ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Η ΚΑΤΙΑ ΤΟ ΑΧΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟ!

Την εμβληματική φιγούρα της Αμάντα σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, ενσαρκώνει το φετινό καλοκαίρι η κα Κάτια Δανδουλάκη.

Μάλιστα παρουσίασε πριν από λίγες μέρες την παράσταση «Γυάλινος Κόσμος» τόσο στην Πάτρα την Τετάρτη 13 Ιουλίου, όσο και το Σάββατο 16 Ιουλίου με πολύ μεγάλη ανταπόκριση και παρατεταμένο χειροκρότημα όταν βγήκε στη σκηνή της υπόκλισης.

 

Αυτό όμως που έγινε στο φινάλε της παράστασης του Αιγίου, είναι πραγματικά και συγκινητικό όπως μας δήλωσε η ίδια, αλλά και αξιομνημόνευτο από τη μεριά μας. Το κοινό ζητωκραύγαζε ενθουσιασμένο την μεγάλη καλλιτέχνιδα και τη χειροκρότησε επανειλημμένα λέγοντας ασταμάτητα επευφημίες και καλά σχόλια!

Ο Γυάλινος Κόσμος –ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του εν λόγω συγγραφέα, θα συνεχίσει την πετυχημένη του πορεία σε όλη την Ελλάδα,
που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική–, γράφτηκε το 1944.

Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά, αλλά και της φαντασίας και του ονείρου. Το έργο είναι μια ανάμνηση.

Ο Τομ θυμάται στιγμές της οικογενειακής του ζωής. Η πληκτική δουλειά του σε μια αποθήκη υποδηματοποιίας, έχει συνθλίψει τα όνειρά του.
Η Λόρα, η αδερφή του, αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής βρίσκοντας καταφύγιο σε έναν μικρόκοσμο από γυάλινα ζωάκια.
Η Αμάντα, η μητέρα τους, ελπίζει πως τα παιδιά της θα ζήσουν όπως η ίδια δεν κατάφερε ποτέ.
Ο Τζίμ, ένας επισκέπτης στον οποίο στηρίζουν όλες τις ελπίδες τους, θα τους απογοητεύσει.

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Διανομή:
Εκτός από την κα Κάτια Δανδουλάκη: ως μητέρα Αμάντα Ουίνγκφιλντ

η Λένα Παπαληγούρα: η κόρη, Λώρα Ουίνγκφιλντ
ο Κωνσταντίνος Μπιμπής: γιος Τομ Ουίνγκφιλντ
και ο Γιάννης Κουκουράκης: επισκέπτης, Τζιμ Οκόνορ

Eπιμέλεια: ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ