Η Ρωσία θα εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της προς το εξωτερικό σε ρούβλια, αν οι λογαριασμοί συναλλάγματος που διαθέτει στο εξωτερικό η Κεντρική Τράπεζα και η κυβέρνηση παραμείνουν μπλοκαρισμένοι λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Δύση, φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Την είδηση αυτή μετέδωσε το “Reuters”, επικαλούμενο το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS. Οι δεσμεύσεις της Ρωσίας προς τους ξένους επενδυτές θα τηρηθούν σε κάθε περίπτωση δήλωσε πάντως ο Αντόν Σιλουάνοφ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Υπενθυμίζεται πως οι σαρωτικές κυρώσεις των δυτικών κατά της Μόσχας επιβάλλονται στην τελευταία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Το Κρεμλίνο παραδέχθηκε πως η ρωσική οικονομία βιώνει ένα σοκ, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία πως οι αρνητικές συνέπειες «θα ελαχιστοποιηθούν».

