26ο PODIUM Νέων Καλλιτεχνών Ρεσιτάλ Κιθάρας του Δημήτρη Χριστοδούλου

26ο PODIUM Νέων Καλλιτεχνών Ρεσιτάλ Κιθάρας του Δημήτρη Χριστοδούλου Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 8.30μ.μ.

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 8.30μ.μ. συνεχίζεται το πρόγραμμα Συναυλιών του 26ου PODIUM Νέων Καλλιτεχνών, με ρεσιτάλ Κιθάρας του Δημήτρη Χριστοδούλου, ο οποίος από τα πρώτα του χρόνια ασχολείται με τη μουσική σπουδάζοντας κιθάρα και θεωρητικά της Μουσικής στο Ωδείο Δυτικής Ελλάδος Αγρινίου. Το 2023 πήρε το πτυχίο του στην κλασική κιθάρα με καθηγήτρια την Ευγενία Γρέντζελου, με βαθμό Άριστα. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες του Ωδείου εντός και εκτός Αγρινίου. Από το 2019 ανήκει στο “Púca” ένα trio κέλτικης μουσικής με το οποίο έχει κάνει εμφανίσεις στην πόλη του Αγρινίου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή καθώς και εκπομπές στο ραδιόφωνο. Το 2023 συμμετείχε στην ορχήστρα του 2ου Διαγωνισμού Μουσικής Δημιουργίας της Γ.Ε.Α., πανελλήνιας εμβέλειας. Σήμερα φοιτά στο 1ο έτος στην τάξη Διπλώματος Κιθάρας.

Θα ερμηνεύσει ένα Preludio του A. Lauro, το Felicidade σε διασκευή R. Dyens και το Koyunbaba του C. Domeniconi.

Η πρώτη Συναυλία του PODIUM, για το διδακτικό έτος 2023-2024, ήταν στις 19 Ιανουαρίου 2024 με Ρεσιτάλ Κιθάρας της Νικολέτας Τσίρη (της τάξης του σολίστα-καθηγητή Χρήστου Τσαρούχη), η οποία έλαβε το πτυχίο της στις 27 Ιανουαρίου με Άριστα παμψηφεί. Το PODIUM Νέων καλλιτεχνών είναι μία διοργάνωση της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, και για 26 χρόνια, τυγχάνει ανταπόκρισης απ’ όλη την Ελλάδα.

Η δυνατότητα παρουσίασης νέων καλλιτεχνών, σε επίπεδο Πτυχίου ή  Διπλώματος και όχι μόνο και η ευκαιρία ακρόασης νέων συνόλων με μια ευρεία γκάμα μουσικής δημιουργίας από την εποχή της Αναγέννησης μέχρι τη σύγχρονη εποχή, μας δίνει μια νότα αισιοδοξίας. Το πρόγραμμα μιας συναυλίας είναι το κίνητρο που θα μας οδηγήσει σε μια διεξοδική στάση έναντι της καθημερινής ρουτίνας. Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών μας καλεί και φέτος στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου, μια αίθουσα κόσμημα για την Πάτρα, να παρακολουθήσουμε τις συναυλίες.

Οι Συναυλίες πραγματοποιούμαι στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου, με ελεύθερη είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία στο τηλέφωνο 2610 277740 , στον ιστότοπο του Ωδείου www.fe-odeiopatron,gr και στο fb.