Μιχάλης Κ. Κίντζιος : Ο επιχειρηματίας με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες – Ορειβάτης της ζωής

Ο επιχειρηματίας με τις καλλιτεχνικές  ανησυχίες και τα καινοτόμα προϊόντα, Μιχάλης  Κίντζιος θεωρείται  ορειβάτης της ζωής, κατακτά στόχους μέσα από μία δυναμική πορεία, παράλληλα ασχολείται με καλλιτεχνικές δράσεις γράφει στίχους, η οικογένειά του αποτελεί στήριγμα και οδηγό του. Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων εκείνων που τα μεγάλα τεχνολογικά επιτεύγματα είναι πολύτιμοι στόχοι. Στους δύσκολους εργασιακούς καιρούς που  διανύουμε, κατάφερε παρά το φόρτο εργασίας να μειώσει το ωράριο εργασίας των εργαζομένων προκειμένου να γίνουν ακόμα πιο παραγωγικοί.

Παρέθεσε μία εφ’ όλης της ύλης  συνέντευξη στο πανελλαδικό περιοδικό «Πατρινόραμα-hellenic” και την δημοσιογράφο Ευτυχία Λαμπροπούλου

Πείτε μας λίγα λόγια για την επιχειρηματική σας δραστηριότητα και πως κατακτήσατε την κορυφή;

Η κορυφή αποτελεί για μένα ένα πεδίο που θα κυνηγάω πάντα με πάθος να κατακτήσω, αλλά εν τέλει ποτέ δεν θα κατακτώ.

Και αυτό γιατί κάθε φορά που σκαρφαλώνω σε κάποια από αυτές τις μαγικές κορυφές και λέω τη κατέκτησα, πάντα πίσω από αυτή ανακαλύπτω μία άλλη μεγαλύτερη κορυφή που περιμένει να τη κατακτήσω και άντε πάλι από τη αρχή

Η αρχή της επιχειρησιακής μου δραστηριότητας ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω όταν μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες σχεδιασμού και υλοποίησης συνθέτων μητροπολιτικών έργων τεχνολογίας, η ANCO SA, με ενέταξε στο στελεχιακό της δυναμικό. Στην ANCO ως στέλεχος γνώρισα το μαγικό κόσμο της υλοποίησης end-to end μεγάλων έργων τεχνολογίας, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με συνεπήρε αυτό τα ταξίδι και αποφάσισα το 2013 μαζί με τους συνεργάτες μου να ιδρύσουμε την Cloud-U Telecoms, της οποίας έχω τη τιμή να είμαι C.E.O., βασικός μέτοχος και συνιδρυτής.

Με την Cloud-U σε αυτά τα δέκα μαγικά χρόνια κατακτήσαμε πολλές κορυφές και σήμερα είμαστε περισσότερο έτοιμοι από ποτέ, να κατακτήσουμε και άλλες οι οποίες θα είναι αρκετά ψηλότερες από τις προηγούμενες και πιο προκλητικότερες.

Έχουμε ήδη υλοποιήσει πολλά έργα υποδομής ενοποιημένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε πολλούς οργανισμούς δημοσίου αλλά και ιδιωτικού τομέα και έχουμε βραβευτεί από μεγάλους κατασκευαστικούς οίκους του εξωτερικού για κάποια από αυτά τα επιτεύγματά μας, όπως

το έτος 2015 στο παγκόσμιο συνέδριο του οίκου ERICSSON-LG  στην Κίνα

το έτος 2016 στο παγκόσμιο συνέδριο του οίκου ERICSSON-LG  στην Μαλαισία

το έτος 2018 στο παγκόσμιο συνέδριο του οίκου ERICSSON-LG  στην AΘΗΝΑ

το έτος 2022 στο παγκόσμιο συνέδριο του οίκου ERICSSON-LG  στην Ν.ΚΟΡΕΑ

 

ακόμη το 2022 βραβευτήκαμε στο Cloud Computing Awards 2022, για το καινοτόμο έργο τεχνολογίας που υλοποιήσαμε στη ΕΥΔΑΠ ip centralization solution, με το οποίο πετύχαμε την πλήρη τηλεπικοινωνιακή ενοποίηση 30 απομακρυσμένων γεωγραφικά σημείων κάτω από τη ίδια επικοινωνιακή πλατφόρμα

Εγώ  και η ομάδα μου, είμαστε εδώ να συνεχίσουμε πιο δυνατά και με μεγαλύτερο πάθος, στα χρόνια που έρχονται.

Πως έχετε εισπράξει την αποδοχή σε διεθνές επίπεδο ;

Στο εξωτερικό ακόμη δεν έχουμε την δραστηριότητα που επιθυμούμε. Αν εξαιρέσουμε ένα έργο τηλεφωνίας που υλοποιήσαμε στη Αρμενία δεν έχουμε να επιδείξουμε κάτι σημαντικό σε αυτό το τοπίο. Παραμένει όμως ένα διακαής πόθος μας και θα είναι η επόμενη κορυφή που θα κατακτήσουμε. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η επιχειρησιακή εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων  είναι απόλυτα αναγκαία για την  ελληνική οικονομία. Αυτός είναι και ο στόχος που έχουμε θέσει για τα επόμενα 5 έτη, η ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ μας.

Τι ρόλο έχει διαδραματίσει η οικογένειά σας στην επαγγελματική σας ανέλιξη;

Έχω μια υπέροχη γυναίκα  και δύο θαυμάσιους γιους που είναι πάντα πίσω σε ότι κάνω και με στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις. Ότι έχω κατακτήσει  οφείλω και σε αυτούς.

Βέβαια χρωστάω πολλά και στους γονείς μου που ήταν πάντα εκεί να με στηρίζουν στα δύσκολα και εξακολουθούν να είναι πάντα εδώ.

Χωρίς τη οικογένεια μου δεν θα ήμουν ο ίδιος άνθρωπος που είμαι τώρα.

Πως καταφέρνετε και συνδυάζετε την τέχνη που τόσο πολύ αγαπάτε με την επιτυχημένη επαγγελματική σας δραστηριότητα;

Τα πάντα είναι έρωτας. Αγαπώ με πάθος ότι κάνω. Ο συνδετικός κρίκος λοιπόν της τέχνης και τις επιχειρησιακής  μου δραστηριότητας είναι το πάθος. Επίσης η επιχειρηματικότητα είναι υπό μία έννοια τέχνη και ειδικά ο χώρος της καταγραφής αναγκών και στου σχεδιασμού λύσεων τεχνολογίας που απαντούν και λύνουν προβλήματα.

Μου αρέσουν οι τέχνες, αρθρογραφώ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με θεματολογία που είναι σχετική με τον τεχνολογία τον πολιτισμό και την τέχνη.

Ακολουθούν ενδεικτικά κάποιοι τίτλοι  από τα άρθρα μου :

Οι ευκαιρίες που χάσαμε

Η αξία μιας ΙΔΕΑΣ

Το αύριο, φόβοι και προσδοκίες

ενεργητική & παθητική πώληση

Αναγκαιότητα μετάβασης ψηφιακή εποχή

Διασύνδεση αγοράς-εκπαίδευσης

Ανάλυση της πληροφορίας

Άνθρωποι & Υπεράνθρωποι

 

Έχω γράψει πάνω από 700 στίχους για τραγούδια, έχω μελοποιήσει περίπου 100

Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο μου  τραγούδι σε μουσική και ερμηνεία ΠΕΤΡΟΥ ΙΜΒΡΙΟΥ « Θέλω να το μάθουν όλοι»

Ακούστε το στο you tube εδώ ->

 

Το 2021 κυκλοφόρησε το τραγούδι μου σε μουσική του ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ και ερμηνεία ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ «Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ (Ο ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ COURIER)

Ακούστε το στο you tube εδώ ->

 

Καταφέρατε να μειώσετε το ωράριο των εργαζομένων σας από 8ώρο σε 7ώρο πως επετεύχθη αυτό και τι αντίκτυπο είχε στην  εργασία σας;

Μας ενδιαφέρει να εισαγάγουμε  νέες πρακτικές και μεθοδολογίες στην ενασχόληση των ανθρώπων μας, ώστε οι συνθήκες εργασίες που τους προσφέρουμε να είναι φιλικότερες προς εκείνους, στοχεύοντας παράλληλα στην δημιουργική ενασχόληση μέσα από την οποία θα παράξουμε μεγαλύτερο και ποιοτικότερο αποτέλεσμα.

Παρατηρήσαμε ότι ο πραγματικός χρόνος εργασίας των εργαζόμενων δεν φτάνει ποτέ τις 8 παραγωγικές ώρες, ενώ ταυτόχρονα επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις δείχνουν ότι η ικανότητα του εγκεφάλου να συμμετέχει σε ουσιαστική εργασία χωρίς περισπασμούς μεγιστοποιείται σε περίπου τέσσερις ώρες την ημέρα.

Είδαμε επίσης ότι για παράδειγμα το 2019, η Microsoft Ιαπωνίας δοκίμασε το νέο μοντέλο, όπου οι εργαζόμενοι δούλευαν τέσσερις ημέρες, διατηρώντας όμως τον μισθό τους. Η εταιρεία ανέφερε μείωση 23% στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και αύξηση 40% (!) στην παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη ταυτόχρονη πεποίθηση μας που μας επιβάλλει να είμαστε πρωτοπόροι σε καινοτόμες πρωτοβουλίες οι οποίες θεωρούμε ότι μπορούν  να ενισχύσουν την δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα, προχωρήσαμε από 1/1/2023 στην εφαρμογή του μέτρου τις 7 ώρης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους μας, οι οποίοι εργάζονται 7 ώρο πενθήμερη εργασία αλλά ταυτόχρονα διατηρούν όλα ανεξαίρετος τα προνόμια τις 8 ώρης εργασίας.

Μα ενδιαφέρει οι άνθρωποι που εργάζονται μαζί μας, στη ομάδα μας, να επιστρέφουν και πράγματι το βλέπουμε πως επιστρέφουν ανανεωμένοι στην εργασία τους και αυτό το θεωρούμε μια πρόοδο προς τη κατεύθυνση της παραγωγικότητας.

Πέρα από την ικανοποίηση των ανθρώπων μας αναμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα τις εφαρμογής του μέτρου, αλλά οι ενδείξεις που λαμβάνουμε είναι ήδη πολύ θετικές

Να τονίσω ότι το μέτρο δεν είναι πιλοτικό δεν έχει αστερίσκους και εξαιρέσεις και  έχει πλήρη εφαρμογή.

Τέλος, αν σας καλούσαμε να δώσετε μία συμβουλή στους εργοδότες ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

Πριν πω οτιδήποτε συμβουλευτικά,  θα ήθελα να τονίζω ότι όλα είναι κυρίως θέμα ενστίκτου και να σημειώσω εμφατικά ότι κάτι που λειτουργεί καλά σε μένα μπορεί σε κάποιον άλλον να μη ταιριάζει, άρα σίγουρα μια συμβουλή μπορεί να βοηθήσει κάποιον αλλά το κυρίαρχο είναι το ένστικτό του καθενός μας.

Αν τώρα έπρεπε να διαλέξω μία και μόνη λέξη προς την κατεύθυνση της συμβουλής, θα επέλεγα την λέξη «πίστη»

Αν έπρεπε να επιλέξω μια αλληλουχία σκέψεων και δράσεων θα επέλεγα την ακόλουθη,

Φαντασία > όνειρο >πίστη >οργανωμένο σχέδιο > δράση > επιμονή > αυθυποβολή > κυρίαρχος νους ( βοήθεια πλαισίου ανθρώπων ) > ανατροφοδότηση > εκπλήρωση

 

Κι αν έπρεπε να πω κάτι συμβουλευτικά σχετικά με το προσωπικό μια επιχείρησης την επιλογή του και την διαχείριση του, θα τόνιζα πως κάθε εταιρεία είναι ένας ζωτικός οργανισμός και οι άνθρωποι της είναι ο κινητήριος μοχλός κάθε ζωτικής της λειτουργίας, ας φροντίσουμε λοιπόν να τους εμπνέουμε και να τους  καθοδηγήσουμε να λειτουργούν με προστιθέμενη αξία μέσα στη ομάδα, για τη ομάδα.

Who is Who

Ο Μιχάλης Κ. Κίντζιος είναι επιχειρηματίας, παντρεμένος με δύο γιούς, βασικός μέτοχος -συνιδρυτής και  C.E.O. της εταιρείας Cloud-U Telecoms.

Έχει   σπουδάσει στο, PIRAEUS UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

Φέρει  τον τίτλο του ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, με ειδίκευση στις τηλεπικοινωνίες και τη πληροφορική και έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πτυχιακή εργασία με τίτλο:

ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΗΣ – ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ – ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.

Επιχειρεί  τα τελευταία 25 χρόνια με πολύ μεγάλη επιτυχία στον  τομέα της τεχνολογίας και ειδικότερα στο  σχεδιασμό και στην  υλοποίηση  ολοκληρωμένων λύσεων προηγμένων και καινοτόμων τεχνολογιών σε μεγάλους επιχειρησιακούς και εταιρικούς οργανισμούς.