Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι της Τρίτης 25 Οκτωβρίου στις 12:00. Κρίθηκε πως είναι η κατάλληλη στιγμή οι δυο τους να μιλήσουν για το μείζον θέμα της ενεργειακής κρίσης και να τεθεί επί τάπητος η αντιμετώπιση και διαχείρισή της.
«Το μήνυμα είναι ότι το μέρισμα ανάπτυξης μοιράζεται δίκαια με βάση τους στόχους που έχουμε θέσει, δεν μπορούμε να αποκλίνουμε από τους στόχους στους οποίους έχουμε δεσμευτεί» προσέθεσε. Ακόμη, όταν ο λόγος πήγε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η Ελλάδα πέτυχε μία σημαντική συμφωνία για τη λήψη πιο δραστικών αποφάσεων για τη μείωση των διεθνών τιμών της ενέργειας και του φυσικού αερίου.
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε για τη συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου “Εύχομαι οι ευρωπαίοι ηγέτες να μπορέσουν να βρουν λύσεις και πέραν των επιμέρους συμφερόντων να σκεφτούν το συλλογικό καλό, είναι σημαντικό για τις ευρωπαϊκές οικονομίες αλλά και για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες”.

