Αφιέρωμα στον Μπάμπη Γκολέ στα Παλαιά Σφαγεία

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΓΚΟΛΕ

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 | 20:30

Παλαιά Σφαγεία (Πολιτεία)

Ο Μπάμπης Γκολές, γεννημένος στα Ταμπάχανα της Πάτρας (1947-2015), αποτελεί μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες μουσικές προσωπικότητες της αναβίωσης του ρεμπέτικου τραγουδιού κατά την μεταπολιτευτική περίοδο. Με πληθώρα εμφανίσεων από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 και με μια σειρά δίσκων από το 1982 και έπειτα, ο Γκολές σηματοδότησε μία νέα εποχή για το ρεμπέτικο γαλουχώντας γενιές μουσικών του είδους και προσελκύοντας το ευρύ κοινό στον μουσικό κόσμο του γραμμοφώνου.

Τιμώντας τον Πατρινό καλλιτέχνη, το Σάββατο 20 Ιουλίου ώρα 9:30 μμ στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία Πατρών (Ακτή Δυμαίων 84, Πάτρα) στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2024 του Δήμου Πατρέων και ειδικότερα του διήμερου αφιερώματος στο Ρεμπέτικου τραγούδι, θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό αφιέρωμα στον Μπάμπη Γκολέ.

Η μουσική επιμέλεια ανήκει στους Σπύρο Δελέγκο και Γιώργο Γκριζιώτη, ενώ το εξαμελές μουσικό σχήμα που θα παρουσιάσει το πρόγραμμα απαρτίζεται από τους εξής:

1. Γιώργος Γκριζιώτης: τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι
2. Σπύρος Δελέγκος: κιθάρα, τραγούδι
3. Ανδρέας Σταματόπουλος: ακορντεόν, τραγούδι
4. Δημήτρης Σαρρής: μπαγλαμάς, τραγούδι
5. Ανδριάνα Τσαγκάρη: τραγούδι
6. Σενίχ Ούνδεγερ: βιολί

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/patra-afieroma-mpampi-gkole/?lang=el