυγή με γροθιές. Εκείνος με τη σειρά του, όταν θεώρησε το περιστατικό λήξαν, απομακρύνθηκε από την στάση και κατευθύνθηκε στις εγκαταστάσεις του αθλητικού ομίλου που προπονείται. Την Άμεση Δράση ενημέρωσαν τηλεφωνικά αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.
Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρέθηκαν αμέσως στο σημείο και βάσει των περιγραφών που τους δόθησαν από τους μάρτυρες, εντόπισαν τελικά τον εν λόγω αξιωματικό και τον προσήγαγαν στο Τμήμα. Με ανάλογο τρόπο- βασιζόμενοι δηλαδή στις περιγραφές των μαρτύρων- εντόπισαν και το 15χρονο αγόρι. Ο έφηβος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού συνοδεία αστυνομικών και περιέγραψε τα όσα έζησε.
Ο αξιωματικός συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας προσωπικότητας, ενώ ενημερώθηκε και η Στρατονομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οδηγήθηκε στο Στρατοδικείο, απ’ όπου αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος. Τώρα, είναι στην ευθύνη της στρατιωτικής Δικαιοσύνης να αποφασίσει για την περαιτέρω δικαστική πορεία της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, δόθηκε εντολή να γίνει ταχύτατη διερεύνηση και περαίωση της υπόθεσης με το ερώτημα της άμεσης απόταξης.

