Πολλές φορές ακούς ερασιτεχνικό και πάει ο νους σε κάτι πρόχειρο. Κι όμως μόνο έτσι δεν ήταν η χθεσινή κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» η οποία φιλοξενήθηκε στη σκηνή των «Παλαιών Σφαγείων» της Πάτρας. Από την θεατρική ομάδα του Πανεπιστημιακού Πολιτιστικού Ομίλου «Τέχνης Κίνηση», μέσα από κωμική φόρμα, και χιουμοριστικούς διαλόγους, παρουσίασε το προτελευταίο έργο του Αριστοφάνη που ασκεί κριτική στην τότε εξουσία των Αθηνών.
Η εν λόγω παράσταση ήταν ανώτερη και από επαγγελματική, καθώς οι διάλογοι είχαν φυσικότητα και συναίσθημα με λίγα λόγια όλοι οι ηθοποιοί κατέθεσαν την ψυχή τους στο σανίδι… και προκάλεσαν αβίαστα το γέλιο στους παρευρισκόμενους. Στον κατάμεστο από φίλους του θεάτρου υπαίθριο χώρο των «Παλαιών Σφαγείων» το θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον μια παράσταση η οποία δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες επαγγελματικές.
Η μουσική σύνθεση επιμέλεια του καταξιωμένου και αναγνωρισμένου μουσικού Γιώργου Δίπλα , σε συνδυασμό με τη Σκηνοθετική επιμέλεια και τα σκηνικά του Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, οι χορογραφίες του Δημήτρη Χουρδούμη ενώ υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας ήταν ο ταλαντούχος και φωτεινός εραστής της τέχνης Γιάγκος Ιγγλέσης … Όλα αυτά τα στοιχεία έδεσαν αρμονικά και το αποτέλεσμα ήταν υψηλών προδιαγραφών!
Την παράσταση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αποστόλης Αγγελής, η Δημοτική Σύμβουλος και μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής Αθηνά Καλλιμάνη – Γεωργιτσοπούλου η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό , διαμερισματικοί σύμβουλοι και το μέλος της επιτροπής του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου Κώστας Τσουραμάνης.
Το έργο παρουσιάστηκε το 392 π.Χ. και μέσα από αυτό ο Αριστοφάνης εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ : Σκηνοθεσία – Σκηνικά : Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Δίπλας, Χορογραφίες: Δημήτρης Χουρδούμης, Κοστούμια: Βεστιάριο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Κατασκευή σκηνικών : Ανδρέας Κατσαρός, Κατασκευές : Όλγα Καρβουνιάρη, Κατερίνα Θερμού, Οργάνωση παραγωγής: Θεατρική Ομάδα Π.Π.Ο. “Tέχνης Κίνηση”, Υπεύθυνος Θεατρικής Ομάδας : Γιάγκος Ιγγλέσης.
Τους ρόλους στην παράσταση ερμηνεύουν οι: Πραξαγόρα : Βίκυ Μαράτου, Βλέπυρος : Γιάγκος Ιγγλέσης, Χρέμης : Αντώνης Ποταμιάνος, Γείτονας : Αργύρης Λουκαΐτης, Νέος : Άγγελος Βώρος Α΄ Γριά : Αγγελική Παπαφράγκου Χορός : Α’ Κορυφαία : Νάντια Παπαγεωργίου, Β’ Κορυφαία – Νέα : Κατερίνα Αθανασοπούλου, Φιλανέτη – Β΄ Γριά : Νικολέτα Τσιράκου.
Γειτόνισσα – Γ΄ Γριά : Όλγα Καρβουνιάρη, Γευσιστράτη : Κατερίνα Θερμού.