Με το δεξί ξεκίνησε στο Roland Garros 2022 η Μαρία Σάκκαρη.
Η Ελληνίδα τενίστρια που είναι στο Νο4 κόσμου και πέρσι είχε φτάσει στα ημιτελικά στο Παρίσι απέκλεισε με 6-2, 6- την νεαρή Γαλλία Κλάρα Μπουλέρ στην πρεμιέρα της και συνεχίζει στον 2ο γύρο του Roland Garros.
Επόμενη αντίπαλος της θα είναι η επικίνδυνη Καρολίνα Μούτσοβα από την Τσεχία. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη.
Περίπατος της Σάκκαρη
Με το σερβίς της η Μαρία Σάκκαρη έφτασε στο 2-1 στο 1ο σετ. Στο 4ο γκέιμ είχε τριπλό μπρέικ πόιντ και με διπλό λάθος της Γαλλίδας έφτασε με την 3η ευκαιρία σε μπρέικ και στο 3-1.
Η Μπορέλ είχε μπρέικ πόιντ στο 5ο γκέιμ και το εκμεταλλεύτηκε για να μειώσει σε 3-2. Επέστρεψε με μπρέικ πόιντ η Σάκκαρη στο 6ο και με 2ο μπρέικ έφτασε στο 4-2.Η Μπορέλ είχε μπρέικ πόιντ στο 5ο γκέιμ και το εκμεταλλεύτηκε για να μειώσει σε 3-2. Επέστρεψε με μπρέικ πόιντ η Σάκκαρη στο 6ο και με 2ο μπρέικ έφτασε στο 4-2.
Η Ελληνίδα έσβησε μπρέικ πόιντ και έφτασε στο 5-2 και με το 3ο της μπρέικ έκλεισε το σετ στο 6-2.
Έκανε το καθήκον της
Η Μπορέλ ξεκίνησε με μπρέικ στο 2ο σετ (0-1) όμως η Σάκκαρη με δυσκολία το πήρε πίσω για το 1-1. Η Μπουρέλ έσβησε μπρέικ πόιντ της Σάκκαρη στο 6ο γκέιμ και ισοφάρισε σε 3-3. Προβάδισμα με 4-3 για την Ελληνίδα και μπρέικ πόιντ στο 8ο γκέιμ.
Η Γαλλίδα έσβησε το 1ο αλλά η Μαρία έφτασε και σε 2ο με το οποίο προηγήθηκε με 5-3. Απλά με το σερβίς της έκλεισε στο 6-3.
To παιχνίδι είχε διάρκεια 88΄. Η Μαρία Σάκκαρη είχε 24 winners και έκανε 29 αβίαστα λάθη.
Σάκκαρη: «Άργησα να μπω στο top 10 αλλά…»
Μετά από τον αγώνα η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε στην on court συνέντευξη της:
«Είναι το αγαπημένο μου τουρνουά, έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις. Γνώριζα πως ο κόσμος που θα βρισκόταν σήμερα εδώ θα ήταν με την Κλάρα, αλλά ξέρω πως η ατμόσφαιρα είναι πάντα πολύ όμορφη.
There’s no place like Chatrier ❤️#RolandGarros | @mariasakkari pic.twitter.com/odiR3PO60g
— Roland-Garros (@rolandgarros) May 22, 2022

