
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κατάμεστο ήταν το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια για την εκδήλωση του Συλλόγου Πατρινών Νέας Υόρκης «Κωστής Παλαμάς», η οποία εστίασε στον Ολυμπιακό Υμνο, που γράφτηκε από τον Κωστή Παλαμά, αλλά και την ανάδειξη της Πάτρας ως πατρίδας του Ολυμπιακού Ύμνου.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πατρινών Νέας Υόρκης, Πάνος Παπαδόπουλος – Σερέτης, διαμόρφωσε ένα ιδιαίτερα περιεκτικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε, εκτός από τις ομιλίες των υψηλόβαθμων προσκεκλημένων, τη διάλεξη από τον πρόεδρο του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς», Θεόδωρο Μαλλιά, ο οποίος μίλησε για τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, τον Ολυμπιακό Ύμνο και τον ποιητή Κωστή Παλαμά.
Στην παρουσίαση του προγράμματος ήταν η δικηγόρος Νέας Υόρκης/Ουάσιγκτον και πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής, Νιόβη Χριστοπούλου, η οποία καλωσόρισε το κοινό και εξήρε το σημαντικό διακύβευμα της εκδήλωσης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλης Φυρίλλας, ο πρόξενος της Ελλάδας, Πέτρος Δώριζας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην ΥΦΥΠΕΞ, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλειος Κόκκαλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πατρινών Νέας Υόρκης, Πάνος Παπαδόπουλος – Σερέτης, ο επιχειρηματίας και πρώην υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΛΟΥΞ, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, αλλά και ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας, ο οποίος μίλησε για τον πρωταθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ξεχωριστό τόνο έδωσε η Παγκύπρια Χορωδία της Νέας Υόρκης, υπό την καλλιτεχνική και μουσική διεύθυνση του Φύτου Στράτη, συνεπικουρούμενοι από την ερμηνεύτρια Αγγελική Ψώνη και την σοπράνο Αριάδνη Άννα.
Τέλος, ο καθηγητής του Κολλεγίου Κουίνς και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Λογοτεχνών Αμερικής Δρ Νικόλαος Αλεξίου, παρουσίασε το βιβλίο του Θεόδωρου Μαλλιά, με τίτλο «Ολυμπισμός», που επικεντρώνεται στο θέμα του Ολυμπιακού Ύμνου.
Η εκδήλωση είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς συνδέθηκε με τον κοινωνικό και καθημερινό αγώνα των ανθρώπων με νοητικά προβλήματα, με την ευκαιρία της παρουσίας αντιπροσωπείας από τον Σύλλογο Γονέων «Μαχητές Πάτρας».
Πηγή: https://www.ekirikas.com/plithos-kosmou-stin-ekdilosi-tou-syllo/

